Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a Fudan Egyetemmel?...

Mi a baj a Fudan Egyetemmel? Miért hőbörögnek annyira facebookon?

Figyelt kérdés

Ha jól látom 34. legjobb egyetem a világon, olyan komoly amerikai intézményeket előz meg mint a New York-i egyetem, Los Angeles-i Kalifornia Egyetem, Duke Egyetem, Brown Egyetem stb..

Fél trillió forintból épül a campus, szóval elég komoly intézmény lesz.

2021. ápr. 6. 20:43
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
93%
2021. ápr. 6. 20:44
 2/47 A kérdező kommentje:

Nem fogja elszívni a hallgatókat, mivel sokkal nagyobb lesz a verseny nemzetközileg is, hogy bejuthassanak a hallgatók. CEU-ra is rengeteg külföldi járt, ezáltal nem szívta el a többi magyar egyetem mesterképzéséről a hallgatókat, mivel nem vettek fel mindenkit...

Ráadásul nem biztos, hogy lesznek állilag támogatott szakok, és ez sok magyar hallgatót ""elrettenthet""

2021. ápr. 6. 20:50
 3/47 anonim ***** válasza:
95%

Nem a Fundan Egyetem színvonalával van a probléma.

Hanem azzal,hogy kap egy csomó pénzt.

Külföldi elitegyetem, miért szorul rá magyar állami támogatásra?

2021. ápr. 6. 20:50
 4/47 A kérdező kommentje:
Gondolom ez is egy befektetés. Jelenleg az ELTE meg az SZTE a legjobb egyetemeink a 600. hely körül, a Corvinus meg évek óta az 1000. helyen, épp hogy ki nem esik a listáról.
2021. ápr. 6. 20:54
 5/47 A kérdező kommentje:
Tehát "olcsóbban" lesz itt egy világszínvonalú egyetem, minthogy az ELTÉből csinálnák 34. legjobb egyetemet. Az sokkal több pénz lenne, és lehet nem is sikerülne.
2021. ápr. 6. 20:56
 6/47 anonim ***** válasza:
59%
De ezek a listák kb. szart érnek.
2021. ápr. 6. 20:56
 7/47 anonim ***** válasza:
98%
Kínai egyetem, amit magyar pénzből kínai cégek fognak megépíteni. Mi is a baj ezzel... mi is a baj... nem jut eszembe...
2021. ápr. 6. 21:14
 8/47 anonim ***** válasza:
100%
A kínaiak adnak kölcsönt arra hogy kínaiak felépítsék a kínai egyetemet.Saját munkaerővel, saját anyagból. Nekünk semmi más dolgunk, mint a kölcsönt kamatokkal visszafizessük. A kínaiak által épített vasút is kb így néz ki anyagilag, ha megépül. Hajtsál rá nagyon, visszatudjuk fizetni, mert viszik az országot.
2021. ápr. 6. 21:25
 9/47 anonim ***** válasza:
97%

Miközben a kormany a magyar egyetemeket milliardos elvonasokkal sujtja, a kinai egyetembe milliardokat es ertekes epuleteket nyomtak ajandekkent.

Ez nem a hazaarulas egzakt definicioja amugy? Elvenni a nep altal befizetett adot a neptol es egy kulfoldinek adni?

2021. ápr. 6. 21:25
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

9:

Igazából nem a pénz miatt hazaárulás ez. Ez az egyetem ideológiai nevelést folytat, nemzetbiztonsági kockázatot jelent a beengedése. Ez lesz a letelepedési kötvényes, illetve a Pharaon ügy után a harmadik olyan, ami teljesen nyítlan definíció szerinti hazárulás.

2021. ápr. 6. 22:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!