Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azoknak a gyerekeknek, akik...

Azoknak a gyerekeknek, akik nem kellenek az örökbefogadó házasoknak, hol van jobb helye szerintetek: gyermekotthonban vagy egy meleg párnál?

Figyelt kérdés

Tehát az ilyen 5-6 éves, fejlődésben lemaradt, beteges, cigány származású, örökbeadható gyerekekre gondolok.

(Egyedülállók meg melegek korábban is csak akkor kaptak gyereket, ha egy házaspárnak sem kellett a gyerek az országban.)

2021. márc. 14. 16:06
1 2 3 4 5
 41/44 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
0%

39# Vannak részigazságok abban amit mondasz. A szélsőséges gondolkodás főleg a szegény és tanulatlan rétegeket jellemzi, a szélsőjobb a kisebbségeket hibáztatja a saját rossz életéért, a szélsőbal pedig a gazdagokat.

De amiről te beszélsz is szélsőséges gondolkodás, csak szélsőségesen liberális. A mindenkiben meglévő természetes előítéletek, pedig nem egyenlők a gyűlölködéssel.

2021. márc. 17. 13:52
 42/44 anonim ***** válasza:
82%

@41

Az én gondolkodásom nem szélsőségesen liberális, hanem a józan paraszti ész diktálja. Abban ugyanis semmi szélsőséges nincs, hogy az embereket az alapján kell megítélni, amilyenek, nem pedig az alapján, amit előzőleg mondanak neked róluk, hogy ilyenek, meg olyanok, miközben te meg sem győződsz minderről. Ez utóbbi a szélsőséges. Főleg akkor, ha minderre ideológiát és politikát építesz, és másokat is hülyítesz vele.

"A szélsőséges gondolkodás főleg a szegény és tanulatlan rétegeket jellemzi, a szélsőjobb a kisebbségeket hibáztatja a saját rossz életéért, a szélsőbal pedig a gazdagokat."

Ez nagy általánosságban így van, de lásd a fenti megjegyzésemet, miszerint a legszélsőségesebb éppen az, ha a tanult, politikacsináló réteg az, akik a szélsőséges gondolkodást propagálják. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a szegény, tanulatlan rétegekben a szélsőségességek továbbra is fennmaradjanak.

Egyébként a politikát fölösleges idekeverni, ráadásul az idézett mondatod ma már nem igaz, hiszen ma a szélsőjobb leginkább a bal és liberális oldalt utálja, ami minden, csak nem kisebbség, a szélsőbal meg a jobboldalt. Amúgy pedig sok hasonlóság van közöttük a rövidzáras gondolkodást illetően.

"A mindenkiben meglévő természetes előítéletek, pedig nem egyenlők a gyűlölködéssel."

Ezért írtam, hogy alapszinten az előítélet szolgálhat védelmi mechanizmusokat és akár még hasznos is lehet. De a kulturális előítéletek már bőven nem tartoznak ide. Ott az előítéletek a racionális gondolkodás hiánya és a zsigeri érzületek előtérbe kerülése miatt vannak.

Tehát a kérdés, hogy számodra mi a természetes előítélet. Nemi értelemben én is irtózom a homoszexuális közeledéstől, mivel hetero vagyok. Ha viszont ezt a természetes viszolygást hagyom eluralkodni a gondolkodásomon, és lenézek és aberrált beteg állatnak gondolok minden homoszexuálist anélkül, hogy mint embert ismerném őket, sőt még jogilag is indokoltnak tartom a megkülönböztetésüket - na ez egy kifejezetten szélsőséges gondolkodás. Akkor is, ha 20 egyetemi diplomám van. És főleg akkor, ha én vagyok a miniszterelnök, és ezt még terjesztem is, mint alapigazságot.

2021. márc. 17. 19:04
 43/44 anonim ***** válasza:
77%

@40

Na ilyen egy tipikus előítéletes válasz: rövid, semmitmondó, csak annak szól, aki írja. Mert mást nem is tudna, hiszen nem is képes rá.

2021. márc. 17. 19:20
 44/44 anonim ***** válasza:
22%

42

Könyörgöm, még a "józan paraszti eszet" is kisajátítanád? Milyen alapon,

órabéres okoskodással? Kéretlen ítéletalkotással?

Az igazság pofonegyszerű, hiába tupírozod toronymagasra szófosással (bocs,de ez az igazság).

2021. márc. 17. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!