Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet, hogy a Fidesz nem...

Lehet, hogy a Fidesz nem számolt az egészségügyi dolgozók ellenállásával?

Figyelt kérdés
A férjem anesztes, több kollégájával együtt nem írja alá a jogviszonyról szóló szerződést. Nem értem mi történik. Covid-járvány van, az egészségügy már így is ki van véreztetve. Vagy éppen az a cél, hogy kevesebb embert kelljen fizetni, az a beteg pedig, aki nem tud a magánegészségügybe menni... Ő nem élet? Mi ennek az egésznek a háttere? Nem látunk tisztán.

2021. márc. 1. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
100%
2021. márc. 1. 21:40
 12/74 A kérdező kommentje:
Igazából én a mozgatórugót szeretném megérteni. Hosszú évek óta könyörgök a férjemnek, hogy hagyja ott a kórházat. Biztos ti is hallottatok a véget nem érő ügyeletekről, az orvoshiányról, a brutális eszközhiányról stb. Most legalább ő mondta, hogy elég, nem nekem kellett bíztatnom. Nyilván lesz állása, talán kényelmesebb is mint a mostani, mégis egy orvosnak, aki elhivatottságból lett gyógyító, nehéz azzal szembenézni, hogy mehet a kukába 20 év munkája, ő ennek a társadalomnak nem kell.
2021. márc. 1. 21:42
 13/74 anonim ***** válasza:
100%
Magánkórházba nem tud elmenni? Ott gyógyíthat. Milyen munkája lesz?
2021. márc. 1. 21:43
 14/74 anonim ***** válasza:
29%

#9. "Mi az az orvoslobbi? Szerinted az orvosok szuperjól élnek?"

Na várj, te most nem érted a lobbi szó jelentését? Ez a két kérdésed hogy jött össze így egymás után?

2021. márc. 1. 21:44
 15/74 anonim ***** válasza:
99%

"Szerintem a Fidesz nagyonis számolt az ellenállással és azért most csinálták ezt, mert most meg lehet ezt csinálni."

Választás előtti évben ezt nem nagyon lehet megcsinálni. A fidesz azt akarta, hogy a hálapénz eltörlése is kampánytéma lehessen, illetve, hogy mondhassa, hogy ők nekiálltak.

Ha tovább nő az orvoshiány emiatt, akkor abból nem fognak jól kijönni.

2021. márc. 1. 21:44
 16/74 A kérdező kommentje:
De, el tud menni. Vagy ha nem is kórházba, privát szolgáltatóhoz akár. nem azért kérdeztem mert félek, hogy ne lenne állása. Nem értem az egész mögött a célt.
2021. márc. 1. 21:45
 17/74 anonim ***** válasza:
89%
A fidesz azt hitte, hogy a magasabb bérért az orvosok simán aláírnak, ők meg besöpörhetik a politikai hasznot, hogy eltörölték a hálapénzt. Elszámolták magukat.
2021. márc. 1. 21:46
 18/74 A kérdező kommentje:
14, ismerem a lobbi szó jelentését. De erre milyen bizonyítékod van? Nekem Mészáros meg Tiborcz lobbiképessége erősebbnek tűnik, ha már :D Milyem lobbiképességre utal az, hogy a férjem fizetése 40%-a az osztrák kollégáénak, akinek 13. havi fizetés és lakhatási hozzájárulás is leesik? A munka pedig sokkal több, a körülményeket pedig talán ecsetelnem sem kell. Ez a nagyon erős lobbitevékenység?
2021. márc. 1. 21:47
 19/74 anonim ***** válasza:
37%
De számolt, ezért jöttek az új mutánsok, és az új hullám
2021. márc. 1. 21:47
 20/74 anonim ***** válasza:
85%

Valószínűleg számoltak vele, csak nem érdekli őket.

Egyértelmű szerintem, hogy a kis kórházakat be akarják zárni, de az ugye elég szarul nézne ki. Így majd szépen maguktól bedőlnek, nem kell bezárni, ellenben jól rá lehet kenni a g.ci orvosokra, hiszen "egy rakás pénzt adtunk nekik, mégse akarnak dolgozni".

Ha megnézed bármelyik kormánypárti hírportált, csak az emeléssel meg a hálapénz tiltásával van tele minden. Az új jogviszony miatti hátrányok, a pótlékok eltörlése, az ügyeleti bér csökkentése, a békeidőbeni kirendelés, a jogbizonytalanság valahogy sehol...

Szóval a kiskórházak becsődölnek, a nagyobbakba át lehet rendelni a maradék idiótát, aki aláírta. A bedőlt kórházakat meg occóóóó pénzért megvásárolja Mészáros, és épít a helyére egy csillivilli magánklinikát.

2021. márc. 1. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!