Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország csak szerintem...

Magyarország csak szerintem van olyan állapotban, hogy itt nem érdemes leélni egy életet?

Figyelt kérdés

Egyrészt ott a politika. Máshol már rég tombolnának az utcán az emberek a tizedéért annak, ami itt zajlik.

Másrészt a magas és nagyszámú adók, amik miatt nem éri meg tisztességesen vállalkozni. A közpénz pedig nem közfunkciókra megy el, és minden baromi hatékonytalanul működik.

Harmadrészt meg egyszerűen az emberek mentális állapota. Ez olyan, amit az ért igazán, aki már járt huzamosabb ideig normális országban, ahol az emberek képesek egymásra mosolyogni, képesek megszólítani egymást, nem mindenki paranoiás meg szarrá frusztrált. Egy átlag hollandhoz képest egy átlag magyar tiszta lelkibeteg.

Én úgy érzem, önsorsrontás ebben az országban élni. Geopolitikailag nem kedvező a helyzete, minden 50 évben valami jelentős idegen befolyás éri, nem tud négy-öt generáció úgy felnőni, hogy nincs trauma traumára halmozva. Azonkívül nincs nemzet, nem tudunk együtt megvalósítani semmit. Mi az, ami itt saját erőből és tudásból felépült az utóbbi időben? Hol van hazai ipar? Mi az, ami itt világszínvonalú?

Ti nem így látjátok? Egyszerűen nem értem sokszor, hogy miért döntenek úgy az emberek, hogy ezzel a hellyel és ezzel a nemzeti mítosszal (mi mindig megszívjuk, mindent elrontunk, "megbűnhődte már e nép..." stb.) kötik össze az életüket. Én ugyan nem akarom ebben az elmebajban felnevelni a gyerekeimet, hogy már a rajtkőnél kiveszem a lába alól a szőnyeget azzal, hogy egy vesztes helyen élő vesztes néphez tartozik, ami ezt is gondolja magáról.

2021. júl. 6. 13:45
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

"A Hell energy drinks az 100% magyar, csak angol neve van. A Xixo szintén, qz egy humor név a Szikszó faluról elnevezve. A 2rule márka szintén magyar, a "turul" vicc neve."

Ja, hogy innen fúj a szél :D A propagandaminisztérium munkatársát olvashatjuk?

2Rule, mint sikermárka, mi? Amikor kitömik pénzzel egy oligarcha kamu vállalkozását, amit aztán a kutya nem vesz. Inkább pénzmosásnak nevezném.

Láttál már bárkit 2Rule mezben? Külföldiek is csak úgy kapkodják, igaz?

Ami itt jelentős, az mondjuk a Richter, vagy a Graphisoft park. Nagyon sok más magyar sikertörténetről nem tudok.

2021. júl. 7. 08:10
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
31: jártál már Kanadában? Tudod, hogy mennyi muszlim és egyéb bevándorló van ott a nagyvárosokban? Én jártam, már 20 éve is rengeteg csadoros nő volt a parkokban, illetve muszlim családok.
2021. júl. 7. 08:16
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
32: és az ottaniak már akkor is azt mondták nekem, hogy amíg ők kapnak egy szünetet a munkában, addig a muszlim napi ötöt, mert neki imádkoznia kell ötször. Ebből már akkor is voltak feszültségek.
2021. júl. 7. 08:17
 34/44 A kérdező kommentje:
Tökéletes sehol nem lesz. Kínaiakkal meg mindenféle más etnikummal is tele van, de valszeg még mindig a világ egyik legélhetőbb helye.
2021. júl. 7. 09:18
 35/44 anonim ***** válasza:

#31 "a, hogy innen fúj a szél :D A propagandaminisztérium munkatársát olvashatjuk?"

Ostoba vagy te nagyon é a legostobább dolog, hogy ezt mutogatod is.

Kijelented hogy nem is létezik magyar ipar, semmi nincsen, majd amikor az orrod elé tesznek komoly, ismert márkákat az újabban létrejöttek közül akkor jössz ezzel a baromsággal.

NEKED teljesen mindegy milyen a magyar ipar, eszed annyi nincs mint a légynek hogy felfogd mi van körülötted. Nyugodj el a magad sötét kis világában, vedd meg a Kínában gyártott "nyugati" termékeket és hidd azt továbbra is hogy bezzegországban minden jobb!

Menj oda, élj ott - legalább itt egy hülyével kevesebb lesz!

2021. júl. 7. 10:04
 36/44 A kérdező kommentje:
Az, hogy csináltak egy márkát egy oligarchának állami kitöméssel, az nem magyar ipar. Magyar ipar mondjuk a BorsodChem vagy a Csepel bicikli.
2021. júl. 7. 10:33
 37/44 anonim ***** válasza:
43%

#36 Néé, csak nem mégis van magyar ipar? Most akkor döntsd már el hogy van avgy nincsen!

Ha te is kapásból tudsz két nagy céget, erőltesd meg magad kicsinykét és tegyél még hozzá jó párat, máris megválaszolod a saját kérdésedet és érted is majd miért volt akkora baromság kiírni!

2021. júl. 7. 10:37
 38/44 A kérdező kommentje:

Nagyjából ez a két cég jut eszembe. Ezzel párhuzamosan azt látom, hogy

- nincs magyar autógyártás, helyette itt szereljük össze a német autókat

- nincs számottevő élelmiszerexport külföldre, amiben a legerősebbek lehetnénk, helyette sorakozik mindenhol a polcokon a szlovák sajt meg a francia joghurt meg a holland eper

- magyar gépiparról se tudok

- magyar K+F-szektorról se nagyon tudok, az egy Graphisoft Park kivételével

- versenyképes magyar egyetemről se nagyon tudok, az egy CEU-n kívül, amit Orbán elüldözött, mert nem tetszett neki

Tönkremenő vidéki kis- és középvállalkozásokról viszont annál többet lehet hallani.

2021. júl. 7. 10:43
 39/44 anonim ***** válasza:

#38 Most pontosan fogalmaztál: "magyar gépiparról se tudok"

NEM TUDOD mi van az országban! Akkor itt a lehetőség, használd az internetet arra amire való és informálódj, tanulj!

2021. júl. 7. 10:51
 40/44 anonim ***** válasza:
40%

"versenyképes magyar egyetemről se nagyon tudok, az egy CEU-n kívül, amit Orbán elüldözött" Ne zavarjon, de senki nem üldözte el a Ceu-t, jelenleg is müködik Magyarországon: [link]

Budapesten az október utcában a 6-os szám alatt megtalálod a Ceut vagy a +36 1 327 3000 elérheted öket.

2021. júl. 7. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!