Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy a...

Mit szóltok ahhoz, hogy a hétvégi Fudan-ellenes tüntetést Kína a saját belügyeibe való beavatkozásnak tekinti?

Figyelt kérdés
Lehet én vagyok hülye, de nem értem. Ha Magyarország területén épülne meg az egyetem, elvéve ezzel a magyar egyetemistáktól területet, akkor az hogyan is lenne kínai belügy? Az kínai belügybe való beavatkozásnak számít, hogy felemeljük a hangunkat a saját területünkért, a saját országunkban? Ez úgy hangzik, mintha azt mondanánk, hogy Kína eldöntötte, aztán annak ha törik, ha szakad, úgy kell lennie, nincs apelláta. Szerintük nincs jogunk eldönteni, hogy mit akarunk, mit nem? Nem gyarmat vagyunk, bár igazából... hivatalosan nem, de gyakorlatilag ki tudja. Mi történik itthon?!

2021. jún. 7. 21:56
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
12%

"Nem gyarmat vagyunk, bár igazából... hivatalosan nem, de gyakorlatilag ki tudja."

01/05/2004

2021. jún. 7. 22:00
 2/31 anonim ***** válasza:
12%

"Lehet én vagyok hülye, de nem értem. Ha Magyarország területén épülne meg az egyetem, elvéve ezzel a magyar egyetemistáktól területet, akkor az hogyan is lenne kínai belügy?"

Nem a magyar egyetemistáktól veszik el. A fudan előtt nem is volt szó diákvárosról. De ha neked diákként van kedved bejárni onnan mondjuk a BME H épületébe laborra, akkor hajrá. Én nem fogok azért olyan korán kelni hogy "de jó hogy nincs Fudan".

Akar a fene ilyan k.rva messzire kiköltözni.

"Az kínai belügybe való beavatkozásnak számít, hogy felemeljük a hangunkat a saját területünkért, a saját országunkban? Ez úgy hangzik, mintha azt mondanánk, hogy Kína eldöntötte, aztán annak ha törik, ha szakad, úgy kell lennie, nincs apelláta. Szerintük nincs jogunk eldönteni, hogy mit akarunk, mit nem? Nem gyarmat vagyunk, bár igazából... hivatalosan nem, de gyakorlatilag ki tudja. Mi történik itthon?!"

Nem erről van szó. Képzeld el, hogy kötsz egy megállapodást a szaktársaddal hogy csináltok egy tanuló klubbot, majd másnap bejön a gimis huga üvöltve hogy hogy mered így kihasználni...

2021. jún. 7. 22:03
 3/31 anonim ***** válasza:
17%
Ezt honnan vetted? Karácsonyék provokációit vette annak, nem magát a tüntetést.
2021. jún. 7. 22:05
 4/31 anonim ***** válasza:
44%
Az 1-es egy megnem értett zseni.
2021. jún. 7. 22:07
 5/31 anonim ***** válasza:
93%

"...A fudan előtt nem is volt szó diákvárosról..."

Már hogyne lett volna szó

[link]

2021. jún. 7. 22:13
 6/31 anonim ***** válasza:
6%
A sok kisokos építsen magának várost,az ősök egy országot építettek fel nekik,mos meg itt 'szivárványosöklét' játszanak.
2021. jún. 7. 22:23
 7/31 anonim ***** válasza:
30%
2021. jún. 7. 22:24
 8/31 anonim ***** válasza:
62%

"Nem erről van szó. Képzeld el, hogy kötsz egy megállapodást a szaktársaddal hogy csináltok egy tanuló klubbot, majd másnap bejön a gimis huga üvöltve hogy hogy mered így kihasználni..."

Helyesen: kötsz vele egy megállapodást, hogy csináltok egy tanulóklubot, de úgy, hogy az ő családja vesz fel erre hitelt, mire másnap bejön a húga, hogy miért kellene nekik hitelt felvenni azért, hogy ez megvalósuljon, miért nem te fizeted inkább?

2021. jún. 7. 22:28
 9/31 anonim ***** válasza:
29%
Miért fizetné ki Kína egy Magyarországon épülő, Magyarországon maradó és magyar tulajdonban maradó városrész összes építési költségét? Ki hallott már ilyenről? Akik ilyeneket akarnak, nagyon nincsenek képben...
2021. jún. 7. 22:33
 10/31 anonim ***** válasza:
56%
Akkor fizesse az egyetemet legalább. Abban lesz kínai tulajdon is, nem 100% magyar lesz.
2021. jún. 7. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!