Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a választásokon? Fejtsétek ki a véleményeteket!

Figyelt kérdés
Egy közvélemény kutatást tartok. Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a magyar emberek. Sok embert megkérdeztem már erről és vannak akik szerint teljesen jogos, hiszen a határon túliak is magyarok, így joguk van szavazni az ország sorsáról. Viszont mások meg azt mondták, hogy szerintük ez nem jogos hiszen a külföldi magyarok nem itt élnek így nem tudnak objektív képet alkotni a magyar politikáról. Kizárólag közvéleménykutatás, senkit nem akarok megsérteni csak szerintem ez egy érdekes kérdés.

2021. márc. 18. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
92%
Én nem engedném a szavazást, csak annak, aki életvitelszerűen Magyarországon él és dolgozik, oda fizeti az adót, tb-t, legyen az magyar, japán, kenyai, vagy akár üzbég. Én sem szavazok (Németországban élek), és nem is fogok, mert hiába vagyok magyar, én biztos nem fogok beleszólni kinek mit akar otthon.
2021. márc. 18. 22:35
 22/65 anonim ***** válasza:
47%

Nem itt él,de sokan azért mennek el,hogy pár év múlva egy kis tőkével hazajöhessenek és folytassák az életüket egy kicsit stabilabb anyagi háttérrel.

Szerintem,aki közülük szavazni megy,az pont azért teszi,hogy hátha egyel több indoka legyen hazajönni.

23/65 anonim ***** válasza:
83%
Meg pl. hagyjuk most nagy Magyarországot. Egy Amerikában zsírosan gazdagon élő családnak mi köze van hozzá, hogy mondjuk itt mit vezettek be, amit nekem kell elszenvedni...
 24/65 anonim ***** válasza:
66%

Ezek az emberek a mai napig ápolják a hagyományainkat. Ezt próbáld meg utánuk csinálni Romániában, Ukrajnában vagy Szerbiában. Itthon a saját honfitársam egyből megvádol több millió ember szisztematikus kiirtásával, ha ápolni merem a hagyományainkat. Lenáciznak azonnal. Ez külföldön sokkal nehezebb.

Sok emberből a pénz miatt eltűnt már az emberség. De ahogy érted is, értük is felelőséggel tartozok.

Nem sok szavazatuk van. Nem befolyásolnak semmit. Ennyit simán megérdemelnek.

25/65 anonim ***** válasza:
55%
*ki mit akar
 26/65 anonim ***** válasza:
75%
Nem jogos. Aki életvitelszerűen itt él és rendszeresen fizeti az adóit a közösbe, az felállhat a rajtkőre. Én sem pofázok bele - még a legalacsonyabb szinten sem - olyan országok belpolitikájába, amelyhez nem köt semmi, ahol egy buznyákot nem teszek a közösbe.
2021. márc. 18. 22:36
 27/65 anonim ***** válasza:
18%

Ezt a hol fizet adó dolgot nem értem. Ha én külföldön élek, ott fizetek adót, akkor szavazzak ott?

Már minden a pénznek a függvénye?

A barátaidtól is szedtek belépőt, amikor meglátogatnak, amiért használják a lakást?

Pénz, pénz, pénz. Emberek vagyunk, nem cégek!

2021. márc. 18. 22:42
 28/65 A kérdező kommentje:
21-es igen van abban logika amit mondasz. De szerintem akik rászorulnak a magyar kormány segítségére az az erdélyi, felvidéki stb magyarság de nem egy pl: New Yorki magyar. Szerintem egy külföldön született vagy kivándorolt magyarnak (ilyen helyekre gondolok mint: Olaszország, Amerika, Anglia stb) tényleg nincsen joga szavazni mert olyan messziről aztán tényleg nem lehet helyesen megítélni a magyar politikai helyzetet
2021. márc. 18. 22:44
 29/65 A kérdező kommentje:
29-es amelyik országnak az állampolgára vagy+ ahol élsz ott fizeted az adót ergo ott van jogod szavazni.
2021. márc. 18. 22:48
 30/65 anonim ***** válasza:
80%

ma 22:35

Adót akkor sem fizetnek ide.

2021. márc. 18. 22:49
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!