Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet, hogy a Fidesz nem...

Lehet, hogy a Fidesz nem számolt az egészségügyi dolgozók ellenállásával?

Figyelt kérdés
A férjem anesztes, több kollégájával együtt nem írja alá a jogviszonyról szóló szerződést. Nem értem mi történik. Covid-járvány van, az egészségügy már így is ki van véreztetve. Vagy éppen az a cél, hogy kevesebb embert kelljen fizetni, az a beteg pedig, aki nem tud a magánegészségügybe menni... Ő nem élet? Mi ennek az egésznek a háttere? Nem látunk tisztán.

2021. márc. 1. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:
8%

#70 Egyre jobban látszik, hogy itt te vagy a troll kérdező. Az elején még próbáltad eljátszani, hogy te semmit nem is tudsz az egészről, csak a férjed, jaj szegény...

Aztán mikor jöttek az ellenvetések, csak kibújt a szög a zsákból, hogy nagyon is próbálod nyomatni a propagandát a változással szemben.

Nyugodtan mond csak ki, nincs is férjed aki orvos lenne, szimplán egy vagy azok közül akik szeretnének hangulatot gerjeszteni és másokat hergelni!

A változás bizony mindig változással jár. Vagyis akinek eddig úgy volt jó hogy magán+állami és ezt akarná továbbra is csinálni az emelt bérrel is, az ezt nem tudja majd megtenni. Döntenie kell. Ha úgy dönt hogy csak a magánt csinálja - mert teheti - akkor azzal bizony az állami egészségügy veszt egy orvost vagy ápolót. Ellenben azok akik maradnak, már nem feltétlen fognak magán rendelést is vinni, ezt az idejüket pedig fordíthatják az államiban a betegeikre.

Most azt látni ami a számokban tényszerűen ott van, hogy nem volt bukás az átalakítás, a döntő többség elfogadta. Ettől még lehet hogy 1 hónap vagy félév múlva megint lesz aki vált, de lehet hogy lesz aki meg visszajön, mert rájön, hogy a magán egészségügyben akkor lehet jól keresni ha van beteg. Ha nincs, akkor az már nem lesz elég az állami fizetés nélkül.

2021. márc. 4. 13:37
 72/74 anonim ***** válasza:
89%
Akkor tehát megtudhattuk, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság és a portfolio bizony fizetett trollok gyülekezete. Köszönjük az objektív tájékoztatást ismét! :D
2021. márc. 4. 13:39
 73/74 anonim ***** válasza:
63%

#69 én most nem az orvosokrol beszéltem hanem a szakdolgozokrol. A mi fizetesunk 20 év után se emelkedik annyit hogy az jelentős legyen.

Profit orientált vagy sem, ez akkor is szégyen az államra nézve. Tisztában vagyok vele hogy az eü csak viszi a pénzt és nem hozza. Nem is akarok én milliós fizetést. De az lenne a minimum ha lehetne egy olyan fizetesunk amiből kényelmesen elvagyunk nem pedig hónapról hónapra élünk. Pláne hogy az orvosok masodallasa mellett a mi lehetőségeinket is megnyirbaltak.

2021. márc. 4. 14:06
 74/74 anonim ***** válasza:
95%

Miért gondolod azt, hogy ha valaki aláírt, az automatikusan egyetért a változtatásokkal?

A rezidenseknek nincs választása, mert ha felbontják a képzést, vissza kell fizetni nem kis összeget. Aki ösztöndíjat vett fel anno, mert a 124 ezres kezdő orvosi fizujából nem tudott megélni, annak is alá kell írni, különben kamatostul fizetheti vissza.

2021. márc. 4. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!