Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali emberek egy része...

A baloldali emberek egy része miért szeretné a velük egyet nem értőket elhallgattatni a közösségi médiákban?

Figyelt kérdés

A youtuben kezdtek teret nyerni egyes jobboldai youtuberek (pl. a the fair right), ahova rendszeresen és tömegesen járnak baloldaliak trollkodni. De a patrióták csatorna első adását is ellepték a tartalommal egyet nem értő emberek, akik szét akarták trollkodni a csatornát.

24.hu-n volt egy igen népszerű komment, ami arra buzdította a fórumozókat, hogy dislike-olják a csatornát és trollkodják szét.

Miért rettegnek ennyire az ellenzékiek/baloldaliak/liberálisok hogy az általuk dominált csatornán megjelenik más vélemény is? Elvégre ők a vélemény szabadságát pártoló emberek, akik rendszeresen felháborodnak a szólásszabadságukat legkisebb mértékben is sértő dolgokon.

2021. jún. 1. 07:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
36%

“ Ezért, aki nem teljesen ostoba - láthatóan mint te - az érvelni szokott.”

Igen, jól látod láthatóan nem vagyok ostoba. :)

A fő baj a baloldaliakkal, hogy azt hiszik érvelnek, amikor csak veszekednek.

A fő érvrendszerük az “ostoba, retardált, sötét” szavak kombinációja és szinonimái.

Persze a baloldal mindig is az aluliskolázott munkásosztály gyűjtőhelye volt.

Nem várható el egy érdemi vita.

2021. jún. 1. 09:22
 22/67 anonim ***** válasza:
32%

A helyzet az, hogy TÉNY, hogy szar gazdasági mutatókat produkál a fidesz, legalábbis azt is számításba véve, hogy mennyi EU-s pénz jön be.

Az ellenzékről meg kb. nem tudunk semmit, hogy milyen lenne kormányon, így egy racionális ember számára elég egyértelmű, hogy amikor van egy szar és van egy bizonytalan, akkor inkább a bizonytalanra szavaz, mivel esélyes, hogy jobb lesz, mint a szar.

"Ha ezzel Európa legszánalmasabb ellenzékét reklámozod"

Amúgy ez az, ami nem tényszerű.

A fidesz röhejes propagandával azt terjeszti, hogy milyen szánalmasak, de jelenleg kizárólag az ellenzékben vannak korrekt emberek, még akkor is, ha nem mindenki az közülök se.

2021. jún. 1. 09:23
 23/67 anonim ***** válasza:
55%

"A helyzet az, hogy TÉNY, hogy szar gazdasági mutatókat produkál a fidesz, legalábbis azt is számításba véve, hogy mennyi EU-s pénz jön be."

Ömmm...kedves tényszerű válaszoló, biztos nem hallottál róla, de végigdübörgött a világon egy vírus.

2021. jún. 1. 09:26
 24/67 anonim ***** válasza:
58%

"kedves tényszerű válaszoló"

Amúgy én nem az vagyok, aki érvel, csak tetszek, hogy sok itt a hülye, ezért szálltam be.

Én a 2010-2018-as időszakra gondolok. Azért erre és azért 8 évre, mivel ezt rendszeresen szoktam vizsgálni a korábbi 8 éves ciklussal.

Szóval nem tudom ,hogy a fideszesek melyik univerzumban élnek, hogy a vírus már 10 éve itt lett volna. :D

2021. jún. 1. 09:29
 25/67 anonim ***** válasza:
29%

24

Ha már a hülyéknél tartunk, akkor épp azt próbálod bemagyarázni, hogy a 2002-től 2010-ig tartó időszak volt Magyarország aranykora és a töretlen fejlődésé :D

2021. jún. 1. 09:33
 26/67 anonim ***** válasza:
33%

A balosoknál az is egy elhallgattatási forma, hogy a pártállásod alapján ócsárolnak, gyaláznak, fenyegetnek privát üzenetekben.

Ennél a kérdésnél is van legalább 2 válaszadó, aki csak azért pécéz ki másokat, mert a fideszre szavaznak. A tényeik pedig nem tények, hanem bújtatott agresszív támadások. Csak közölöm, hogy jövőre is a Fideszre szavazok. Akinek ez nem tetszik, az menjen Korea északi felébe.

2021. jún. 1. 09:38
 27/67 anonim ***** válasza:
24%

"Azért erre és azért 8 évre, mivel ezt rendszeresen szoktam vizsgálni a korábbi 8 éves ciklussal."

Ha tényleg vizsgálnád, akkor nem írnál ekkora hülyeséget. Marha unalmas, hogy a világmegváltó magyar ultrademokratákat állandóan hazugságon lehet érni.

2021. jún. 1. 09:54
 28/67 anonim ***** válasza:
73%

22# Jó akkor nézzünk egy forrásalapú tényszerű érvelést. Előhoztad a borzalmas gazdaságot. Hát nézzük meg kezdetben hogy mennyi pénz van az átlagembernél, ebből nagyon jól lehet következtetni az életminőségre, GNI/fő:

Bulgária: 16274

Csehország: 27171

Észtország: 25577

Görögország: 20600

Horvátország: 20244

Lettország: 21272

Litvánia: 25182

Magyarország: 22233

Lengyelország: 21827

Románia: 21468

Szlovénia: 27273

Szlovákia: 21521

[link]

A 11 évi Orbán kormány alatt nemhogy nem romlott az életminőség, hanem le se szakadtunk a környező országoktól. Az átlag magyar jobban él mint bármilyen környező országbeli kivéve Ausztriát (gondolom nem kell magyaráznom miért) és Szlovéniát akik mindig is Ausztriához tartoztak a történelemben és fejlettebbek voltak nincs ebbe semmi meglepő.

Nézzük a GDP/ főt:

Bulgária: 6600

Csehország: 17260

Észtország: 15250

Görögország: 16300

Horvátország: 11460

Lettország: 12130

Litvánia: 13890

Magyarország: 12630

Lengyelország: 12660

Románia: 8780

Szlovénia: 19420

Szlovákia: 15010

[link]

Itt már Szlovákia jobban teljesít, egyébként a románok és bolgárok vannak nagyon lemaradva, mi meg nem, a V4-ekhez képest se, a lengyelekkel kb egyenlő.

Nézzük a mélyszegénységi indexet:

Románia: 23,5%

Lettországban 23,3%

Litvániában 22,9%

Bulgáriában 22%

Észtországban 21,9%

Horvátországban 19,3%

Görögország 18,5%

Lengyelország 14,8%

Szlovénia 13,3%

Magyarország 12,8%

Szlovákia 12,2%

Csehország 9,6%

[link]

Itt Magyarország kimondottan jól teljesít a keleti EU-ban, csak a szlovákok és csehek jobbak nálunk.

Nézzük meg a társadalmi szakadékot, itt Magyarország szintén elég jó, a gazdagok és szegények közötti különbség nálunk bőven az EU átlag alatt van, a szlovákok, csehek és szlovének kivételével megelőzünk minden keleti EU-s országot:

[link]

Magyarországon egyáltalán nincs nagy társadalmi szakadék, az elmúlt 11 év Orbán kormány után se. A legnagyobb ha megnézed az Nyugaton van ahol pl egy gazdag sokkal gazdagabb még pl egy gettóban élő bevándorló meg borsodi szinten él.

Nálunk a legkisebb az elvándorlás az egész keleti régióban:

[link]

Nézzük meg mennyi külföldi tartja letelepedésre vonzónak a régiónkat, ebben Magyarországot csak a csehek, szlovákok és görögök előzik meg:

[link]

Európa ezen a részén Budapest az egyik legkedveltebb letelepedési hely a külföldieknek, nem véletlenül. Aki ott él tudja hogy évről évre egyre több külföldi van Pesten és nem csak keletről meg Európán kívülről hanem jönnek osztrákok, franciák, németek, ismerek is ilyet.

Összefoglalva 11 év Orbán után egyáltalán nincs itt gazdasági apokalipszis, sőt elég jól élünk a többiekhez képest. Akik gazdagabbak nálunk azok a csehek, szlovének, észtek de ezek a történelemben mindig is fejlettebbek voltak mint mi.

2021. jún. 1. 09:58
 29/67 anonim ***** válasza:
38%

#21 "Persze a baloldal mindig is az aluliskolázott munkásosztály gyűjtőhelye volt."

Főleg a szélbal, mint a fidesz. Ezért is állítják be magukat "jobboldalinak", mert bár lejáratódott a komcsiság, kádárizmus, és szégyellik, még se szakadnak el tőle, csak elfedik. Pedig kilóg a lóláb...

2021. jún. 1. 10:16
 30/67 anonim ***** válasza:
26%

Nem, nem ezt írtam, csak nem tudsz olvasni.

Az állításom annyi volt abban a kommentben, hogy a fidesz kormány ROSSZ.

Illetve még az következhet belőle, hogy az mszp-szdsz az jobb volt, mint a fidesz, amit tény, de ebből meg nem következik, hogy jó kormány lett volna bármilyek.

Az mszp-szdsz se volt jó, sőt, viszont jobb volt a fidesznél, és ezért szánalmas, amit a fidesz összehozott.

Én meg vizsgáltam veled ellentétben. :D

Jó, és akkor ezeket az adatokat írd le úgy, hogy kivonod belőle az EU-s támogatást. Vagy úgy ,hogy nem a ksh-s adatokból dolgozol.

A probléma a legtöbb eustat anyaggal az, hogy a ksh által átadott adatból dolgoznak, amik kifejezetten rosszak, mivel nem a valós képet tükrözik.

Én alapvetően a világbank adatait szoktam nézem.

2010-től 2018-ra a GDP 20-21%-ot növekedett, viszont évente az EU a GDP 4-5%-ának mgefelelő összeget adott, vagyis összesen 32-40%-ot.

Ha csak az EU-s támogatással növekedett volna a GDP, akkor sokkal magasabb lenne a növekedés mértéke, így viszont inkább az mondható, hogy önerőből az ország gazdaságilag gyengült.

EU-s szintén az átlag kb. évente 2% körül volt 2010 és 2018 között, szóval ha a fidesz kormány "CSAK" egy EU szinten átlagos kormány lett volna, akkor 16% jött volna önerőből és kb. 32% leglaább az EU-s pénzből, ami 48%-os növekedés lett volna.

Most viszonyításképp. 2002 és 2010 között a világbank alapján 94%-os GDP növekedést értünk el, míg az EU-s támogatás 2004 és 2010 között évente kb. 1-2% volt (legyen 12%), amiből következik, hogy 82%-ot a GDP önerőből nőtt. Ez évente átlagosan több, mint 10%-os növekedés.

Szóval azt látjuk, hogy a fidesz vagy ellopta az összes EU-s pénzt, és akkor érthető ez a növekedés, vagy nem lopott semmit és akkor csak az ország teljesít nagyon rosszul a fidesz alatt.

Továbbá az adataiddal az is gond, hogy nem tendenciát mutatnak, hanem egy egy állapotot.

Pl. ha rákeresel, hogy mennyi kórházunk van, akkor kapsz egy számot, hoyg x, de hogy ez az x pontosan mit jelent, ezt nem tudod.

Azért a kórházakat hoztam, emrt Gyurcsány ellen pont ezt szokták felhozni, hogy kórházakat zárt be.

2002-ben 177 kórházunk volt, 2010-ben 175, ami 2018-ra már 165 lett.

És itt már látszódnak a tendenciák, ezért hoztam %-os növekedést a GDP-hez is.

És akkor gyorsan a többi adatodra:

"Nézzük meg a társadalmi szakadékot, itt Magyarország szintén elég jó"

Mivel nálunk a gazdag réteg kifejezetten vékony, míg a szegény hatalmas.

2019-es felmérés szerint az emberek egyharmadának NINCS megtakarítása és a következő egyharmadnak van, de nekik kevesebb, mint 3 hónapnyi kiadásuk.

Ha ez az alsó 2/3, akkor nálunk a felső 30% él átlagos színvonalon.

"Nálunk a legkisebb az elvándorlás az egész keleti régióban"

Ez inkább a nyelvoktatásunkat jellemzi, de arra nagyon jó példa.

"mennyi külföldi tartja letelepedésre vonzónak a régiónkat, ebben Magyarországot csak a csehek, szlovákok és görögök előzik meg"

Mivel ők EU-s szinten keresnek és amikor idejönnek nyaralni, akkor minden "olcsó".

A valóságban persze nem egy ember van, aki kiköltözött ide és rájött, hogy itt nem lehet megélni helyi fizetésekből.

"Összefoglalva 11 év Orbán után egyáltalán nincs itt gazdasági apokalipszis"

Ja, a ksh-s kamu adatokat elhiszed.

De a valóság az más.

Ha tényleg olyan jó helyzetben lennénk, ahogy állítod, akkor mindegy lenne, hogy melyik adatot vizsgálom, mindig az jönne ki, hogy jó helyzetben vagyunk.

De láthatóan ezt még a GDP sem támasztja alá.

2021. jún. 1. 10:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!