Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet, hogy a Fidesz nem...

Lehet, hogy a Fidesz nem számolt az egészségügyi dolgozók ellenállásával?

Figyelt kérdés
A férjem anesztes, több kollégájával együtt nem írja alá a jogviszonyról szóló szerződést. Nem értem mi történik. Covid-járvány van, az egészségügy már így is ki van véreztetve. Vagy éppen az a cél, hogy kevesebb embert kelljen fizetni, az a beteg pedig, aki nem tud a magánegészségügybe menni... Ő nem élet? Mi ennek az egésznek a háttere? Nem látunk tisztán.

2021. márc. 1. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
4%

....600 000- 1 millió...

Amúgy én még nem láttam szegény orvost. Te igen ???

Egyik ismerősöm pl háziorvos. Tudod mit csinál? Sokszor rendelési idő alatt, esetleg utána kiugrik Gizi nénihez Józsi bácsihoz meg a Kati nénihez, megméri a vérnyomását ad neki valami gyógyszert, vagy egy injekciót aztán számolja az állami rendszerre, szépen zsebre rakja a 2-5 ezer meg Ft ot és ezt havonta legalább 40-50 alkalommal így megy.

Nem kell a duma, ő maga mondta, hogy ebből a kis kijárósdiból nettó 300-400 ezer megvan.

2021. márc. 2. 08:44
 42/74 anonim ***** válasza:
74%

Mindenki csak a fizetésemelést emlegeti, de annak senki nem néz utána hogy mik a hátrányai ennek, vagy hogy úgy megcsavartak hogy mégis csak a kormány jöjjön ki ebből jól, ne az orvosok.

És akkor sír a szájuk a vendeglatoknak. Őket sajnálni kell, foglalkozni velük, de az eüvel nem kell. Ha az én tehenem megdöglik dögöljön meg a szomszede is.

2021. márc. 2. 08:48
 43/74 A kérdező kommentje:
40, te keversz mindent össze-vissza. VANNAK orvosok, akik összekeverték a privát és a közszférát, de nagyon nem mindenki! Mégis egy olyan szabályozást erőltetnek rá MINDENKIRE, ami ezt a kisebbséget fékezi. Ha rendesen visszaolvastál volna, én leírtam a véleményemet a hálapénzezésről és azt hiszem nincs olyan egészségügyis, aki helyeselné amikor egy orvos a privát ellátáshoz az állami kórházat veszi igénybe. Arról egyébként tudtál, hogy sok kórházban csak azért van szülészeti ügyeletes orvos, mert a műtőhasználatért cserébe havi 3-4 nap ügyeletet bevállalnak? De ez egy mellékág, nem ez a jellemző a teljes egészségügyre. Kérlek mutasd ki számszerűen a nagyon nagy fizetésemelést, mert mi megéljük és arra jutottunk, hogy 1. még így is elmarad nem csak az osztrák, hanem a régiós bérektől is 2. nem kompenzálja a magánmunka leadásával kieső pénzt. Ha szerinted ez másképpen van, várom a bizonyítékokat. Senki nem ostoba, ha tényleg úgy lenne ahogy írod, az orvosok két kézzel kapaszkodnának a klinikai munkájukba. Mi a helyzet a vezényelhetőséggel? Az orvos nem katona! És szó sem volt semmilyen vezényelhetőségről, azt csak akkor szőtték bele a törvénybe, amikor a kamara bejelentette a béremelést. Mindenki hallelújázott, aztán amikor konkrétan megjelentek a tv-hez tartozó rendeletek, a szakembereknek leesett az álluk. Ha a kormány korrekt és tényleg jót akar, mi szükség az ilyen aljas megoldásokra? Lehet azért kárhoztatni pl. a férjemet is, hogy nem fordult újságokhoz vagy nem írt Facebook-posztot a helyzetéről. Csak az a helyzet hogy egy éve már fogalmam sincs milyen beosztásban, állandóan dolgozik, mert olyan kevés az aneszteziológus, hogy lassan nem lesz aki ellássa a covidos betegeket. Az intenzíven kezeltek mellé anesztes kell vagy kellene. Nagyon nehéz lesz engem az egészségügy terén irányba raknod, mert én ebben élek és némileg a jog betűjéhez is értek. Úgyhogy várom a konkrét törvényi hivatkozási helyeket, hátha a férjemmel mi értettünk valamit félre és egyébként most jött el a Fidesz-féle orvoskánaán. Várom!
2021. márc. 2. 08:49
 44/74 anonim ***** válasza:
28%

Én (is?) jogász vagyok...ha vezényelhetőség nem tetszik, irány, mehet a férjed a magánszféra irányába. Majdnem dupla fizuért bizony be is kell vállalni ám dolgokat...

Szerintem te/ ti nem is akarjátok megérteni a dolgokat.

A hálapénzről írtam. NINCS szegény orvos ismerősöm, egy sem. Egyik fogorvos, másik háziorvos, harmadik nőgyógyász. Mind qrva jól élnek. A rendszer viszont hamis, betegellenes, korrupt volt. Átszőtte az egész egészségügyet.

Te komolyan azt akarod mondani, hogy az orvosok havi nettó 200- ból tengődnek. Ja , az első 4-5 hónapban...

2021. márc. 2. 08:58
 45/74 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező,

Én vagyok a 33-as, gyertek inkább. Itt az emberek nyugodtak, nem olyan frusztráltak, mint ahogy látod ezt a kommentekben.

Egyébként én is egészségügyi dolgozó vagyok, csak diplomás ápoló.

Értékelve érzem magam itt, és Ausztria partnerként/felnőttként kezel, nem úgy mint Magyarországon. Plusz kiszámítható... Nem egyetlen éjszaka alatt hoznak meg döntéseket, hanem vitáznak róla és ha el is fogadnak valamit, akkor van X hét átfutási idő.

Gondold meg! Magyarországnak nincs szüksége a szakképzett emberekre, itt viszont honorálni fognak titeket. :)

2021. márc. 2. 09:09
 46/74 anonim ***** válasza:
71%
#44es kedves jogász. Mi szakdolgozok is vezenyelhetők lettünk de mi semmit nem kaptunk érte. Ez rendben van?
2021. márc. 2. 09:24
 47/74 anonim ***** válasza:
29%
46# és gyakorlatilag szerintem soha nem fognak sehova vezényelni, ez elméleti lehetőség.
2021. márc. 2. 09:30
 48/74 anonim ***** válasza:
32%
46# még annyit, mennyi volt a véred 4-5 évvel ezelőtt, és mennyi most?
2021. márc. 2. 09:31
 49/74 anonim ***** válasza:
20%
...béred 😂😂...
2021. márc. 2. 09:32
 50/74 anonim ***** válasza:
69%
Miért vagy te olyan biztos ebben? Szakdolgozo hiány van mindenhol. Ez egy nagyon jó lehetőség nekik hogy még egy utolsó bőrt lehuzzonak rólunk.
2021. márc. 2. 09:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!