Az ellenzéki szavazók mikor unják már meg ezt Fidesz-koronavírus összeesküvést?
Sok helyen olvasom az ellenzéki böfögést:
"Nyárra biztos szabadságra megy a vírus, mer' Mészáros cégeinek üzemelnie kell"
"Meddig tűr még a birka nép, kitalálnak ezek 36-ik hullámot is, úgy hamisítják a statisztikát, ahogy nekik tetszik"
"Semmibe veszik az emberi jogokat, ez elnyomás, nem demokrácia"
Nem tűnik fel nektek, hogy ez egy globális probléma? De minimum Európai. Egesz Europaban ugyanez megy, nyáron visszaszorul a vírus, ugyanolyan kijarasi korlátozások. Hogy lehet még erre a helyzetre reflektálva is diktatúrázni, meg statisztika hamisításról beszélni? Az egész EU diktatúra ezek szerint, hisz ugyanez az agybaj megy ott is.
„Ha egy icipicit is képben lennél, akkor tudnád, hogy bizonyos oltások, pl. a kínai vagy az orosz, legyengített vírust tartalmaznak”
Nem mondod! Azta… :O Hogy mik vannak! Ezt eddig nem is mondták még el kismillószor!
1. A kínai tartalmaz legyengített vírust, az orosz nem.
2. Ha a PCR teszt valóban be tud jelezni a legyengített vírussal beoltott emberknél, gondolod, hogy erre nem jönnéneek rá egyből? Tátott szájjal lesik a sok kínaival beoltott embert, hogy jéé hát emmeg covidos, és fertőzöttnek minősítik? Meg se fordul a fejükben, hogy a vakcinában lévő legyengített vírus miatt fals pozitív, és ebből kifolyólag figyelmen kívül hagyják, és nem sorolják a covidosak közé?
3. Ha egy icipicit képbe lennél, tudnád, hogy az Unión belül nem nagy számban oltanak kínaival (orosszal sem). Kérdés akkor, hogy minek köszönhető, hogy minden országban komolyabban megugrott a fertőzöttek száma, ha a népszerű Pfizer és Moderna vakcinák nem tartalmaznak elölt vírust?
4. Második kéréds, hogy hol van az a minden ország, ahol megugrott a fertőzöttek száma az oltások hatására? Nem nagyon láttam felsorolni az országokat! :D
“Gyakorlatilag, mivel nem tesztelték egyiket sem…”
Te abban a hitben vagy, hogy tesztelés nélkül lett engedélyeztetve, és forgalomba hozva?
“…nagyon úgy tűnik, hogy nem sikerült kellőképpen legyengíteni a vírust.”
Miért is tűnik úgy? Mert az álomvilágodban megugrott minden országban a fertőzöttek száma attól a vakcinától, amivel nem is oltanak a legtöbb országban? :D
1. Valóban, de Magyarországon leginkább kínai vakcinával oltanak.
2. Ahogy eddig kezelték a koronanáthát meg a vakcinákat, az alapján ez egyáltalán nem meglepő.
3. Nemcsak az unión belüli országokról van szó (sőt, elsősorban azon kívüliekről), de könnyen lehet, hogy más összefüggés is van, pl. az oltópontokon terjed a vírus.
4. Felsorolom, ha szeretnéd: pl. Egyesült Királyság, Izrael, Chile, és még egyebek.
"Te abban a hitben vagy, hogy tesztelés nélkül lett engedélyeztetve, és forgalomba hozva?"
Te abban a hitben vagy, hogy fél év alatt le lehet tesztelni egy oltóanyagot?
Szakértők szerint, elsősorban azért van télen szezonja, mert nem nagyon bírja az UV sugárzást, és a meleget, emiatt nem tud úgy terjedni jó időben.
Már hogy ne lenne info a lehetséges előnyökről? Le van tesztelve mindegyik vakcinatípus, hogy milyen mértékben nyújt védettséget. A legtöbb hátrányról is tudnak, ezek zöme még a forgalomba hozatal előtt ki lett küszöbölve. Persze vannak, amik a széles körü alkalmazás során jönnek elő, de ezek nem súlyosak. Több százmillió ember példáján látható.
Miért ne lehetne fél év alatt kellően alapos vizsgálatokat lefuttatni? Ez nem egy noname virus, hanem A VIRUS, ami az egész világot átrendezte. Sokkal kiemeltebb a szerepe, sokkal nagyobb befektetés kifejleszteni a vakcinát, ezáltal sokkal több ember bevonható a vizsgálatokba. Amit egy kisebb 15-20 fős team 3 év alatt tud elvégezni, arra lehet, hogy egy 150-200 fős brigádnak pár hónap is elég. Egyedül a hosszabb távú hatásokat nem lehet ilyen módon vizsgálni, de akkor most várjunk éveket? És ezek alatt az évek alatt hány ember fertőződik meg coviddal, aminek szintén nem tudjuk a hoszabb távú hatásait?
A D-vitaminról, “a leghatékonyabb fertőző betegségek elleni vitaminról” még valamit: Afrikában, ahol az emberek jellemzően nem szenvednek D-vitamin hiányban, fertőzések ellen (malára, ebola, kolera, sárgaláz) mi bizonyul hatékony gyógymódnak? Penicillin, védőoltások, gyógyszerek.
#63-65
1. Pfizerből lett beadva a legtöbb, bár nem tudom, hogyan kapcsolódik az eredeti állításhoz, hogy mivel oltanak a leginkább.
2. De, nagyon meglepő lenne. Név szerint mindenki nyilván van tartva, hogy milyen vakcinát kapott, mikor volt fertőzött, stb. Lenne több tízezer egyszerre beoltott és fertőzött?
3. Chile-t leszámítva a többi országban nem oltanak kínaival, a fertőzöttek számának növekedése meg egyik helyen sincs összhangban az oltakozás mértékével.
4. Hát, ha ezek a legjobb példáid, milyen a többi?
Nagy-Britannia: Január elején kezdtek el komolyabban oltani. Semmi ugrás, 1 hét múlva elkezd csökkenni a napi fertőzöttek száma.
Izrael: December vége felé kezdtek oltani, egy felfelé tartó hullám közepén. Még kb 1 hónapon keresztül folytatódik ez a növekedés. Hülyeség a vakcinára fogni, előtte is volt egy ugyanilyen trend, amikor a vakcina még a kanyarban nem volt.
Chile: Februárban kezdték. szolid növekedés, semmi ugrás, nem úgy, mint tavaly májusban.
Még egyebek?
Ellenpéldák: Ausztria, Franciaország, Horvátország, Németország, Olaszország, Svédország, Svájc.
“Te abban a hitben vagy, hogy fél év alatt le lehet tesztelni egy oltóanyagot?”
Simán. Máskülönben nem lett volna forgalomba bocsátva.
Számodra miért olyan hihetetlen, hogy fél év alatt le lehet tesztelni?
“Ha százan vágnak egy fát, akkor századannyi idő alatt tudják kivágni, mint egy ember?”
Ha százan vágnak száz fát, akkor századannyi annyi idő alatt ki tudják vágni, mintha egy ember vágna száz fát.
1. Én a kínaira tudok példát a személyes környezetemből, hogy covidos lett tőle az illető, de ez nem jelenti azt, hogy a többivel ne fordulhatna elő ilyesmi.
2. Igen, van több tízezer egyszerre beoltott és fertőzött. Másképp nem lenne lehetséges az oltások száma és a "járvány" terjedése közötti egyértelmű összefüggés.
3. Nézegess statisztikákat, és meglátod az egyértelmű összefüggést, persze csak akkor, ha nem akarod mindenáron nem meglátni.
4. Itt válik egyértelművé, hogy hasra ütve behazudsz minden hülyeséget.
https://www.youtube.com/watch?v=_MzBmOURnB8
[link] Az Egyesült Királyságban folyamatos volt az oltakozás egész januárban, és a hónap első felében szépen nőtt is a fertőzöttek száma. Utána persze visszaesett, mert sokan túlestek a fertőzésen.
[link] Izraelben szintén egybeesik a hullám felfelé ívelése az oltásokkal.
[link] Chilében még azóta is nő a fertőzések száma.
[link] A legegyértelműbb példát, az Egyesült Arab Emírségeket nem is írtam. A videóban láthatod, hogy január 10-én egyszerre beoltották a lakosság 8%-át, és mit ad Allah, a következő napokban hatalmas ugrás történt a fertőzöttek számában.
"Ellenpéldák: Ausztria, Franciaország, Horvátország, Németország, Olaszország, Svédország, Svájc."
Ezek az országok még nem tartanak ott a beoltottságban, mint mi.
"Simán. Máskülönben nem lett volna forgalomba bocsátva.
Számodra miért olyan hihetetlen, hogy fél év alatt le lehet tesztelni?"
Mert fél év alatt nem lehet letesztelni, ezt bárki megmondhatja, aki egy kicsit is ért hozzá. A példák is ezt mutatják. Nem elég, hogy rengetegen megbetegednek az oltástól, az AstraZeneca vakcinájáról már kiderült, hogy sokkal veszélyesebb mellékhatása van, amitől az emberek hullanak, mint a legyek.
"Ha százan vágnak száz fát, akkor századannyi annyi idő alatt ki tudják vágni, mintha egy ember vágna száz fát."
De itt nem száz fát vágtak, hanem egyet. Egyetlen vírusra fejlesztették a vakcinát, nem százra.
#64 Úgy bírom ezeket a hivatkozásokat a "szakértőkre". Én kutatásokra hivatkozok, azok viszont egyértelműen kijelentik, hogy a D-vitamin igenis jó a koronavírusra. Egyébként meg: kevesebb napfény=kevesebb D-vitamin.
A lényeget kiemelem:
"A vizsgálat eredményei:
A kontroll csoport 50 százaléka szorult intenzív ellátásra, közülük ketten elhunytak.
A D-vitamin kezelésben részesülő csoport közül csupán 1 ember, a csoport 2 százaléka került az intenzív osztályra és a csoportban nem történt halálozás.
EZ ÓRIÁSI EREDMÉNY, hiszen a D-vitamin terápia 50%-ról 2%-ra csökkentette az intenzív osztályra kerülés esélyét!"
Emellett:
A D-vitamin szerepét butaság lenne eltagadni. (vagy hazugság, ha rosszhiszemű vagyok)
" Afrikában, ahol az emberek jellemzően nem szenvednek D-vitamin hiányban"
Ne haragudj, de ez egy baromság. Egyrészt még a trópusokon is van esős időszak,( az influenzaszezon is ebben az időszakban jelenik meg ott!) másrészt a fekete bőrű emberek sokkal nehezebben termelnek D-vitamint, mint fehér társaik.
"Már hogy ne lenne info a lehetséges előnyökről? Le van tesztelve mindegyik vakcinatípus, hogy milyen mértékben nyújt védettséget. A legtöbb hátrányról is tudnak, ezek zöme még a forgalomba hozatal előtt ki lett küszöbölve. Persze vannak, amik a széles körü alkalmazás során jönnek elő, de ezek nem súlyosak. Több százmillió ember példáján látható."
A hosszútávú hatásairól semmit sem tudunk. De a rövidtávú hatások is csak menetben közben derültek/derülnek jelenleg is ki. Az egyik legmegbízhatóbbnak tartott Pfizer pedig nem is azt a vakcinát küldte el a hatóságoknak, mint amit az emberekbe döfnek:
"a bevizsgálásra küldött vakcinák minősége eltért azoknak az oltóanyagoknak a minőségétől, amelyeket a gyógyszergyár szériában készített."
Ezek után köszönöm, de jó nekem az általad lefitymált D-vitamin is.
“1. Én a kínaira tudok példát a személyes környezetemből, hogy covidos lett tőle az illető, de ez nem jelenti azt, hogy a többivel ne fordulhatna elő ilyesmi.”
Pár kommentel odább még csak feltételezted, hogy covidos lett tőle az illető, most már kijelented, és annak a lehetőségét már ki is zárod, hogy az oltás előtt/után kapta el. Azt hiszem ezt hívják rögeszmének. :D
“2. Igen, van több tízezer egyszerre beoltott és fertőzött.”
Ezt mivel tudod bizonyítani?
“Másképp nem lenne lehetséges az oltások száma és a járvány terjedése közötti egyértelmű összefüggés.”
Mármint egyértelmű hülyeség. :)
“3. Nézegess statisztikákat, és meglátod az egyértelmű összefüggést, persze csak akkor, ha nem akarod mindenáron nem meglátni.”
Még mindig várom azt az egyértelmű összefüggést, mikor bököd ki. Azt mondtad, megugrott a fertőzöttek a száma. Melyik napokon is történt az az ugrás a szóban forgó országok esetén? Mennyiről ugrott mennyire?
4. “Itt válik egyértelművé, hogy hasra ütve behazudsz minden hülyeséget.”
Mutass hát rá, hogy hol hazudtam. Szerintem te hazudsz a covidos rokonoddal.
Van gond nem kicsi, próbálod görcsösen megmagyarázni a hülyeséget. Nem tudom eldönteni, hogy magad is rájöttél-e már, hogy butaság, és csak azért is kötöd az ebet a karóhoz, vagy tényleg elhiszed, hogy a vakcinától lettek covidosak.
Én is worldometert használom. Vakcinázás terén az ourworldindata-t.
---------------------------------------------
Na nézzük Nagy-Britanniát. Január elején kezdték az oltást, vegyük jan 3-at az ourworldindata onnan számoljunk.
Mi volt az oltás megkezdése előtt 2020 végén?
- Dec 7 - Dec 13: Napi fertőzöttek száma 15 ezer és 18 ezer között.
- Dec 14 – Dec 20: Napi fertőzöttek száma emelkedik 18 ezer és 27 ezer közé.
- Dec 21 – Dec 27: További emelkedés, 29 ezer és 35 ezer között az új fertőzöttek száma.
- Dec 28 – Jan 3: Napi fertőzöttek száma 36 ezer és 55 ezer között.
Az oltás folyamat megkezdése előtti hónapban az új fertőzöttek száma hétről hétre kb 40%-kal nőtt. Szerinted minek köszönhető hogy, ilyen mértékben növekedett a napi fertőzöttek száma az oltást megelőző hónapban?
Oltás elkezdődik:
- Jan 4 – Jan 11: Napi fertőzöttek száma 58 ezer és 68 ezer (jan 8) között, január 11-re már megfordult a tendencia és 46 ezer.
- Jan 12 – Jan 19: tovább csökken 40 ezer alá.
Az oltás megkezdése óta egyre kevesebb új fertőzöttet azonosítanak. Ha oltásnak az a hatása, hogy covidosak lesznek az emberek, akkor az oltási folyamat meg kellene hogy dobja a napi fertőzöttek számát. Még sem tapasztalható ugrás.
Jajj, de rájöttem már, mit nézhettél be! :D Active Cases-t lesed, ami csak Jan 30-án fordul, mert Dec vége és Jan első felében jött egy raklapnyi fertőzött, akiknek még nem volt idejük meggyógyulni. :)
--------------------------
Izrael: 2020 decemberében: 1500-ról 6500-ra nő a napi fertőzöttek száma. 2021 januárjában közepéig nő 10ezerre, utána csökken. Január első felében az oltakozás miatt nő? A Pfizertől elkapták? :D
Chile: 2021 január: kb 3000 és 5000 között ingadozik a napi fertőzöttek száma. Februárban elkezdik az oltást, a napi fertőzöttek száma enyhén csökken, majd növekszik.
Egyesült Arab Emírségek: Nem egyszerre oltottak be 10-én 8%-nyi embert, a video pontatlan. Ennél az országnál az oltás megkezdésével együtt a napi fertőzöttek száma tényleg megugrik. A számok törvénye alapján megesik, én merő véletlennek mondanám, sehol méshol nincs ilyen. :)
“Ezek az országok még nem tartanak ott a beoltottságban, mint mi.”
És? Az talán kritérium?
“Mert fél év alatt nem lehet letesztelni, ezt bárki megmondhatja, aki egy kicsit is ért hozzá.”
És az te lennél, aki ezt meg tudja mondani? Azt sem tudod megállapítani, hogy ki ért hozzá. Fogalmad sincs milyen folyamatokból áll egy ilyen tesztelés. Olvastad valahol, hogy fél-1 év alatt nem lehet biztonságos vakcinát tesztelni. Ezt semmivel nem tudod igazolni, csak olvastad, és megtetszett, ezért átvetted. És most hangoztatod, és hülledezel, hogy fél év alatt megcsinálták.
“AstraZeneca vakcinájáról már kiderült, hogy sokkal veszélyesebb mellékhatása van, amitől az emberek hullanak, mint a legyek.”
Hol vannak azok az elhullott emberek? Milyen kettős mérce már, hogy ha a vakcinában lebetegednek pár ezren, arra az a reakció, hogy hullanak, mint a legyek, de ha Covidban, amihez az nagyságrendekkel több halott köthető, az csak nátha.
“De itt nem száz fát vágtak, hanem egyet. Egyetlen vírusra fejlesztették a vakcinát, nem százra.”
A vakcina fejlesztés folyamat meg nem egyetlen lépésből áll, hanem ki tudja mennyiből, ami akár párhuzamosan is végezhető. Ki tudja hány elő-vakcina volt kezdetben, amiből végül ki választották a legmegfelelőbb összetételűt. Kisebb létszámú csoport esetén lehet csak 10 fajtát van keret tesztelni, ha ráállítanak több embert, lehet, hogy 30 változat tesztelése is lezavarható egy időben.
De feleslegesen kertelek. Ha képtelen vagy belátni, hogy egy vakcina (vagy akármilyen) fejlesztési folyamat jobban halad, ha egyetlen ember helyett többen dolgoznak rajta, akkor tényleg debil vagy.
“Úgy bírom ezeket a hivatkozásokat a "szakértőkre". Én kutatásokra hivatkozok”
Bírom az ilyen szőrszálhasogatást. Mert amikor szakértőkre hivatkozik valaki, akkor talán nem valamilyen kutatás ott is a kiindulási alap? A kutatást is szakértők végzik. Tessék SZAKÉRTŐK KUTATÁSA:
“Egyébként meg: kevesebb napfény=kevesebb D-vitamin.”
Én az ellenkezőjét mondtam valahol?
“A D-vitamin szerepét butaság lenne eltagadni.”
Én nem tagadom el a D-vitamin hatékonyságát, én nem a tanulmányban leírtakat kérdőjelezem meg. Ha én lennék döntéshozó, én biztatnám az embereket, hogy szedjék. Én is szedtem Multi Vitamin Pack-kal együtt, amikor még aktívan sportoltam (most se ártana).
Viszont hatékonyabbnak tartom a vakcinát, a fentebb leírt indokaim alapján. De megismétlem, elsősorban azért, mert 2 vakcina beadásával kevesebb problémát látok, mint egy táplálékkiegészítő folyamatos szedésével, ami akár túl is adagolható. Tudom, erre baromi kicsi az esély, de akkor melyik a valószínűbb? Hogy komplikációk lépnek fel D-vitamin túladagolás miatt, ha elkezdni szedni 200 millió ember, vagy az, hogy a vakcina miatt lép fel komplikáció ugyanennyi embernél? Nem lehet elvonatkoztatni az egyik kockázatától, úgy hogy közben a másikat meg démonizálja az ember.
Amúgy ha egy vakcináról kiderült 90+% helyett 70% hatékonyságú, ott már általában megy az össznépi hörgés, hogy szart sem ér. (Az influenza vakcinák hatékonyságai is ennyi)
“…a fekete bőrű emberek sokkal nehezebben termelnek D-vitamint, mint fehér társaik.”
Ez igaz. De ezt ellensúlyozza, hogy Afrikában jóval több a napsütés. Viszont korántsem olyan mértékben, mint azt gondoltam. Az afrikaiak D-vitamin szintje átlagos, de a feketék a D-vitamin hiány miatt leginkább az USA-ban es Európában szenvednek a más fajta éghajlat miatt.
“A hosszútávú hatásairól semmit sem tudunk. De a rövidtávú hatások is csak menetben közben derültek/derülnek jelenleg is ki. Az egyik legmegbízhatóbbnak tartott Pfizer pedig nem is azt a vakcinát küldte el a hatóságoknak, mint amit az emberekbe döfnek”
Sejthető, hogy nincs komoly hosszútávú szövődménye. Egyébként gikszerek (bár nagyon csekély mennyiségben) jelentkeznek néha hosszú évekig fejlesztett vakcinánál is. Úgy gondolták megéri a kockázat, és bíznak benne, hogy nincs évek múlva jelentkező hatása.
Ilyen alapon a Covidnál sem tudjuk, a hosszútávú hatásokat. Ha húzzuk az oltakozás elkezdését a hosszútávú hatásoktól félve, akaratlanul is bevállaljuk, hogy minél több embert érjen a Covid hosszú távú hatása, amit nem is ismerünk.
A tanulmányban, amit idelinkeltél sem a D3 vitaminról van szó, hanem arról egyik összetevőjéről. Kereskedelmileg kapható egyáltalán ez a Calcifedol? Gazdaságosan gyártható? Mennyi D3-vitamint kell bevinni, hogy elérjük ugyanezt a hatást, és ez mennyi időn belül vezet túladagoláshoz? Mennyi időn keresztül tartható fenn a szedési folyamat?
Itt vizsgálva lett a kezelés hosszú távú hatása?
“Ezek után köszönöm, de jó nekem az általad lefitymált D-vitamin is.”
Akkor szedjed, egészségedre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!