Lehet, hogy a Fidesz nem számolt az egészségügyi
dolgozók ellenállásával?
A Fideszt mikor érdekelte a magyarok élete és egészsége?
Egy tolvaj banda semmi több.
2021. márc. 1. 21:27
A férjed anesztes azt írod. EDDIG milyen munkakörülményei, bérezése volt amit elviselt tiltakozás nélkül és mi az ami most annyira felháborítja, hogy egy ekkora béremelés sem tudja ellensúlyozni?
Az lett volna a jobb ha marad az ami eddig volt és kapnak az orvosok - a férjed is mondjuk 10-15% béremelést?
2021. márc. 1. 21:28
3/74 A kérdező kommentje:
De milyen gondolat húzódik az egész mögött? Én nagyjából rálátok a klinikai részre, már így is égető problémák vannak. Nem csak orvos, hanem szakasszisztens, nővér, ápoló, gyógytornász sincsen. És ezt ők is nagyon jól tudják! Akkor most mi történik?
Válaszolnál arra amit a #2-ben kérdeztem? Mivel a te férjed nyilván tudsz pontos választ adni ami nem egy elképzelés lesz valakitől az orvosokról, ezért szeretném tudni.
2021. márc. 1. 21:31
Az, hogy miért pont most, szerintem eléggé egyértelmű. Most nem ütköznek akkora ellenállásba, mert mindenki mással van elfoglalva illetve az EÜ-sökön is akkora a nyomás, hogy legtöbben talán ellenállás nélkül aláírják. "Békeidőben" (amikor nincs pandémia, oltás hiszti, kijárási korlátozások, jogrend, operatív törzs etc.) akkor sokkal nagyobb port kavarna egy ilyen húzás.
Szerintem a Fidesz nagyonis számolt az ellenállással és azért most csinálták ezt, mert most meg lehet ezt csinálni.
2021. márc. 1. 21:33
6/74 A kérdező kommentje:
2, a férjem meggyőződésből lett orvos, nagyon elhivatott. A kórházi munkája mellett heti 6-8 órában egy fogászaton dolgozott az altatott, szedált betegekkel, így jöttünk ki. Az egy dolog, hogy ez most megszűnne, mert az ő bére pl. emelkedne, ha nem is annyival, amennyit a fogászat adott. Mi nem kérünk abból, hogy találomra, akár csak pár hétre is áthelyezzék máshová. Amikor ő orvos lett, szó sem volt ilyen feltételekről. Ő nem katona és nem rendőr, nekünk ez nem fér bele. Emellett ott van az utóbbi egy évnek a tapasztalata: nincsen semmilyen átláthatóság, olyan a fejetlenség, hogy reggelig írhatnék eseteket. Nem szeretnék senkit megijeszteni, mert a magyar orvosok világhírűek, de az egészségügyi államtitkárság, illetve a döntéshozók... Lehetetlen és méltatlan helyzetbe hozták, hozzák az egészségügyi dolgozókat. Ez nyilván felerősíti azt, hogy az új jogviszony inkább hasonlít egy katona lehetőségeire, mint egy orvoséra.
7/74 A kérdező kommentje:
4, én válaszoltam, erre a hangnemre semmi szükség. Furán jelennek meg itt a válaszok.
Az orvoslobbi legendásan erős, a kormányt és tanácsadóit pedig lehet szidni, de egyáltalán nem hülyék. Természetesen készültek az egészségügyi dolgozók ellenállására.
2021. márc. 1. 21:35
9/74 A kérdező kommentje:
Mi az az orvoslobbi? Szerinted az orvosok szuperjól élnek? Mi ismerünk olyat, aki igen, de az pont nem az aneszteziológus vagy a radiológus. Nem lehet egy kalap alá venni egy nőgyógyászt, aki ki tudja mennyit pénzt tesz zsebre (vagy ma már inkább múltidőben) meg egy ügyeletes belgyógyászt vagy egy kórházi szemészt. Olyan, mintha fogalmuk sem lenne a realitásról... Sok beteg nem is találkozik a férjemmel vagy nem is emlékeznek rá. Tegye fel a kezét, aki adott paraszolvenciát az altatóorvosának :D Egyszer egy nagyon kedves hölgytől kaptunk mézet, egy másiktól pedig fagyasztott csirkét. Ezzel nem tagadni akarom, hogy voltak hálapénzes ügyek, de nagyon-nagyon különböző ennek a gyakorisága.
Nem értem miért kellene bárkinek is bármit elfogadni. Ha elmegyek egy munkahelyre és ott olyan módosítást raknak bele a szerződésembe, ami nem számomra előnytelen, azt nem fogadom el. Az orvosok nem tesznek semmi mást mint egy átlag ember. Ezen miért kell felháborodni.
Az ő életük, az ő munkájuk.
2021. márc. 1. 21:40
Kapcsolódó kérdések: