Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elmagyarázná valaki, hogy mi...

Elmagyarázná valaki, hogy mi ez az új egészségügyi törvèny, és miért nem lesz jó a nővéreknek pl?

Figyelt kérdés
2021. febr. 24. 16:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
Ez jó kérdés, én is kíváncsi lennék rá.
2021. febr. 24. 16:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor, már 2-en vagyunk.
2021. febr. 24. 16:49
 3/13 molnarmarcell21 ***** válasza:
2021. febr. 24. 19:18
 4/13 anonim ***** válasza:
#3 Köszi a linket, de ebben semmi nincsen ami a nővérekre vonatkozik. Nem tudom a kérdező erre gondolt-e.
2021. febr. 24. 19:28
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

A nővéreknek semmivel nem nő a beruk, csak kaptak egy új, kedvezőtlen jogviszonyt.

Kedvezőtlen, mert

- a pótlékokat elvették, az ügyeleti bért csökkentették

- a másodállásokat engedélyeztetni kell, az meg mindig nem derült ki, hogy mi alapján kaphatja meg valaki és mi alapján utasítják el

- megtiltják a kollektív szerződéseket

- korlátozzák a sztrájkjogot

- jelentősen csökkentették a végkielégítés mértékét

Ráadásul az egész törvény lyukas, egy rakás helyen csak annyit ír, hogy "majd rendeletben lesz szabályozva".

Mint tudjuk, 2/3-dal rendeletet írni egyik napról a másikra lehet.

Ráadásul amit sikerült elérni, hogy enyhítsenek, az is aggályos.

A törvényben pl. szerepel, hogy az eü dolgozó 1+1 évre kirendelhető gyakorlatilag bárhova békeidőben is, amelyről 10 nappal hamarabb kell tájékoztatni a dolgozót.

Ez magyarul azt jelenti, hogy Máriának, aki mondjuk Budapesten dolgozik, közlik, hogy akkor 10 nap múlva Karcagon kezdheti a munkát és 1 évig ott kel dolgozni, de egy év után még egy évvel meghosszabbíthatják.

A hatalmas felhaborodás miatt ezt végül rendeletben 44 napra csökkentették, de hivatalosan a törvény magasabb szintű, mint a rendelet, a rendelet nem írhatja felül azt. Tehát ha emiatt pereskedésre kerül a sor, akkor a törvény lesz a mérvadó..

2021. febr. 27. 20:54
 6/13 A kérdező kommentje:

Ezeket tényleg meg lehet csinálni?

Miért sanyargatják így a nővéreket?

2021. febr. 27. 21:16
 7/13 anonim ***** válasza:
85%
Mint látod, meg lehet csinálni. Érdekel valakit az érintetteket kívül? Nem.
2021. febr. 27. 21:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Te is eü dolgozó vagy?
2021. febr. 27. 21:41
 9/13 anonim ***** válasza:
75%
Habzsidőzsi volt eddig. 12 óráztam 2 munkahelyen. Le adóztam Nyugi. Megéltünk. Valahogy. A net azért van, mint luxus, mert kell. A fiam azon tanul. Én nem írtam alà az új szerződést. Ki basztak 20 év után. Mindenki pótolható.
2021. febr. 28. 08:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szomorú, és te csak az új tv. miatt mondtál fel?
2021. febr. 28. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!