Azoknak a gyerekeknek, akik nem kellenek az örökbefogadó házasoknak, hol van jobb helye szerintetek: gyermekotthonban vagy egy meleg párnál?
Tehát az ilyen 5-6 éves, fejlődésben lemaradt, beteges, cigány származású, örökbeadható gyerekekre gondolok.
(Egyedülállók meg melegek korábban is csak akkor kaptak gyereket, ha egy házaspárnak sem kellett a gyerek az országban.)
Én a kérdezővel értek egyet. Az intézetnél minden jobb. Főleg két olyan ember, akitől a gyerek szeretet és odafigyelést kap.
És mivel a homoszexuálisok is hetero párok gyermekeiként jönnek a világra, meleg párok által nevelt gyerek sem lesz csak emiatt homoszexuális. Tehát az ettől való félelem alaptalan.
A 3. válaszoló vagyok.
33-as, te hazudsz. Nincs olyan, hogy ingyenjogsi meg ingyen ház. Ha szeretnéd, bemásolom neked az utógondozotti határozatomból, hogy mi jár. Ilyenek, amiket felsoroltál, nem.
A CSP az a gyámi betét, amit nálunk engedély nélkül elb*sztak :D
Az életkezdési nálam 1,7 millió volt, ami nyilván semmire sem elég a mai albérletárak mellett. Talán egy évig megélni. Míg a szaktársaim, akiknek vannak szüleik, 25-27 éves korukig ingyen lógnak mamahotelben... Meg majd örökölnek a szüleik után.
Nem hiszem el rólad, hogy intézetis lettél volna, mert akkor nem akarnál rosszat magadnak direkt.
@33
Imádom, amikor valaki a saját példáját általánosítja, és már azt hiszi, mindent tud és ért. :D
Nem, nekem szerencsére nem volt részem benne. De attól, mert neked épp relatíve jó dolgod volt, attól az állami ellátórendszer még nem az, amit egy gyereknek meg kellene tapasztalni akkor, ha egyébként volna lehetősége szerető családi környezetben felnőni.
"Nem azt mondom hogy az állami rendszer olyan jó, de sokkal előrébb vagyok így mintha a saját családomba nőttem volna fel, annál meg végkép jobb mintha egy beteg aberrált családban."
Nekem inkább úgy tűnik, a te családod lehetett beteg és aberrált, hiszen azt mondod, hogy jobban jártál az állami rendszerrel. Ráadásul ebben az állami rendszerben sikerült beléd nevelniük az előítéletet is. Szóval annyira azért nem jártál jól, mintha két szerető ember nevelt volna fel téged.
@38
"A melegek nem számítanak családnak így az egész kérdés értelmetlen."
Család az, amit a benne élők az egymás közti kapcsolataik alapján annak definiálnak, és amibe másnak az égvilágon semmi beleszólása nincsen. Ennek pedig vajmi kevés köze van a szexuális orientáltsághoz. Esetedben még külön érthetetlen is, hogy mitől vagy ennyire beszűkült tudatú, hiszen épp a saját életed lehetne a kitűnő példája annak, hogy vér szerint nem összetartozó, de egymást szerető, segítő, tanító és egymást védelmező emberek közössége is nyújthat pont olyan érzelmi biztonságot jelentő családi hátteret, ami aztán egy életen át elkísér. Csak neked nyilván nem volt részed ebben, és ez látszik is.
Az meg, hogy jogilag mit neveznek családnak, egy teljesen másik kérdés. Örökbefogadáshoz nem szükséges a család definíciója, és melegek mint egyedülállók eddig is fogadhattak örökbe gyereket, mert értelemszerűen a személyes alkalmasság számított. Ez a helyzet csak most nemrég változott meg, hiszen mi más lenne a legfontosabb a járvány közepén, mint ezt a kérdést felülvizsgálni, nemde?
"Az előítéletekre pedig nem kell nevelni az embereket, mert az természetes reakció."
Ez csak részben és alacsonyabb szinten igaz, amennyiben ez is részét képezheti az egyén védekezési mechanizmusának. Azonban magasabb szintű, pl. erkölcsi, etnikai, vallási előítéletességhez már olyan szűklátókörű automatizmusok kellenek, amelyek gyermekkorban és fiatal korban alakulnak ki azáltal, hogy az illetőnek nem alakul ki az igénye sem arra, hogy a más rasszhoz, valláshoz vagy szexuális orientációval rendelkező csoporthoz tartozók életét, felfogását, körülményeit és problémáit megismerje, és ehelyett csak feltételezésekre, mások elbeszéléseire vagy félelmekre épít. Ez egy olyan gondolkodás, amely a másik ember megítélésekor nem a másik emberből indul ki, hanem hiedelmekre épít, és ezáltal szükségszerűen és teljesen alaptalanul általánosít.
A "minden homokos aberrált" pont ugyanilyen ostoba előítélet. Aberrált az, aki pl. gyerekeket vagy nőket molesztál, függetlenül attól, hogy hetero- vagy homoszexuális.
"Az elfogadásra nevelés az amit, annyira erőltetnek manapság."
Remélem is. Ha mindenki előítéletes lenne, akkor sokkal több lenne a gyűlölködés, a gyilkosság meg a háború (lásd pl. a középkort). Vagy te ilyen világban akarsz élni? Mert én nem.
Honnan van a propagandista válaszokat adóknak ennyi ideje, hogy rendszerszeresen mérföldes válaszokat írjanak?
Lenne mit írni rá, cáfolni amit írnak, csak idő nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!