Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a választásokon? Fejtsétek ki a véleményeteket!

Figyelt kérdés
Egy közvélemény kutatást tartok. Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a magyar emberek. Sok embert megkérdeztem már erről és vannak akik szerint teljesen jogos, hiszen a határon túliak is magyarok, így joguk van szavazni az ország sorsáról. Viszont mások meg azt mondták, hogy szerintük ez nem jogos hiszen a külföldi magyarok nem itt élnek így nem tudnak objektív képet alkotni a magyar politikáról. Kizárólag közvéleménykutatás, senkit nem akarok megsérteni csak szerintem ez egy érdekes kérdés.

2021. márc. 18. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos!
2021. aug. 3. 23:50
 52/65 anonim ***** válasza:
75%
Van ebben az országban más nép csoport is, amelyik csak a markát tartja, és még is szavazhat. Ingyen kertes házakat kaptak, az államtól, tönkre tették, most meg sajnálni kell őket. Ez is arra jó, hogy megosszanak minket Magyarokat.
2021. aug. 4. 06:21
 53/65 anonim ***** válasza:
75%

Nem itt adóznak,és nem itt élnek.Az ő életükre nincsen akkora hatással a választási eredmény,mint a Magyarországon élőkére.Én úgy gondolom,támogatni kell a határon túli magyarokat.Fontos lenne segíteni a külhoni magyarságot harcolni az őket ért atrocitások ellen.Romániában,Szerbiában,Szlovákiában rendszeresen érik támadások az ott élő magyarokat.Én Szerbiában nőttem fel,de mégis azt gondolom,hogy nem kell a külhoni magyaroknak szavazati jogot adni.

Érdekes,hogy a kormánytól már többször hallhattuk a "segítséget vigyük oda" szavakat.Éppen ezt kellene tenni a határon túli magyarsággal. Mint fentebb írtam,Szerbiában nőttem fel. Néha nagyon jó lett volna ha nem kapunk rosszat csak azért mert magyarok vagyunk. Ezért lehetne tenni...

A végére egyszer utoljára leírom,hogy szerintem nem kell szavazati jog a határon túli magyaroknak.

2021. aug. 4. 09:09
 54/65 anonim ***** válasza:
68%
Pontosan erről írtam én is, az ideiglenes határainkon, kívűl élő Magyaroknak se mindegy, melyik párt van hatalmon, támogatja e őket, vagy se. Ez itthon bizonyosodott be az elmúlt 31 évbe, nézd meg mitt tettek az ithoni, demográfiai helyzettel, megbontották az egyensúlyt több cigány születik mint Magyar.
2021. aug. 4. 10:21
 55/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat is!
2021. aug. 4. 10:24
 56/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos
2021. aug. 4. 10:25
 57/65 anonim ***** válasza:
100%
Itt van Trianon, ha vissza is kapnánk a területeinket, kivel bélelnénk ki? A cigányokkal? Mert ők azt tényleg szapordnak, olyan a munkám, hogy járom az országot, míg a magyar anyák többségében 1-2 gyerek, ritkán 3-om, addíg a cigány nők 3-4 gyereket kísérgetnek. Most gondolj bele, ha ezek kerülnek többségbe, ki fogja a Magyarokat, határon kívül képviselni. Már pedig erre tartun jelenleg.
2021. aug. 4. 10:43
 58/65 anonim ***** válasza:
100%
az szavazhasson aki valamilyen mennyiségű adót befizetett az elmúlt 4 évben. szóval az adócsalók sem. köztisztséget pedig csak 8 évig viselhessen valaki, utána többet semmifélét sem.
2021. aug. 4. 23:25
 59/65 anonim ***** válasza:
100%
#27 igen, mert az állam azzal a pénzzel gazdálkodik amit adóban befizetnek neki. és nem mindegy mire költi el. egy Romániában élő magyarnak teljesen mindegy mekkora f..szs..gokra szórja el a magyar kormány a pénzt. nem az ő pénze. cserében a nyakunkon tartja a maffiát
2021. aug. 4. 23:34
 60/65 anonim ***** válasza:
82%
Nem tartom jogosnak, mert a következmények nem érintik őket akkora súllyal, legfeljebb a lelküknek tesz jót. Ha az ő szavazataikkal nyer egy kormány, ami aztán felemeli az adókat, attól nekik ott kint nem lesz rosszabb, de ahhoz hozzájárultak, hogy nekünk itthon az legyen.
2021. aug. 5. 00:56
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!