Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Mit szóltok ahhoz, hogy a hétvégi Fudan-ellenes tüntetést Kína a saját belügyeibe való beavatkozásnak tekinti?

Figyelt kérdés
Lehet én vagyok hülye, de nem értem. Ha Magyarország területén épülne meg az egyetem, elvéve ezzel a magyar egyetemistáktól területet, akkor az hogyan is lenne kínai belügy? Az kínai belügybe való beavatkozásnak számít, hogy felemeljük a hangunkat a saját területünkért, a saját országunkban? Ez úgy hangzik, mintha azt mondanánk, hogy Kína eldöntötte, aztán annak ha törik, ha szakad, úgy kell lennie, nincs apelláta. Szerintük nincs jogunk eldönteni, hogy mit akarunk, mit nem? Nem gyarmat vagyunk, bár igazából... hivatalosan nem, de gyakorlatilag ki tudja. Mi történik itthon?!

2021. jún. 7. 21:56
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
1 db 'gender' mai magyarra jut 150 Shaolin harcos kinai :) Namarmost ha egy magyar genderboy kap egy geppisztolyt aminek a tarjaban van 30db loszer ... kis matek ... a maradek 120 kis kiani puszta kezzel szedne darabjaira :))))
2021. jún. 7. 22:41
 12/31 anonim ***** válasza:
16%
10: Pont ez a terv, Kína hozzá fog járulni az üzemeltetéshez, ezáltal kínai pénz folyik be a magyar felsőoktatás finanszírozáséra. Ilyen még soha nem volt, nem tudok róla, hogy egyetlen más ország finanszírozná most a magyar felsőoktatást.
2021. jún. 7. 22:41
 13/31 anonim ***** válasza:
86%

" Kína hozzá fog járulni az üzemeltetéshez, ezáltal kínai pénz folyik be a magyar felsőoktatás finanszírozáséra"

Erre mi a forrás? Tudnád linkelni, hogy elolvashassuk? Ezt ugyanis még nem olvastam sehol.

2021. jún. 7. 23:13
 14/31 anonim ***** válasza:
86%

Nyitóra visszatérve: én kiakadtam azon, hogy a kínai vezetés kiakadt rajta.

Bár náluk ez elképzelhetetlen, de egy (hellyel-közzel) demokratikusnak nevezhető országban természetes, hogy egy kormánydöntés ellen lehet tüntetni. Ha kínai érdekeltségről van szó, akkor konkrétan az ellen. Ha a kínai külügyminisztérium ezen kiakad, valójában ők avatkoznak bele Magyarország belügyeibe. El kéne fogadniuk, hogy nálunk ez legalábbis megosztja az embereket, és akiknek nem tetszik, azok demokratikus és békés eszközökkel megpróbálják rábírni a vezetőket döntésük megváltoztatására.

De hogyan is értenék ezt abban az ázsiai diktatúrában....

2021. jún. 7. 23:14
 15/31 anonim ***** válasza:
80%

"Nem a magyar egyetemistáktól veszik el. A fudan előtt nem is volt szó diákvárosról"

Egy ilyen pofátlan hazugság után még az a 8%-nyi hasznosság is sértő, amire értékeltek a válaszolók.

2021. jún. 7. 23:33
 16/31 anonim ***** válasza:
91%
Kína gyarmatosít. Gazdasági gyarmatosítás. A üresfejű nagy nemzethy fideszesek még tapsolnak is hozzá, hogy visszahívják a komcsi gyarmathatalmakat.
2021. jún. 8. 01:30
 17/31 anonim ***** válasza:
20%
Ha leírsz valamit, jó lenne, ha tájékozódnál... Nem az egyetem miatt a belügyekbe való beavatkozás... Az egészen más! Honkong, meg a ujgur kisebbség... Aztán belátod, hogy hülyeséget kérdeztél!
2021. jún. 8. 01:30
 18/31 anonim válasza:
31%
Fudan egyetem egy nagyon drága egyetem lesz, ezért a most felsőfokú tanulmányaikat végző,vagy a következő években tanulók minimális százaléka engedhetné meg magának, nyilván nem lesz állami képzés rajta, akik eddig megengedhettek maguknak azok általában külföldre mentek. Rengeteg külföldi diákot fog viszont behozni Magyarországra, akik itt költik el a pénzüket, ami nem kevés, ha már azt a tandíjat ki tudjak fizetni.
2021. jún. 8. 17:01
 19/31 anonim ***** válasza:
65%
18. Rengeteg külföldi diák így is jön Magyarországra éppen a jó árak miatt. Ahova én jártam oda is egy csomó külföldi ment.
2021. jún. 8. 17:42
 20/31 anonim válasza:
49%
19. Én is tudom, hogy sok külföldi jön így is Magyarországra, viszont ezzel egy gazdagabb réteg szolitható meg, akik csak elit egyetemekre mennek.
2021. jún. 8. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!