Mit szóltok ahhoz, hogy a hétvégi Fudan-ellenes tüntetést Kína a saját belügyeibe való beavatkozásnak tekinti?
"Nem gyarmat vagyunk, bár igazából... hivatalosan nem, de gyakorlatilag ki tudja."
01/05/2004
"Lehet én vagyok hülye, de nem értem. Ha Magyarország területén épülne meg az egyetem, elvéve ezzel a magyar egyetemistáktól területet, akkor az hogyan is lenne kínai belügy?"
Nem a magyar egyetemistáktól veszik el. A fudan előtt nem is volt szó diákvárosról. De ha neked diákként van kedved bejárni onnan mondjuk a BME H épületébe laborra, akkor hajrá. Én nem fogok azért olyan korán kelni hogy "de jó hogy nincs Fudan".
Akar a fene ilyan k.rva messzire kiköltözni.
"Az kínai belügybe való beavatkozásnak számít, hogy felemeljük a hangunkat a saját területünkért, a saját országunkban? Ez úgy hangzik, mintha azt mondanánk, hogy Kína eldöntötte, aztán annak ha törik, ha szakad, úgy kell lennie, nincs apelláta. Szerintük nincs jogunk eldönteni, hogy mit akarunk, mit nem? Nem gyarmat vagyunk, bár igazából... hivatalosan nem, de gyakorlatilag ki tudja. Mi történik itthon?!"
Nem erről van szó. Képzeld el, hogy kötsz egy megállapodást a szaktársaddal hogy csináltok egy tanuló klubbot, majd másnap bejön a gimis huga üvöltve hogy hogy mered így kihasználni...
"Nem erről van szó. Képzeld el, hogy kötsz egy megállapodást a szaktársaddal hogy csináltok egy tanuló klubbot, majd másnap bejön a gimis huga üvöltve hogy hogy mered így kihasználni..."
Helyesen: kötsz vele egy megállapodást, hogy csináltok egy tanulóklubot, de úgy, hogy az ő családja vesz fel erre hitelt, mire másnap bejön a húga, hogy miért kellene nekik hitelt felvenni azért, hogy ez megvalósuljon, miért nem te fizeted inkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!