Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak a választásokon? Fejtsétek ki a véleményeteket!

Figyelt kérdés
Egy közvélemény kutatást tartok. Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a magyar emberek. Sok embert megkérdeztem már erről és vannak akik szerint teljesen jogos, hiszen a határon túliak is magyarok, így joguk van szavazni az ország sorsáról. Viszont mások meg azt mondták, hogy szerintük ez nem jogos hiszen a külföldi magyarok nem itt élnek így nem tudnak objektív képet alkotni a magyar politikáról. Kizárólag közvéleménykutatás, senkit nem akarok megsérteni csak szerintem ez egy érdekes kérdés.

2021. márc. 18. 21:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
45%
Hogyan foglalkozik veletek a kormány?
2021. márc. 18. 22:01
 12/65 anonim ***** válasza:
81%

Én már annak is örülnék ha olyan kormány lenne aki velem foggalkozik( magyarországon élek, adót fizetek, mondhatni nettó befizetője vagyoka kölcségvetésnek)

Mert jelenleg csak az adóforintjaimat, meg az EU ból az országnak érkező pénzek ellopását látom, ennyit tesz a kormány

Nem érdekli se a magyarországon élők se a határontúliak sorsa

Csak épiti a klientúráját maga körül.

2021. márc. 18. 22:03
 13/65 anonim ***** válasza:
77%

Lehet ezen vergődni kedves 9es, de azok akiket az elcsatolás érintett már nem is élnek.A leszármazottaik pedig nagy ívben tesznek rá,hogy lehetne "haza" jönni.

Csak az ingyen pénz kell...

Nyugi, ismerek pár ilyet,a fél falu velük van tele... persze,csak papíron.

A közvetlen szomszédom évente egy hónapot tölt a házában.Tízen vannak bejelentkezve.Kb 3 éve vették meg ezt a házat.

Ez a kedves család 3 év alatt többe került már csak az egészségügynek,mint az én családom összesen.(nyugdíj, segély, támogatások nélkül)

A családomnak (3 felnőtt)együtt 84 év munkaviszonya és befizetett adója tbje stb van...

Szerinted az lenne a normális,ha ez nem zavarna senkit??

Neked mindegy,hogy amiért megdolgozol olyasmire megy el, aminek te is értelmét látod vagy csak kidobálják az ablakon??

2021. márc. 18. 22:12
 14/65 A kérdező kommentje:
12-es teljesen jogos a kérdésed. Akik Trianon előtt születtek vagy esetleg a 40-es években azoknak még teljesen jogos a Magyarországi szavazás (bár egyre kevesebb az ilyen ember) viszont aki mondjuk már a 70-es években született külföldön (mindegy hogy hol akár elcsatolt területeken akár máshol) és nem itt fizet adót azoknak szerintem nincs joguk szavazni
2021. márc. 18. 22:17
 15/65 anonim ***** válasza:
27%

Azért a külföldre szakadt magyarok jelentős többsége olyan európai országba ment,ahol az általa befizetett adó szépen visszakerül hozzánk uniós forrásokon keresztül.

2021. márc. 18. 22:20
 16/65 A kérdező kommentje:
9-es jaj Istenem! Úgy tudtam, hogy valaki nekem fog esni a kérdés miatt! Előre szóltam, hogy senkit nem akarok megbántani! Fontosnak tartom, hogy jó kapcsolatban legyünk a külföldi magyarsággal legyen az Erdély, Felvidék vagy bárhol a világon. De ha nem itt élnek nem tudnak reális képet alkotni a magyar politikáról.
2021. márc. 18. 22:21
 17/65 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm annak aki kulturáltan fejezi ki a véleményét!
2021. márc. 18. 22:27
 18/65 anonim ***** válasza:
85%

"Azért a külföldre szakadt magyarok jelentős többsége olyan európai országba ment,ahol az általa befizetett adó szépen visszakerül hozzánk uniós forrásokon keresztül."

Attól még nem itt él!

2021. márc. 18. 22:29
 19/65 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk jobban átgondolva, ha magyarok és nem foglalkozik velük senki az nem túl jó. Ha meg olyan kormány nyer, akit nem érdekel, rossz lehet nekik. Ezért sem pártokra kellene szavazni, ami csak egy fekete doboz jellegű meglepetéskosár.
2021. márc. 18. 22:30
 20/65 anonim ***** válasza:
80%
A 9-essel ne foglalkozz. Minden kérdésnél van olyan, ahol ha valaki nem azt a választ adja, amit a köztévé leközvetít, elkezd csatolni, mint egy veszett kutya.
2021. márc. 18. 22:32
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!