Szerintetek jogos, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a választásokon? Fejtsétek ki a véleményeteket!
Figyelt kérdés
Egy közvélemény kutatást tartok. Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a magyar emberek. Sok embert megkérdeztem már erről és vannak akik szerint teljesen jogos, hiszen a határon túliak is magyarok, így joguk van szavazni az ország sorsáról. Viszont mások meg azt mondták, hogy szerintük ez nem jogos hiszen a külföldi magyarok nem itt élnek így nem tudnak objektív képet alkotni a magyar politikáról. Kizárólag közvéleménykutatás, senkit nem akarok megsérteni csak szerintem ez egy érdekes kérdés.2021. márc. 18. 21:22
41/65 anonim válasza:
A zemberek nagy része ész nélkül szípen megválasztották ezt a "lehetőséget" is számukra a 2002-2008-as időszakban, kíváncsi lennék, akkor mit kaptak cserébe érte. Csak nem egy zsák krumplít?
42/65 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok lettek :)
2021. ápr. 21. 11:42
43/65 anonim válasza:
Érdekes hogy pont egy magyarnak ne legyen köze Magyarországhoz, de a sok színesnek a vágyait ki kell szolgálni, mert csak?
44/65 anonim válasza:
Kétféle nézet van, s ennek különféle árnyalatai.
Az egyik szerint támogatni kell a határon túlra szakadt magyarokat és szervezeteiket.
A másik szerint nem, sőt csak azokat a politikai szervezeteket, melyek a saját nézeteikkel azonosulnak akár a magyar szervezetekkel szemben is.
Ha így nézem, akkor azt az oldalt támogatom, amelyik a magyarokat támogatja.
A határon túli magyarok csak listásan szavazhatnak, aminek elenyésző jelentősége van, pontosabban: egy gesztus feléjük.
Egészen más ügy a magyarosztági bejelentéssel, magyar állampolgársággal rendelkezők szavazása, akik egyenéniben is szavazhatnak. Az ezzel kapcsolatos visszaéléseket kell megszüntetni.
45/65 anonim válasza:
Támogatni kell a határontúli magyarokat,de nem gondolom hogy ezt a szavazati joggal.
46/65 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az új válaszokat is!
2021. máj. 10. 20:23
47/65 anonim válasza:
nem. majd ha itt él itt adózik, akkor szavazzon
48/65 anonim válasza:
"Mindenesetre nem befolyásolja döntően a választások végeredményét."
De
49/65 anonim válasza:
Kell egy határvonal hogy ki szavazhat ki nem. Az állampolgárság egy ilyen lényeges feltétel hogy akinek van az a "vonal felett van" akinek nincs az alatta. A többi gyakran sorolgatott kitétel kikezdhető. Sőt joszerivel bárki szavazati joga kétségbe vonható annak aki kétségbe akarja vonni. Ne szavazon aki nem él itt? Akkor aki szavazott az ennyi erővel ne vándoroljon ki. Aki nagyon öreg vagy beteg az lehet hogy hamarosan meghal mielőtt viselné a szavazás következményét. Sőt a nagyon gazdag minek szavaz ő alapból külön világban él, némi benzinár, rezsi, vagy adónem differencia ide vagy oda neki nem oszt vagy sziroz. A nagyon szegény meg úgyse jót elöbbre elöbbivel ellenkező okból .... stb
50/65 anonim válasza:
Én sem választok a külhoniaknak miniszterelnököt... Nekem nincsen semmi bajom velük, de ha szavazni akarnak, akkor költözzenek ide
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!