Létezik olyan, hogy Hunszkita nép? A magyar nemzet tényleg ennek a népcsaládnak a tagja? Rengeteg ilyen elmélet kering és én csak ámulok, de igazán meggyőző bizonyítékot nem olvastam. Hasonlóan olyan elmélet is van, hogy a magyarok türkök.
Figyelt kérdés
Tudomásom szerint a hun rokonságra sincs tudományos bizonyíték. Vagy tévedek?Aztán, olyan elméletek is vannak,hogy Jézus magyar volt, de erre sem tudok bizonyítékot. Nincs ezekben a dolgokban zavar?2021. máj. 21. 20:49
41/54 kürasszír válasza:
Összegezve:
Bulcsú 948-ban felnőtt férfiként járt Bizáncban, ezt tudjuk, 955-ben a halálakor pedig sereget vezetett.
Bulcsú 955-ben minimum 30 év körül járhatott, de inkább idősebb volt.
Gizella csak 984-ben született, azaz Bulcsú után vagy 59 évvel.
Azt már előbb kifejtettem, hogy Bulcsú és Gizella apáról miért nem lehetett testvér.
Játszunk el a gondolattal, hogy Bulcsú 955-ban a halálakor csak 20 éves volt, de még ekkor is 49 év lenne az ő és Gizella születése között.
Evidens, hogy akár 49 év korkülönbséggel sem lehetett Bulcsú és Gizella anyáról testvér.
Bulcsú anyja legalább 63 éves kor körül kellett volna legyen Gizella születésekor.
42/54 anonim válasza:
Mint ahogyan arra sincs semmilyen bizonyíték, hogy a bajorok a magyaroktól származnának. Mint már le lett írva: A hivatalos történelem kutatás szerint Bajor Gizella királyné II. (Civakodó) Henrik bajor herceg és Burgundi Gizella (Izabella) hercegné lánya, II. Henrik német-római császár húga volt. Sem Gizella, sem a bajorok magyar eredetéről nem szolgált bizonyítékkal a hivatalos történelemkutatás. Ezért eléggé megdöbbentőek ezek a meseszerű állítások.
43/54 anonim válasza:
Az egyik kommentelő írta, hogy Jézus pártus herceg volt. Nem tudom ezt honnan veszik.
44/54 UlfOrmson válasza:
Badinyi-Jós Ferencnek az egyik "elmélete". A nevezett "kutató" minden könyve arról szól, hogy a magyar nyelv a sumer rokona/leszármazottja.
45/54 anonim válasza:
Ez a török nevek kérdés igen izgalmas, csak úgy szórakozásból török szótárral a kezemben megnéztem a Kartal-Kurszán és a vele azonos,vagy rokon Rosd nemzetséghez kapcsolódó neveket. És nagyon meglepődtem. Többszáz évvel az oszmán-törökök előtt ezek bizony törökös nyelvet beszéltek. Csak példaként: TAH. Ez az eredeti alakja, nem a Tahi. Mit jelent ez? Trónt. Valóban, a Vöröskő-Lőrinc laposa-Vért(es)-hegy vonulat alakja egy korai trónra emlékeztet. A nemzetség csaknem kihalt 1526-ban, birtokait elvesztette, csak a Tahy család maradt fenn a Felvidéken, pedig a Pilis nyugati szélétől egészen Nógrádig eredetileg minden az övék volt. Vajon hun eredetűek voltak, az Árpádok rokonai?
46/54 anonim válasza:
45. Ezen nincs semmi meglepő. A török népek voltak a legdominánsabbak a sztyeppéken.
47/54 hollófernyiges válasza:
A honfoglaló magyarok elég jelentős része török volt. Ott van kapásból a három kabar törzs, a csatlakozó töredékek, mint a talmácsok, a besenyők és talán a székelyek, de a hét magyar törzs közül is háromnak török eredetű a neve. Plusz elég népszerűek voltak a török személynevek is, nem csoda, hogy sok az ehhez kapcsolódó helynév.
48/54 anonim válasza:
Voltak muszlim kálizok,voltak besenyők, voltak pomákok,voltak kazárok stb. igen szines volt az etnikai összetétel.És ez a kunokkal még szinesebb lett. A kálizok vezéri családja Kalózban lakott, ami ki tudja miért, Kalász lett. DE az apa a XIII. század végén még Maszud volt, fiai Péter és János...
49/54 anonim válasza:
47. Ez így van! Nem mindenáron magyarkodni kell, mint a milleneum idején, hanem ezt világosan látni. Bizony törökös nyelvű volt jó részük, sőt bolgár-török. És a kétnyelvűség egészem a XIV. századig megmaradt.
50/54 anonim válasza:
49. Az azért túlzás. Istvánnal elég rendesen lefaragtak a törökös elemekből, ehhez jött a tatárjárás is. Semmi jel nem utal arra, hogy a magyar populáció kétnyelvű lett volna a honfoglalás után néhány generációval. Nyilván a kunok igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!