Mit szóltok ahhoz, hogy a hétvégi Fudan-ellenes tüntetést Kína a saját belügyeibe való beavatkozásnak tekinti?
A gazdag rétegnek ott van a Stanford, Oxford, Cambridge, Yale, Princtone, MIT, stb.
Minek jönne a Fudan kihelyezett karára, amikor az olyan volna, mint amikor egy magyar egyetem központi karaira nem tud bekerülni valaki ezért beiratkozik valamelyik kihelyezettre.
Tok mindegy mi van Kína mindent annak tekint.
Amúgy tényleg nem kéne ide kínai egyetem
Azt nem ertem, hogy a hirekben leadtak ezt a hirt, mikozben a kinai kulugyminiszterium honlapjan semmi ilyenrol nem volt szo.
Valszeg hazugsag az egesz.
24-es!
Az általad felsorolt egyetemek zöme már áttért a libernyák rendszerre, viszont a kínai még inkább tradicionális... Talán nem véletlen, hogy a világon a legtöbb diákversenyeket nyerők zöme kínai, köszönhetően a tradicionális, sokszor tekintély-elvű oktatásnak!
Minél liberálisabb az oktatás, annál gyengébb a "termék"!
Ezért van az, hogy a mai diplomák zöme szart sem ér azon kívül, hogy a tulajdonosa elmondhatja magáról, van diplomám... Aztán panaszkodnak, hogy az állam nem biztosít számukra a végzettségnek megfelelő munkát!
Azért azt úgy érzed, 27-es, hogy a világ legjobb egyetemeit rangsoroltad a kínai mögé? Ne nevettess. Itt nem feltétlenül az oktatás színvonala számít, hanem az a munkakultúra, amiben a kínaiak felnőnek. Na, az egészen más.
De korántsem lehet azt mondani, hogy pl. az oxfordi, mint a világ egyik - ha nem legjobb, mikor hogy - egyeteme nem ér fel a Fudanhoz
A felsorolt egyetemek mind elit egyetemek, elit oktatókkal, elit oktatással, elit kutatói programokkal.
A "tradicionális" biflázás legfeljebb a lexikális tudást gyarapítja, de az egy könyvtárban is megszerezhető.
És ugyan mióta valamelyik ökör kitalálta a "munka alapú társadalmat" visszatérő dolog, hogy nincs szükség ilyen, vagy olyan diplomákra, a valóság az, hogy az egyetemi diplomát szerzettek között sokkal kevesebb a munkanélküli.
Itt a hivatalos statisztika ha nem hiszed [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!