Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a választásokon? Fejtsétek ki a véleményeteket!

Figyelt kérdés
Egy közvélemény kutatást tartok. Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a magyar emberek. Sok embert megkérdeztem már erről és vannak akik szerint teljesen jogos, hiszen a határon túliak is magyarok, így joguk van szavazni az ország sorsáról. Viszont mások meg azt mondták, hogy szerintük ez nem jogos hiszen a külföldi magyarok nem itt élnek így nem tudnak objektív képet alkotni a magyar politikáról. Kizárólag közvéleménykutatás, senkit nem akarok megsérteni csak szerintem ez egy érdekes kérdés.

2021. márc. 18. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
38%
Igen. Ez is fura. Ide kellene hozni őket örökre és akkor adózhatnak és élvezhetik a kicsit Magyarországot <3
2021. márc. 18. 22:53
 32/65 A kérdező kommentje:
26-os én tisztelem a felvidéki, erdélyi, vajdasági magyarságot de határon túli magyar megnevezés alatt nem csak őket értjük. De határon túli magyarok alatt ne csak az erdélyiekre gondolj hanem a világ összes országában élő magyarra (jó nyílván nem mindenki szavaz) de azért nagyon sokan pl: Amerikából és egy amerikai magyarnak azért szerintem nincsen joga szavazni
2021. márc. 18. 22:58
 33/65 anonim ***** válasza:
23%

Ez a kérdés és és a határon túli magyargyűlölő válaszolók egy része nem veszi figyelembe, hogy a határok nyitottak (leszámítva ezt a covid helyzetet), nincsenek a felvidékiek, vajdaságiak, erdélyiek, stb. elszigetelve Magyarországtól, rendszeresen átjárnak vásárolni, szórakozni, tanulni vagy dolgozni, olvasnak magyar újságokat és nézik a magyar tévéadókat, weboldalakat, stb.

Tehát hazugság az, hogy nem lehetnek képben a magyar politikáról vagy éppen azt, hogy valamilyen formában nem adóznak.

2021. márc. 18. 22:58
 34/65 A kérdező kommentje:
33-as igen de ezt magyarázom, a határon túli magyarság alatt nem csak az erdélyiekre, vajdaságiakra, felvidékiekre gondolunk hanem olyan országokban élőkre ami mondjuk nem határos Magyarországgal vagy a világ másik felén van. Ahogy írta már egy előző válaszoló egy amerikai magyar családnak mi köze van az itteni kormányhoz?
2021. márc. 18. 23:02
 35/65 anonim ***** válasza:
0%
Lehet élnek itt rokonaik vagy valamilyen formában fontos nekik, van itt is ingatlanjuk és pl. nyaranta visszajárnak.
2021. márc. 18. 23:04
 36/65 A kérdező kommentje:
Jó az elcsatolt területeken élő magyarságnak még lehet, hogy van joga szavazni de az olyan országban élőknek amik nem is határosak Magyarországgal azért már nincsen
2021. márc. 18. 23:07
 37/65 A kérdező kommentje:
35-ös az én rokonaim is Amerikában élnek és mégse szavaznak itt pedig nyaranta visszajárnak.
2021. márc. 18. 23:08
 38/65 anonim ***** válasza:
0%

Jó, de nem vagyunk egyformák. Én pl. sehol sem szavazok, mert nem látom értelmét az egész cirkusznak, redvás szendvics vagy gennyes tus és nincs gyomrom választani (nem tudom, hogy másnak hogyan van).

De lehet más meg tök máshogy látja és szavazna minden országban, ha tudna.

2021. márc. 18. 23:11
 39/65 A kérdező kommentje:
38-as hát én annak híve vagyok hogy ahol élsz ott szavazz (már ha akarsz)
2021. márc. 18. 23:13
 40/65 anonim ***** válasza:
39%

Nem ördögtől való, ha egy ország állampolgárai külföldről szavazhatnak. A vilag sok országában így van.

Amerikai állampolgárok pl. bárhonnan teljes joggal levélben szavazhatnak, nem kell bebattyogniuk a legközelebbi követségre.

2021. márc. 19. 01:26
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!