A baloldali emberek egy része miért szeretné a velük egyet nem értőket elhallgattatni a közösségi médiákban?
A youtuben kezdtek teret nyerni egyes jobboldai youtuberek (pl. a the fair right), ahova rendszeresen és tömegesen járnak baloldaliak trollkodni. De a patrióták csatorna első adását is ellepték a tartalommal egyet nem értő emberek, akik szét akarták trollkodni a csatornát.
24.hu-n volt egy igen népszerű komment, ami arra buzdította a fórumozókat, hogy dislike-olják a csatornát és trollkodják szét.
Miért rettegnek ennyire az ellenzékiek/baloldaliak/liberálisok hogy az általuk dominált csatornán megjelenik más vélemény is? Elvégre ők a vélemény szabadságát pártoló emberek, akik rendszeresen felháborodnak a szólásszabadságukat legkisebb mértékben is sértő dolgokon.
29: igazat kell hogy adjak. Ettől még a többi balos nem lesz jobb.
Én ugyanúgy nem bírom a fideszt. Mivel van az ismerőseim közt mindkét oldalról, jó ember, azt tartom, hogy ők csak át vannak verve.
"A probléma a legtöbb eustat anyaggal az, hogy a ksh által átadott adatból dolgoznak, amik kifejezetten rosszak, mivel nem a valós képet tükrözik."
Szóval szerinted ha Orbánék beírnák a KSH adatokba hogy kb norvég színvonal van mindenben akkor az EU ezt átvenné? Szerinted Brüsszel nem ellenőrzi ezeket az adatokat? Attól hogy letagadod a hivatalos EU-s (tehát még elfogultsággal se vádolhatsz) statisztikákat ez még tény marad. Bár nem tudom mi az amit elfogadnál, ha a KSH nem jó, az eurostat nem jó, akkor mi? Gondolom ami nem illik bele az "ország egy romhalmaz" narratívádba azok mind kamu adatok, értem...
"Mivel nálunk a gazdag réteg kifejezetten vékony, míg a szegény hatalmas."
Egyáltalán nem hatalmas, ahogy az eurostat adatok ezt tényszerűen cáfolják. A szegény rétegek sokkal nagyobbak a többi kelet EU-s országban a szlovákokat és cseheket kivéve, de a szlovákokkal kb egy szinten vagyunk, minimális az eltérés.
"2019-es felmérés szerint az emberek egyharmadának NINCS megtakarítása és a következő egyharmadnak van, de nekik kevesebb, mint 3 hónapnyi kiadásuk."
A GNI/fő mutatja hogy mennyi pénz van egy átlag embernél, ha ez amit írsz fent igaz, akkor a többi kelet EU-s országban a miénknél sokkal rosszabb a helyzet ebben a tekintetben.
"Ez inkább a nyelvoktatásunkat jellemzi, de arra nagyon jó példa."
Nem, mert rengeteg munka van amihez nem kell semmi komoly nyelvtudás pl gyárakba, mosogatni, étterembe, különféle szakmunkák, de van sok más, ezt inkább azt jellemzi hogy a magyarok többsége nem látja indokoltnak külföldre menni. Aki meg diplomás és úgy megy ki az úgyis beszél nyelveket.
"Mivel ők EU-s szinten keresnek és amikor idejönnek nyaralni, akkor minden "olcsó"."
Nem arról beszéltem aki turistaként jön ide, hanem aki rendesen itt él, itt lakik, itt dolgozik, itt adózik, nagyon sok ilyen külföldi él Budapesten, évente egyre többen és nyugatról is jönnek. A forrás amit hoztam meg arról szól ki tartja letelepedésre vonzónak Magyarországot, nem pedig turisztikai szempontból vonzónak. Ha az utóbbi lenne akkor a horvátok magasan vernének mindenkit.
"A valóságban persze nem egy ember van, aki kiköltözött ide és rájött, hogy itt nem lehet megélni helyi fizetésekből."
Hát pl ezt egy csomó ukrán vendégmunkás cáfolja, románok, szerbek, törökök is sokan vannak. A nyugatiak akik jönnek meg jellemzően vállalkozók, tanárok, tolmácsok, IT szektorba vannak, hát igen ők nem szakmunkások.
"Ha tényleg olyan jó helyzetben lennénk, ahogy állítod, akkor mindegy lenne, hogy melyik adatot vizsgálom, mindig az jönne ki, hogy jó helyzetben vagyunk."
Az hogy jó helyzetben vagyunk relatív, kihez képest? Egy osztrákhoz képest csóróság van igen, egy románhoz, szlovákhoz, horváthoz képest meg nem. Ha megnézed a fenti statisztikákat nem a nyugatiakkal hasonlítgattam magunkat össze hanem a kelet EU-s régióval ahol mi is vagyunk, itt Magyarország jobb mint az átlag, persze nyugathoz képest sehol nem vagyunk, ahogy a többi keleti eus országok se.
Amúgy a kórházakra még annyit hogy ehhez kellene hogy mennyi kórház van a többi kelet EU-s országban és akkor tudunk hasonlítgatni, enélkül nem sok értelme van a magyar kórházakat felhozni, sőt a kórházak számából az se derül ki hogy ezek milyen minőségűek. Nem mondom hogy a magyar kórházak a legjobb állapotúak, de kétlem hogy egy lengyel vagy román kórházban nyugati színvonalat találsz.
És félreértettél én nem azt akarom igazolni hogy a fidesz jobb vagy rosszabb mint a szocik, én nem tagadom hogy a szocik alatt is bővült a gazdaság, én az ország mostani állapotát mondtam a többi kelet EU-s ország jelenlegi állapotához képest és nem állunk rosszul, sőt... Persze fájó belegondolni ha az Eu-s csatlakozás óta nem lopták volna el a Brüsszeli támogatások jó részét mennyivel előrébb járnánk, de egyrészt máshol is van sikkasztás nem csak itt másrészt ettől függetlenül is Magyarország elől áll a kelet EU-s régióban.
"Szerinted Brüsszel nem ellenőrzi ezeket az adatokat?"
Hogy ellenőrizni, nagyon okos?
Szerinted kinek vannak adataik a foglalkoztatottságról? A kormánynak.
Nem vagy valami okos, az már látszik.
"Attól hogy letagadod a hivatalos EU-s (tehát még elfogultsággal se vádolhatsz) statisztikákat ez még tény marad."
Igen. Tény, hogy a ksh adja át az anyagokat, amiket az EU kér.
Nyilván az EU-nak vannak saját becsült értékeik, viszont azok csak becsültek.
"Gondolom ami nem illik bele az "ország egy romhalmaz" narratívádba azok mind kamu adatok, értem"
Tekintve, hogy az adataid nagy részét cáfoltam, így nagyon hiteles ez a felvetés. :DDD
"A GNI/fő mutatja hogy mennyi pénz van egy átlag embernél, ha ez amit írsz fent igaz, akkor a többi kelet EU-s országban a miénknél sokkal rosszabb a helyzet ebben a tekintetben."
Tevés, mert nem ezt mutatja. Másrészt meg erről beszéltem, amikor torzított adatokról beszéltem.
Amúgy meg itt írnak róla, ha érdekel:
"A népesség kb. egyharmada, több mint 3 millió ember él olyan háztartásban, amely semmilyen tartalékkal nem rendelkezik."
"Nem, mert rengeteg munka van amihez nem kell semmi komoly nyelvtudás pl gyárakba, mosogatni, étterembe, különféle szakmunkák"
Csak nálunk már ott elbukik a többség, hgoy egy pohár vizet nem tud kérni angolul.
Én nem komoly nyelvtudásról beszéltem, hanem egy olyan alapról, ami a mindennapi élethet kell, nálunk ez nincs meg.
Ki mehet dolgozni a gyárba, ha nem érti meg, amit csinálni kell, akkor mindegy.
Vagy ha nem érti, hogy a boltban mennyit kell fizetni.
Továbbá alapvetően mi viszonylag rossz földrajzi helyzetben vagyunk, mivel nálunk az angolt tanítják, így azt beszélik a magyarok legjobban, viszont az első kifejezetten angol nyelvű ország az Anglia, ami messze van.
"Aki meg diplomás és úgy megy ki az úgyis beszél nyelveket."
Csak pont ez az, ami számít.
Nyilván egy vidéki kis falusi ember nem érti és nem is tudja, hogy neki lehet-e jobb vagy sem.
Egy diplomás ember meg érti, hogy mi megy a politikában, a gazdaságban. Ha a diplomás akar elmenni, akkor ezekben van elsősorban baj.
"A forrás amit hoztam meg arról szól ki tartja letelepedésre vonzónak Magyarországot, nem pedig turisztikai szempontból vonzónak."
Ez így van, csak a megkérdezettek nem éltek itt.
Az alapján választ, hogy mit tapasztalt, amikor turista volt. Nyugodtan nézz utána pl. Japán tekintetében, amikor valaki turista, akkor azt mondja, hogy milyen kedvesek, milyen jó emberek a japánok, amikor valaki ott él, akkor meg szarnak kezelik.
Szintén hasonló okok miatt akarnak sokan eleinte tanárnak menni, amikor az alapján ítélik meg a tanárt a diákok, amit látnak, akkor egy vonzó hivatásnak tűnik, mivel a diákok nem látják, hogy egy tanár órán kívül mennyit dolgozik.
"Hát pl ezt egy csomó ukrán vendégmunkás cáfolja"
"vendégmunkás"
:DDDD
Igen, aki "VENDÉGmunkás" az cáfolja. :DDD
Hallod ugyanazt csinálják, mint a magyarok az osztrák határnál. Kimennek dolgozni, mert jobban lehet keresni, de itt költenek, mert kicsit olcsóbbak a dolgok, de oka van, hogy nem költöznek ki.
"Az hogy jó helyzetben vagyunk relatív, kihez képest?"
Mint EU-s tagország egy EU átlaghoz való viszonyítás elég minimum dolog.
Vagy adott esetben, ha már mindenki elmondja a fideszből, hogy Gyurcsány milyen szar volt, akkor talán nem kéne egyetlen egy olyan adatot se produkálni, ami ilyen vészesen rossz Gyrucsánnyal szemben.
"Egy osztrákhoz képest csóróság van igen, egy románhoz, szlovákhoz, horváthoz képest meg nem."
Ha már osztrákok.
Mindig is az ő utolérésük volt a cél.
Ha megnézed a világbank adatait, akkor az osztrák GDP 33%-volt a magyar GDP 2010-ben. Ez 2018-ra lett 35%. Ha ugyanannyit pénzt kapunk az EU-tól a későbbiekben is, akkor a fidesz kormánnyal 260 év lesz mire utolérjük őket. EZ nem valami bíztató.
"Hogy ellenőrizni, nagyon okos?
Szerinted kinek vannak adataik a foglalkoztatottságról? A kormánynak.
Nem vagy valami okos, az már látszik."
Szerintem ne süllyedjünk le személyeskedési szintre csak mert alulmaradsz a vitában. Ha mindenfelé ellenőrzés nélkül az EU elfogadná az Orbán által küldött KSH adatokat mint mondod, akkor szerinted Orbán nem írna be sokkal jobb számokat ezeknél pl hogy jobbak vagyunk mindenkinél? Ennek semmi értelme.
"Tekintve, hogy az adataid nagy részét cáfoltam, így nagyon hiteles ez a felvetés. :DDD"
Nem cáfoltál semmit, az eurostat egy hiteles forrás és még elfogultsággal se vádolhatod. Nagyon nem úgy megy ahogy állítod hogy a EU mindent átvesz szó nélkül amit a KSH megír, ha ez így lenne akkor Orbán osztrák adatokat írna be és lobogtatná, de legalább olyanokat ami szerintem a régióba mindenkinél jobban állunk, ez nincs így.
"Tevés, mert nem ezt mutatja. "
De a GNI/fő ezt mutatja hogy mennyi pénz van az átlagembernél, pontosabban egyénre lebontva a fizetést amit kapsz:
"az egyes gazdasági szektorok, illetve a külföldről kapott és külföldre fizetett elsődleges jövedelem (munkabér, kamat, földjáradék, osztalék) egyenlegének az összege."
""A népesség kb. egyharmada, több mint 3 millió ember él olyan háztartásban, amely semmilyen tartalékkal nem rendelkezik."
Ennek így önmagában nem sok értelme van, hozni kéne erről forrást hogy a többi országban mennyi tartaléka van egy átlag románnak, lengyelnek, szlováknak és akkor tudunk viszonyítani a magyar állapotokhoz.
"Csak nálunk már ott elbukik a többség, hgoy egy pohár vizet nem tud kérni angolul."
A magyarok se nem jobbak se nem rosszabbak angol tudás tekintetében mint a környező országok:
Nyilvánvalóan nem ez az oka hogy nem mennek ki annyian. Romániában pl a 20-25% már külföldön dolgozik és nem beszélnek jobban angolul.
"Nyilván egy vidéki kis falusi ember nem érti és nem is tudja, hogy neki lehet-e jobb vagy sem."
Szerinted egy falusi magyar nem tudja hogy Németországban, Ausztriában, Norvégiában jobbak a fizetések? Ezt ugye te se gondolod komolyan...
"Igen, aki "VENDÉGmunkás" az cáfolja"
Hát azért hogy egy országban mennyi vendégmunkás dolgozik, árulkodó arról hogy annyira nem is rossz vagy hogy ahonnan ezek jönnek ott mégrosszabb. Én pl nem látok magyar vendégmunkásokat Szerbiában vagy Romániában vagy Ukrajnában, de onnan rengetegen jönnek át.
"Mindig is az ő utolérésük volt a cél."
Mikor a Monarchiában? Ugyan már, nem az osztrákokat kéne célként kitűzni mert soha nem fogjuk utolérni őket lehet itt bármilyen kormányzat, sokkal inkább a cseh vagy szlovén szintet az reális, az osztrák nem.
"Ha megnézed a világbank adatait"
A világbank szerint se állunk rosszul a régióban egyrészt, másrészt pont a világbank adatai becsült adatok, a székhelye nem is Európában van hanem az USA-ban, nincs olyan rálátásuk az európai gazdaságra és adataira mint mondjuk az EU-nak és Brüsszelnek.
Ha állítólag megvizsgáltad, nem írnál le ekkora hülye szamárságokat. Állj már le a hazugságaiddal. Így is elég kínos neked.
#35 "Orbán nem írna be sokkal jobb számokat ezeknél pl hogy jobbak vagyunk mindenkinél? Ennek semmi értelme." nem, nem írna, mert az már túl feltűnő lenne. Így is csak kesernyésen mosolyog az itt élő ember amikor kijön a ksh a kamu inflációs adattal, meg azzal, hog mekkora megtakarításai vannak a magyaroknak...
Ha még jobbakat írnának be, akkor már nem csak a magyaroknak tűnne fel, hogy talán nem stimmel.
"Szerintem ne süllyedjünk le személyeskedési szintre csak mert alulmaradsz a vitában"
Én csak átvettem a stílusod, nem értem miért zavar, nekem eddig tűrnöm kellett.
"akkor szerinted Orbán nem írna be sokkal jobb számokat ezeknél pl hogy jobbak vagyunk mindenkinél? Ennek semmi értelme."
Csak akkor tűnne fel, ha irreálisan nagyokat írna be.
Pl. ha te végig kettes tanuló vagy matekból és hirtelen kapsz (hibátlan) 5-öst, akkor az gyanús, de ha 3-ast kapsz, akkor nem.
Orbán nyilván nem mondhat finnekhez hasonló adatokat, de mondhat olyan adatokat, amik jobbak a tényleges helyzetnél.
És de, ennek pont van értelme.
Mellesleg arra nem válaszoltál, hogy az EU hogy ellenőrizze, hogy igaz-e vagy sem. Nekik nincs adatbázisuk, a kormánynak van.
"Nem cáfoltál semmit, az eurostat egy hiteles forrás és még elfogultsággal se vádolhatod."
De, cáfoltam ,csak neked nem sikerült megérteni.
"Nagyon nem úgy megy ahogy állítod hogy a EU mindent átvesz szó nélkül amit a KSH megír"
Hitegetheted magad ezzel az álommal, hogy nem igaz, de így van.
Az eustat elég sok dolgot átvesz és azt közli.
Nézd meg az mediénbért, érdekes módon ugyanazt közölte, amit a ksh, amit csak a dolgozók egyrésze alapján számolnak, 2.5 millió emberből.
Viszotn vannak BECSÜLT EU-s adatok, ezek azok, amik mást mutatnak.
"De a GNI/fő ezt mutatja hogy mennyi pénz van az átlagembernél, pontosabban egyénre lebontva a fizetést amit kapsz:"
Ez igaz, csak az állításod fentebb nem ez.
Félretenni akkor tudsz, ha már az adott havi kiadásaidat letudtad.
A GNI-ből nem következik, hogy milyen és mennyi kiadásod van, és hogy mennyit tudsz félretenni más országokhoz képest.
(Amúgy meg, mint mondtam, az nem jó adat.)
"Ennek így önmagában nem sok értelme van"
De, alapvetően van, mivel ez nem egy jó arány.
Pl. rámutat arra is, hogy a legtöbb családtámogatást csak a felső 30% tudja használni.
Vegyük az autós támogatást, adnak 2.5 milliót, ha te is beleteszel ennyit a kocsiba.
Ha az első 2/3-nak kevesebb pénze van, mint 3 havi kiadása, mediánbérrel kéne számolni, de átlaggal is látványos, vagyis átlagbérrel számolva ez nettó - kicsit kevesebb - 900 ezer.
Vagyis már kiestek egy támogatás teljes keretéből.
"mennyi tartaléka van egy átlag románnak, lengyelnek, szlováknak és akkor tudunk viszonyítani a magyar állapotokhoz"
Ott medién vagyonról tudom, hogy volt kutatás és utolsó előttiek voltunk 2016-ban.
"Szerinted egy falusi magyar nem tudja hogy Németországban, Ausztriában, Norvégiában jobbak a fizetések?"
De azt nem tudja, hogy jobb lesz neki, illetve azt tudja, hogy minden drágább.
Sajnos a közbeszédben ez leegyszerűsödött arra, hogy hol jobb a fizetés, viszont itt arról van szó, hogy hol tudsz többet félretenni a fizetésedből.
"Hát azért hogy egy országban mennyi vendégmunkás dolgozik, árulkodó arról hogy annyira nem is rossz vagy hogy ahonnan ezek jönnek ott mégrosszabb."
Nem feltétlenül mégrosszabb.
Tegyük fel, hogy A és B ország egymással szomszédos, és A országban minden 3-szor drágább, de 3-szoros a fizetés is. Viszont a szolgáltatások, minden egyéb színvonala ugyanolyan jó.
Vagyis mindkét helyen ugyanolyan jó élni, viszont egy B országbeli lakosnak az A ország fizetése nagyon jó, mivel B országban minden olcsóbb.
Egyedül az jelenthető ki, hogy a fizetés magasabb, de nem feltétleül következik, hogy többet is lehetne ott félretenni belőle, ha ott élne.
"Én pl nem látok magyar vendégmunkásokat Szerbiában vagy Romániában vagy Ukrajnában, de onnan rengetegen jönnek át."
Szerbből és románból már mérséklődött ez a szám, mármint régen többen jöttek át (ez mondjuk pont mutatja, hogy nem fejlődünk olyan jól).
Az ukránok azok, akikből sok van, de náluk potn jobbak is vagyunk.
"Mikor a Monarchiában? Ugyan már, nem az osztrákokat kéne célként kitűzni"
???
Az elmúlt 10 évben kormányzó pártról beszéltünk, akkor logikus, hogy az elmúlt évben.
"soha nem fogjuk utolérni őket lehet itt bármilyen kormányzat, sokkal inkább a cseh vagy szlovén szintet az reális, az osztrák nem."
Az osztrák is reális, csak jó kormány kell.
Nézd meg a finneket, a '60-70-es évekig ők is szegény országnak számítottak.
Mit csináltak? Telenyomták az oktatást pénzzel és most gazdagok.
Reális utolérni őket, csak senki nem akarja, mert mindenki 4 évig lát előre.
"A világbank szerint se állunk rosszul a régióban egyrészt, másrészt pont a világbank adatai becsült adatok"
Először becsül, aztán korrigál, ha valamit elszámolt. Ha rendszeresen nézted - én szoktam -, akkor látható volt, hogy pl. a 2018-as érték megváltozott, mivel a becsült értékük eltért a valóstól.
Korábban 20.5%-os növekedés volt 2010-hez képest 2018-ra. Most 21.5%-os növekedés van feltűntetve.
"a székhelye nem is Európában van hanem az USA-ban, nincs olyan rálátásuk az európai gazdaságra és adataira mint mondjuk az EU-nak és Brüsszelnek."
Igen, és repülő és internet sem létezik, így csak táviratból értesül 3 évvel később, hogy mi történik az EU-ban.
A világbanknak világszinten sokkal nagyobb rálátása van a gazdasági folyamatokra, mivel nem csak az EU-ban, hanem pl ázsiában is jelentős szereplőnek számít.
"Én csak átvettem a stílusod, nem értem miért zavar, nekem eddig tűrnöm kellett."
Soha sehol nem személyeskedtem veled, nem tudsz egy olyat idézni ahol bármi személyeset írtam volna, felesleges magad hamis áldozati pózba vágnod.
"Csak akkor tűnne fel, ha irreálisan nagyokat írna be. Orbán nyilván nem mondhat finnekhez hasonló adatokat, de mondhat olyan adatokat, amik jobbak a tényleges helyzetnél."
Egyrészt Orbán simán bemondhatna cseh vagy szlovén adatokat ellenőrzés hiányában ahogy állítod, de egyrészt ezeket ellenőrzik, másrészt tudsz bármilyen bizonyítékkal szolgálni hogy a kormányzat adatokat hamisít meg? Az hogy te ezt gondolod a fotelből az egy dolog, de mi rá a bizonyítékod?
"De, cáfoltam ,csak neked nem sikerült megérteni."
Nem cáfoltál semmit, sőt folyamatosan önellentmondásba vagy, egyszerűn letagadod a tényeket mert nem fér bele a világnézetedbe hogy Magyarország nincs lemaradva. De hogy bizonyítsam itt egy a kormányra nem túl kedvező eurostat statisztika:
Ha Orbán folyamatosan hamisítgatna mindenféle ellenőrzés nélkül akkor nem lennének ilyenek. Meg akkor ennyi erővel más ország is írhat be hamis adatokat, és akkor ők is hátrébb vannak, de gondolom kizárólag Orbánról feltételezed hogy ilyet csinál másról nem, amit más állít az szentírás.
"Ott medién vagyonról tudom, hogy volt kutatás és utolsó előttiek voltunk 2016-ban."
Az Európai Központi Bank is ugyanúgy a KSH-tól vesz át adatokat, ez akkor most miért nem hamisítvány? Ez elég hülye logika hogy ami alátámaszt az igaz, ami meg cáfol az hamis adat. Így kb a lapos föld hívők szoktak vitatkozni. Egyébként a linked alapján idézem:
"Németországban nagyobb botrányt okozott, hogy kiderült: a görögöknek nagyobb a vagyonuk, mint a németeknek"
Ugye ezt te se gondolod komolyan?
"De azt nem tudja, hogy jobb lesz neki, illetve azt tudja, hogy minden drágább."
Te tényleg ennyire hülyének nézed a vidékieket hogy nem tudják hogy jobb az élet nyugaton? Szerinted vidéken nincs net meg semmi csak gumicsizma és M1?
"Az osztrák is reális, csak jó kormány kell.
Nézd meg a finneket, a '60-70-es évekig ők is szegény országnak számítottak.
Mit csináltak? Telenyomták az oktatást pénzzel és most gazdagok."
A különbség annyi hogy a finneknek rengeteg természetes nyersanyaguk van/volt, nálunk semmi nincs. A finneknél nem volt 45 év kommunizmus, nálunk igen, a finnek már a 70' években megkötötték a szabadkereskedelmi társulást az EU-val, mi meg nagyon nem. Össze se lehet hasonlítani a kettőt. Soha nem lesz itt osztrák szint, ahogy a történelemben soha nem is volt, mindig is előttünk jártak a középkorban is. Pl a Rubiconban olvastam pár hónapja "magyarságkép" volt a neve a számnak, hogy az ország mennyire el volt maradva a Német Római Császárságtól minden tekintetben.
"Először becsül, aztán korrigál, ha valamit elszámolt"
Na legalább elismered hogy a Világbank becsült és nem valós számokkal dolgozik, köszönöm.
"A világbanknak világszinten sokkal nagyobb rálátása van a gazdasági folyamatokra, mivel nem csak az EU-ban, hanem pl ázsiában is jelentős szereplőnek számít."
Nincs nagyobb rálátással Brüsszelnél, ez kb olyan mintha te érdeklődnél az én vagyonomról az 50 km re arrébb lakó Jóska bácsinál ahelyett hogy mondjuk megkérdeznéd az élettársam és Jóska bácsi adatait hitelesebbnek tartanád mint a párom adatait. Nonszensz.
#39 "másrészt tudsz bármilyen bizonyítékkal szolgálni hogy a kormányzat adatokat hamisít meg"
Nézz vissza árakat a boltokban, nézd meg most, aztán hasonlítsd össze a ksh-s "mért" inflációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!