Magyarország csak szerintem van olyan állapotban, hogy itt nem érdemes leélni egy életet?
Egyrészt ott a politika. Máshol már rég tombolnának az utcán az emberek a tizedéért annak, ami itt zajlik.
Másrészt a magas és nagyszámú adók, amik miatt nem éri meg tisztességesen vállalkozni. A közpénz pedig nem közfunkciókra megy el, és minden baromi hatékonytalanul működik.
Harmadrészt meg egyszerűen az emberek mentális állapota. Ez olyan, amit az ért igazán, aki már járt huzamosabb ideig normális országban, ahol az emberek képesek egymásra mosolyogni, képesek megszólítani egymást, nem mindenki paranoiás meg szarrá frusztrált. Egy átlag hollandhoz képest egy átlag magyar tiszta lelkibeteg.
Én úgy érzem, önsorsrontás ebben az országban élni. Geopolitikailag nem kedvező a helyzete, minden 50 évben valami jelentős idegen befolyás éri, nem tud négy-öt generáció úgy felnőni, hogy nincs trauma traumára halmozva. Azonkívül nincs nemzet, nem tudunk együtt megvalósítani semmit. Mi az, ami itt saját erőből és tudásból felépült az utóbbi időben? Hol van hazai ipar? Mi az, ami itt világszínvonalú?
Ti nem így látjátok? Egyszerűen nem értem sokszor, hogy miért döntenek úgy az emberek, hogy ezzel a hellyel és ezzel a nemzeti mítosszal (mi mindig megszívjuk, mindent elrontunk, "megbűnhődte már e nép..." stb.) kötik össze az életüket. Én ugyan nem akarom ebben az elmebajban felnevelni a gyerekeimet, hogy már a rajtkőnél kiveszem a lába alól a szőnyeget azzal, hogy egy vesztes helyen élő vesztes néphez tartozik, ami ezt is gondolja magáról.
Én külföldön tanultam, több országban meg kontinensen is megfordultam vendégszemeszetereken vagy nyári képzéseken. A helyzet az, hogy "hülyék" mindenhol vannak. Mindenhol vannak kedvesek, nyitotabbak meg kevésbé kedves emberek is. Egyébként amikor Magyarországon vagyok velem szinte mindenki beszélgetni akar, a buszon, a vonaton stb.
Egyébként a magyar közelkedési morál szerintem kb közepés, igen, egy picit jobb Németországban a közelekdési morál, de pl a horvátokhoz, vagy az olaszokhoz vagy a törökökhöz képest amaygra közelkedési morál sokkal jobb. Oké, ha Magyarországon vagyok én is szoktam szidni a MAvo-ot a késések miatt, ami persze em jó, de pl már Ausztriában is csatoltak le engem 10 másik utassal az utolsó vagonnal, mert elfelejették kitenni a táblát, hogy az nem megy végig. Németroszágbban is már vártam 13 órát rendelöben, úgyhogy nem tudtam kinyitnia szemem, szóval sehol se perfekt minden.
A fő probléma, kérdező, hogy ha olyanokat kérdezel, akik sohasem éltek éveket más országban, azoknak nincs összehasonlítási alapjuk, provinciális szemlélettel tudják csak megközelíteni a kérdést, nem azért, mert buták, hanem mert egyszerűen nem tapasztaltak meg életvitelszerűen mást.
A külföldi életet a filmekből ismerik legfeljebb, vagy a propagandából, ami a saját politikai haszna szerint torzítja el a valóságot, és az alapján nem lehet valós véleményt mondani.
""Szitkozódás, káromkodás, dudálás, agresszivitás, nulla tolerancia a másik ember iránt."
Akkor te Németországban jártál."
Nem, Budapesten jártam. Akkor, amikor még ingyenes volt a parkolás a belvárosban, tehát nem volt sehol hely. Időpontra mentünk, ezért a férjem kitett egy mellékutcában, kipattantam és mentem, hogy ne tartsuk fel az utánunk jövő autókat, jobban mondva egyetlen autót. A mögöttünk lévő autós lelassított mellettünk és a férjem k... anyját ordította át. Több hasonló incidens is volt, nem csak velünk, hanem a családunkkal is az elmúlt pár évben. Ezt nem indokolta semmi, mert elfért mellettünk, szóval kikerülhetett volna, de a kiszállás sem tartott pár másodpercnél tovább.
"Akkor, amikor még ingyenes volt a parkolás a belvárosban, tehát nem volt sehol hely. Időpontra mentünk, ezért a férjem kitett egy mellékutcában, kipattantam és mentem, hogy ne tartsuk fel az utánunk jövő autókat, jobban mondva egyetlen autót. "
Én budapesti vagyok. Amit fent leírtál az írtó nagy tahóság Pesten. Ha nem lett volna utánatok senki, akkor ezt megcsinálhatod, de ha egy MELLÉKUTCÁBAN, ahol nagy valószínűséggel egyirányú a forgalom, random megállni és feltartani a másikat, holott bármikor letudsz kanyarodni egy másik mellékutcába, ahol nincsenek konkrétan mögötted... és tudom hogy vannak, mert még a vásárcsarnoknál is talál az ember csúcsidőben!
"Ezt nem indokolta semmi, mert elfért mellettünk, szóval kikerülhetett volna, de a kiszállás sem tartott pár másodpercnél tovább."
1. Pesten nehéz kerülni, mert minden egymásra épült. Ha olyan könnyű lenne, nem mellékutcán állnál le kitenni a férjed.
2. Itt nem az a lényeg hogy "De elkerúlhetett volna." Te ezzel azt jelezted neki "pestiesen" hogy szarba se veszed az idejét. És valószínűleg nem csak "pár másodperc" lehetett. Vannak prolik Pesten, jó sokan, de a tűréshatár magas. Ennyitől nem üti meg.
Nem volt szép amit üvöltött, de meg tudom érteni.
#11: Nem a sült galambot várom. Nem azt mondom, hogy nem lehet boldogulni, sok szakma van, amiből itthon fényesen meg lehet élni. Azt mondtam, hogy engem rettenetesen nyomaszt az emberek morális és mentális állapota, illetve az, hogy alig működik valami normálisan.
#19: Németország nem bezzegország. Bezzegország mondjuk Hollandia, Kanada vagy Új-Zéland. Ha elmegyek innen, úgy gondolom, hogy tengerentúlra megyek (egyébként is azt tartom szerencsésnek. Orbáni retorika ide vagy oda, a bevándorlás Európában valódi probléma lesz a következő évtizedekben szerintem). Nekem az angolszász országok szimpatikusabbak úgy általában.
"Ha elmegyek innen, úgy gondolom, hogy tengerentúlra megyek (egyébként is azt tartom szerencsésnek. Orbáni retorika ide vagy oda, a bevándorlás Európában valódi probléma lesz a következő évtizedekben szerintem). Nekem az angolszász országok szimpatikusabbak úgy általában."
Akkor az USA és Kanada kilőve, a szovjetek és a nácik szerelem gyerek diktatúrája van ott kialakulóban. Akkor inkább az aussiekhoz menj.
De akkor a kérdésedre is válaszolok. Nyilván saját szemszög, de igazából itt mindenki érzelem alapján érvel és pontoz, szóval mindegy is mondanom.
"Egyrészt ott a politika. Máshol már rég tombolnának az utcán az emberek a tizedéért annak, ami itt zajlik."
Én nem mondanám. Az angoloknál most fontolgatják a vagyonadót. Az amcsi elnökre katonáknak kellet vigyáznia a beiktatásán... na már most miért is kell katonákkal vigyázni egy demokratikusan, többséggel választott elnököt? Nem vádolok semmit és senkit, csak kérdem.
"Másrészt a magas és nagyszámú adók, amik miatt nem éri meg tisztességesen vállalkozni. A közpénz pedig nem közfunkciókra megy el, és minden baromi hatékonytalanul működik."
Én ezt szintén nem érzékelem. Persze, állambácsinak én is utálok adózni, meg a fene vigye, de nekem alapvetően nőtt az elmúlt években a fizum. Apám meg gazdasági szakot végzett, rengeteg vállakozó ismerőse van, nyíltan baloldaliak is és elég jól boldogulnak. Mondjuk egyik se idióta, tehát egyértelműen okosan kell csinálni.
"Harmadrészt meg egyszerűen az emberek mentális állapota. Ez olyan, amit az ért igazán, aki már járt huzamosabb ideig normális országban, ahol az emberek képesek egymásra mosolyogni, képesek megszólítani egymást, nem mindenki paranoiás meg szarrá frusztrált. Egy átlag hollandhoz képest egy átlag magyar tiszta lelkibeteg."
Én ezt másképp látom. Angliában tanultam: mindenki mosolyog, de műmosoly, kellemetlenül érzem magam. Sose fejezi ki magát. "How are you? How are you?" Így köszönnek, de nem válaszolnak. Senkit nem érdekel a másik. Mindenre van külön barátod, nem beszélnek mélyen az emberek. Persze, nekik ez természetes, én eut magyarként érzem. Roppant rideg társadalom. Nagyon szeretem az angolokat azzal az egy két emberrel az élen akivel tényleges barátságot alakítottam ki, de egy jégkocka hozzájuk képest egy kályha...
"Én úgy érzem, önsorsrontás ebben az országban élni. Geopolitikailag nem kedvező a helyzete, minden 50 évben valami jelentős idegen befolyás éri, nem tud négy-öt generáció úgy felnőni, hogy nincs trauma traumára halmozva."
Engem azzal neveltek a szüleim (itthon) gyerekként hogy ami előny az hátrány, qmi hátrány az előny. Szituációtól függ. És tudod: ami nem öl meg az megerősít; lásd az "immunitást" a mostani migrációval szemben, "hála" a történelmünknek.
"Azonkívül nincs nemzet, nem tudunk együtt megvalósítani semmit. Mi az, ami itt saját erőből és tudásból felépült az utóbbi időben? Hol van hazai ipar? Mi az, ami itt világszínvonalú?"
A Hell energy drinks az 100% magyar, csak angol neve van. A Xixo szintén, qz egy humor név a Szikszó faluról elnevezve. A 2rule márka szintén magyar, a "turul" vicc neve.
És ezek csak amiket fejből tudok utána keresés nélkül. És ez a rabló privatizáció ellenére.
Ha akarsz, menj, én is láttam világot. De én végső soron egyenlőre maradok. Az a megérzésem hogy nagy fordulat fog jönni a világpolitikában és gazdaságban a következő 10 évben, én kivárok. Szerintem van potenciál az országban.
"a bevándorlás Európában valódi probléma lesz a következő évtizedekben szerintem"
A déli migráció az USA-nak is fel fogja adni a leckét bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!