Az ellenzéki szavazók mikor unják már meg ezt Fidesz-koronavírus összeesküvést?
Sok helyen olvasom az ellenzéki böfögést:
"Nyárra biztos szabadságra megy a vírus, mer' Mészáros cégeinek üzemelnie kell"
"Meddig tűr még a birka nép, kitalálnak ezek 36-ik hullámot is, úgy hamisítják a statisztikát, ahogy nekik tetszik"
"Semmibe veszik az emberi jogokat, ez elnyomás, nem demokrácia"
Nem tűnik fel nektek, hogy ez egy globális probléma? De minimum Európai. Egesz Europaban ugyanez megy, nyáron visszaszorul a vírus, ugyanolyan kijarasi korlátozások. Hogy lehet még erre a helyzetre reflektálva is diktatúrázni, meg statisztika hamisításról beszélni? Az egész EU diktatúra ezek szerint, hisz ugyanez az agybaj megy ott is.
“Helyesebb volna inkább koronavírus-szezonnak hívni.”
Szószerint kevered a szezont a fazonnal. Szezonnak azt az időszakot hívjuk, amikor a virus fertőzképesebb, mint az év többi részében. Ez a koronavírus esetén kb ősztől kora tavasz első feléig tart. Egy szezonon belül lehet több alkalom is, amikor a fertőzöttek száma emelkedik, és csökken, ezek a hullámok. Ha találnak valami hatékony védekezési módot a szezon elején mondjuk novemberben, és a fertőzöttek száma drasztikusan lemegy, a tizedére, akkor arra azt mondod, hogy véget ért a koronavírus szezon? Aztán ha feloldják a korlátozásokat, és megint megnő a tízszeresére, azt már egy új szezonnak hívod? Vagy még ugyanannak a szezonnak, csak tilos lesz azt a szót használni a fertőzöttek emelkedésére, hogy “hullám”? :D
Nem értem komolyan mi a problémád. Furcsállod, hogya kínai vakcina érkezését követően bejelentik a harmadik hullámot, ami azt jelenti, hogy az aktív fertőzöttek száma nő, amit te el is hiszel, hogy így van, csak azzal van bajod, hogy harmadik hullámnak hívják. Te egy új konteós típus vagy! Nem vírustagadó, járványtagadó, hanem hullámtagadó! :D
“Az influenzánál sem számolunk hullámokat, amikor tömeges megbetegedés van “
Influenzáról ezredannyit hallasz a médiában, mint a koronavírusról, évtizedek óta velünk van, semi értelme nem lenne kilencenakárhanyadik hullámról is akáregy cikket is leközölni, de attól még itt is vannak hullámok, csak épp nem tolják az arcodba a médiában.
“pont miután megérkeztek a vakcinák, akkor jelentették be, hogy itt a harmadik hullám”
Ezt úgy hívják véletlen. Akkor kezdtett el emelkedni az aktív fertőzöttek száma, van ilyen. Amit persze te nem furcsálsz, hisz nem gondolod, a fertőzöttek számát hamisítanák, neked az a nagggyon gyanus, hogy harmadik hullámnak nevezik ezt a jelenséget.
Az már nem zavar, hogy mindenhol máshol így hívják, pl az USA-ban harmadik hullámról még novemberben, a vakcinák megjelenése előtt beszéltek, és sok másik európai országban is alakulóban van, és ezt a csúnya szót használják rá. :D
“Ha majd március végén, április elején beesik majd a fertőzöttek száma (mert befog) a február 17-én mért állapot alá, akkor mi lesz? Tartott fél hónapig a második hullám?”
Ha március végén fog beesni, akkor már eleve nem fél hónapig, hanem másfél hónapig fog tartani. És igen, akkor másfél hónapig tart. Nem tudom ebben mi olyan fura.
Nem tudom miért a február 17-én mért állapot alá esést jelölöd ki a harmadik hullám végének. Ha továbbra is zuhan, az még szintén a hullám, hanyatló része. Aztán ha megint elkezdene emelkedni drasztikusan, az lenne a negyedik hullám.
Áruld már el, hogy ezen a képen te hány hullámot látsz?
Amikor elkezdődött a legújabb korona szezon.
És az melyik naptári napon volt?
“Annak, hogy még benne vagyunk a korona-szezonban, de hamarosan kifelé tartunk majd belőle.”
És ebból szerinted tudni, fogják, hogy az utóbbi 2-3 hét esetszámnövekedésére gondolsz? Miből következtethetünk ebből arra, hogy aktív fertőzöttek számának növekedése zajlik? Ez nem egy dolognak a megnevezése, hanem egy leírás, ami ritka szar. Ez a leírás a december végétől február közepéig tartó sokkal inkább illene, hisz akkor tűnt úgy, hogy már közel a vége.
“Biztos vagy ebben?”
Igen, úgy gondolom, hogy a korlátozásokat azért vezette be a kormány, mert a járvány lekűzdését remélik. Szerinted mennyi értelme van egy gazdaságélénkító hitelt úgy felvenni (hitel, amit kamatostul vissza kel fizetni!), hogy cserébe a gazdaságot szándékosan tönkreteszed?
Kb mintha te úgy akarnál felvenni 1 milla hitelt, hogy az a feltétele, hogy kidobsz az ablakon másfelet.
“Hát, azért egy jelentős részüket rá lehetne venni, ha abból indulok ki, hogy a társadalom legalább 20-30%-a felvenné ezt az oltást, akkor D-vitamin szedésre is rá lehetne bírni legalább ennyi embert.”
Szerintem nem vonzana be 20-30% embert, hanem legfeljebb 5%-ot. Meg különben is vannak olyan cikkek, amik azt mondkák, hogy közel sem olyan hatékony a D-vitamin.
“Pont ezért mennek el, mert azt hiszik, hogy ha beoltatják magukat, akkor vége lesz ennek a terror-hadjáratnak, amit a média folytat.”
És szerinted nincs így? Ha sokan belesznek oltva jövő télre, az nem eredményez javulást? A media terror-hadjáratának a kormányok is ugyanúgy áldozatai, az újságírók kényszerítették bele az országokat az egész korlátozósdiba.
"Nem értem komolyan mi a problémád. Furcsállod, hogya kínai vakcina érkezését követően bejelentik a harmadik hullámot, ami azt jelenti, hogy az aktív fertőzöttek száma nő, amit te el is hiszel, hogy így van, csak azzal van bajod, hogy harmadik hullámnak hívják. Te egy új konteós típus vagy! Nem vírustagadó, járványtagadó, hanem hullámtagadó! :D"
Ezt nem fogjuk lezárni soha. Én mondtam, hogy nincs bizonyítékom, innentől azt hiszel el amit akarsz. Hívhatod akárminek, attól még bizony itt egy masszív-félelem kampány zajlik.
"Influenzáról ezredannyit hallasz a médiában, mint a koronavírusról, évtizedek óta velünk van, semi értelme nem lenne kilencenakárhanyadik hullámról is akáregy cikket is leközölni, de attól még itt is vannak hullámok, csak épp nem tolják az arcodba a médiában."
Ugyanezt várnám el a koronavírussal kapcsolatban is.
"Igen, úgy gondolom, hogy a korlátozásokat azért vezette be a kormány, mert a járvány lekűzdését remélik. Szerinted mennyi értelme van egy gazdaságélénkító hitelt úgy felvenni (hitel, amit kamatostul vissza kel fizetni!), hogy cserébe a gazdaságot szándékosan tönkreteszed?
Kb mintha te úgy akarnál felvenni 1 milla hitelt, hogy az a feltétele, hogy kidobsz az ablakon másfelet."
Ezt ők is tudják, mégis csinálják. Ráadásul ma egy újabb lapáttal tettek a hülyeségükre, ugyanis még szigorúbb korlátozásokat vezetnek be.
Hogy mi az oka ennek, arról csak találgatni lehet, mindenesetre Lukashenko elnök szavaira érdemes figyelni.
"És szerinted nincs így? Ha sokan belesznek oltva jövő télre, az nem eredményez javulást? A media terror-hadjáratának a kormányok is ugyanúgy áldozatai, az újságírók kényszerítették bele az országokat az egész korlátozósdiba."
Nem, nem lesz vége, jönnek majd az újabb mutációk. Akkor lesz vége, ha az emberek megunják és visszautasítják a félelem-keltést.
"Szerintem nem vonzana be 20-30% embert, hanem legfeljebb 5%-ot. Meg különben is vannak olyan cikkek, amik azt mondkák, hogy közel sem olyan hatékony a D-vitamin."
Ha egy olyan oltás felvételére rá lehet bírni őket, amiért nem vállal senki sem felelősséget, akkor ne mondd, hogy vitaminszedésre nem lehetne rávenni az embereket.
“Ezt nem fogjuk lezárni soha. Én mondtam, hogy nincs bizonyítékom, innentől azt hiszel el amit akarsz.”
Öcsém, itt nem arról van szó, hogy tudod-e bizonyítani, vagy sem, hanem hogy az egész gondolatmenetednek semmi értelme. Te magad sem tudod már, hogy egyáltalán hol van benne az összeesküvés, hátsó szándék, sem azt, hogy mi ezzel az egésszel mi a cél.
Mondok neked egy olyat, ami egy világos, és értelmezhető:
“A kormány súlyosabbnak hazudja a járvány statisztikáit, hogy fenntarthassa a korlátozásokat, hogy felvásárolják a csődbe ment vállalkozásokat”
Erre azt mondom, hogy látszik az összeesküvés (járványügyi hazudozás) és a hátsó szándék is (vállalkozások felvásárlása).
A tiédben mi is a hátsó szándék? Azt mondtad, hogy az oltakozási kedv növelése, hogy a kínai vakcina elfogyjon. Az oltakozási kedv növelése eleve egy nyílt szándék, nem titkoltan mindenhol ez a cél, hogy minél több ember legyen beoltva. A harmadik hullám előtt meg már eleve jóval több oltásra regisztrált volt, mint amennyi vakcinánk. (Érdekes mód, itt azért pedzegetted, hogy nincs is nanyi oltásra regisztrált)
A kínai vakcinát simán el tudják lőni, ha akarják. A célt el tudnák érni, az összeesküvés nélkül is.
A tiédben mi az összeesküvés? Nem az, hogy a kormány hazudnja a fertőzöttek emelkedését, állításod szerint elhiszed, hogy tényleg emelkedik. Ugyanakkor szerinted nem lehet véletlen, hogy pont akkor tört ki a 3-ik hullám (ami ismétlem: a fertőzöttek emelkedését jelenti), amikor a kínai vakcina jött. Itt van egy nem kis ellentmondás, ha egyszer elhiszed, hogy emelkedik, csak azt nem, hogy pont akkor, de mindegy. Kínodban aztán odáig mentél, neked azzal van problémád, hogy “harmadik hullám”-nak nevezik ezt a jelenséget, hogy ismét emelkedik. Ok, akkor hogyan kellene nevezni, szerinted? Mikor ez egy hullám. Egyértelműen megkülönböztethető térben és időben a másodiktól, ami decemberben tetőzött. Kimutatható, voltak országok ahol már a vakcinák megjelenése előtt is lezajlott a harmadik, van ahol már a negyedik tart. Hogyan kellene nevezni a február közepe óta tartó jelenséget, ami több mint dupljára emelte a lélegeztetőgépen lévők számát, és az aktív fertőzöttek számában is jelentős növekedést hozzott? Milyen nevet adnál neki? Erre csak egy baromságot tudtál írni.
Tehát a te sületlenséged ez: “Hullám névvel illetnek egy hullámnak kinéző jelenséget, hogy az oltási hajlandóságot növeljék, nehogy ránk rohadjon a kínai vakcina. KÉSZ! :D
“Lukashenko elnök szavaira érdemes figyelni.”
Igen, pont Lukashenko szavaira kell odafigyelni. Ha valaki, hát ő aztán hiteles! :D
“Ha egy olyan oltás felvételére rá lehet bírni őket, amiért nem vállal senki sem felelősséget, akkor ne mondd, hogy vitaminszedésre nem lehetne rávenni az embereket.”
Szerintem annyi emberre nem, a D vitamint minden nap rednszeresen szedni kell, az oltást meg kétszer beadni. Lehet elkezdnék szedni jópáran, de tartana pár hétig, aztán megunnák. Az emberek általában hamar feladják az olyan rendszerességet igénylő tevékenységet, aminek az eredményét sem látják. Plusz sok ellentmondásos cikk van, ami szerint szart sem ér. Meg mellé sportos életmód kell. Meg a prolik amúgyis viszolyognak a mesterséges vitaminoktól, szerintük a vitamin az a vitamin, ami a gyümölcsökben van, a pirulás csak valami szintetikus szar. Nem lenne nagy sikere egy vitamin kampánynak.
Milyen érdekes, hogy amikor én hivatkoztam a 2 millió oltásra vállalkozó emberre, akkor még kételkedtél ennek a számában, csak “mondtak egy jó magas számot”. Amikor meg a vitaminos álláspontodat próbáltad védeni, akkor meg már tényként kezeled ez a 20-30%-nyi embert.
Elmondtam, a cél hogy minél több embert rávegyenek az oltásra.Ezért van a túltolt félelemkampány, egyébként meglehetősen sikeresek, hiszen a magyar társadalom többsége tavaly még elutasította az oltást. Tehát megállapíthatjuk, hogy nagy sikert értek el.
"A kormány súlyosabbnak hazudja a járvány statisztikáit"
A statisztikákat félrevezetőnek tartom, de ez nem a kormány hibája, hanem a WHO-é. Müller Cecília maga mondta el, hogy a kormány a WHO protokolját követi.
A vitaminos dologban egyáltalán nem értünk egyet, ha legalább 10-ed akkora reklámot kapott volna, akkor elég jelentős számban szednék az emberek.
Bőven fellehetett volna használni ezt a hisztériát pozitív célokra is, be lehetett volna ültetni a köztudatba a vitaminszedés fontosságát, ez legalább akkora forradalommal bírt volna az egészségügyre, mint Semmelweis Ignácz.
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek:
2012-ből van egy konszenzus a D-vitamin szerepéről, amit 20 magyar orvosprofesszor állított össze, köztük van Dr. Merkely Béla úr is. Az első oldalon láthatod a névsort:
A 19. oldalról kimásolom az összefoglalást:
"A D-vitamin-szint 37,5–50 nmol/l-ről 75–100
nmol/l-re történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, a csípőtáji törtések számát 26%-kal, az 1-es
típusú diabetes előfordulását 78%-kal, az összes daganat gyakoriságát 35%-kal, az influenzás megbetegedések számát 90%-kal csökkentené. Ez a teljes mortalitást
7–10%-kal mérsékelné, és az átlagélettartam két–három
évvel nőne [215]. Ezeket az adatokat Magyarországra
vetítve azt jelenti, hogy a teljes populáció D-vitaminpótlásának 15 milliárd forintos költségével szemben
az egészségügyi kiadások 250 milliárd forinttal csökkenének."
Ez csak a D-vitamin volt.
Ugyanez a félelemkampány megy 1 éve, amit a hírportálok csinálnak elsősorban, és a kormányoknak annyi szükségük volt rá, mint egy púpra a hátukra. Szerintem az nem félelemkampány, hogy tudomást vesznek arról, hogy elindult a harmadik hullám. Vagy ha az, nem nagyobb, mint a korábbi egy évben tapasztalt.
Az oltási hajlandóság meg azért növekszik, mert az embereknek elegük van a korlátozásokból, szeretnék már elfelejteni az egészet, és ahogy egyre több embert oltanak be az ismertségi körben úgy terjed.
Bár azt még mindig nem vágom, mi azzal a probléma, hogy az oltásra rá akarják venni az embereket.
Legyen hasznos a D vitamin, de ha elkezdték volna propagálni, szerintem nem érdekelte volna különösebben az embereket a fentebb leírt indokaim miatt.
"Az oltási hajlandóság meg azért növekszik, mert az embereknek elegük van a korlátozásokból, szeretnék már elfelejteni az egészet, és ahogy egyre több embert oltanak be az ismertségi körben úgy terjed."
Azért növekszik, mert kapott egy óriási ingyen reklámot, ráadásul azt is mondták, hogy csak akkor térhetünk vissza a normális élethez, ha mindenki beoltatja magát. Ezt zsarolásnak hívják. Félelem+zsarolás. Gyakorlatilag minden létező eszközt bevetettek/bevetnek, hogy rávegyék a szerencsétlen delikvenst, hogy ugyan, tessék már oltakozni...
"Legyen hasznos a D vitamin, de ha elkezdték volna propagálni, szerintem nem érdekelte volna különösebben az embereket a fentebb leírt indokaim miatt."
Ha napi 10.000-szer leadták volna, reggeltől-estig egy éven keresztül, akkor de. Sőt, még sokkal könnyebben is elfogadták volna, mint a fél év alatt összeállított, bizonytalan hatékonyságú, kétes biztonságú vakcinákat.
Még mindig nem értem mi azzal a probléma, hogy próbálják az embereket rávenni az oltásra. A cél, hogy kevesen kerüljenek kórházba. Ezt a korlátozásokkal próbálják elérni, ami se nem elég hatékony, és mellé még gazdaságilag káros is. Másik opció a vakcina. Normális élet korlátozás nélkül. Nem az oltások számához van kötve a nyitás, hanem a járványgörbe alakulásához. Ha kevesen oltják be magukat, de csökken a fertőzés, nyitnak. Ha sokan oltják be magukat, mégis növekszik a veszély, akkor meg nem.
"Azért növekszik, mert kapott egy óriási ingyen reklámot, ráadásul azt is mondták, hogy csak akkor térhetünk vissza a normális élethez, ha mindenki beoltatja magát."
Mikor és ki mondott ilyet?
"Ezt zsarolásnak hívják."
Nincs senkire rákényszerítve az oltás, hogy lenne már zsarolás? Ha ez zsarolás, akkor kb. minden az.
"Minden létező eszközt bevetnek..."
Az már kimeríti a minden létező eszköz fogalmát, hogy kérik az embereket az oltásra? Akkor elég gyenge az eszköztáruk. Lehet ezt ezerszer keményebben is csinálni.
"rávegyék a szerencsétlen delikvenst, hogy ugyan, tessék már oltakozni..."
Jujj, de szerencsétlen lehet az a delikvens, akit arra kérnek, hogy oltsa be magát. Mi minden szörnyűségen kell keresztülmennie. :D
"Ha napi 10.000-szer leadták volna, reggeltől-estig egy éven keresztül, akkor de."
Napi 10.000-szer adják le, hogy hordd a maszkot. És csak azért hordják. nehogy megbüntessenek. Ha nem járna érte büntetés, leszarnák. A cigis dobozokon is ott van, hogy belehalhatsz. Mégsem tart ez vissza jóformán senkit.
A D-vitamin propaganda meg akár úgyis elsülhet, hogy pár hülye bepánikol és túladagolja.
#46 Légyszíves, mondd el Dél-Koreának, Svédországnak és Fehéroroszországnak is, hogy sz*rul csinálják.
Ez három olyan ország, ahol vagy nincs, vagy nagyon enyhe szigorítások vannak.
Ugyanis kihagytad az egyetlen elfogadható opciót: élünk normálisan, mindenfajta hisztéria nélkül, esetleges ésszerű (!) intézkedésekkel.
Ez az egész sok mindenről szól, csak épp nem a koronavírusról.
"Légyszíves, mondd el Dél-Koreának, Svédországnak és Fehéroroszországnak is, hogy sz*rul csinálják."
Ki mondta, hogy szarul csinálják? Ellenkezőleg, ők csinálják jól.
Elkerülte a figyelmedet, hogy írtam: a korlátozások nem hatékonyak, és gazdaságilag még károsak is.
Amelyik a legszarabb megoldás: teljes bezárkózás.
Sokkal jobb megoldás: minimális korlátozások, amivel a gazdasági kár minimális.
Legjobb megoldás: lakosság beoltása, aztán nincs szükség semmiféle korlátozásra.
"Kihagytad az egyetlen elfogadható opciót: élünk normálisan, mindenfajta hisztéria nélkül, esetleges ésszerű (!) intézkedésekkel."
A legésszerűbb intézkedés a lakosság beoltása. Nem tudom ettől mi jobbat tudsz elképzelni.
"Ez az egész sok mindenről szól, csak épp nem a koronavírusról."
Akkor miről szól mégis? A koronavírus a történet főszereplője. Röviden: megjelent, a média kihegyezte rá az emberek figyelmét, a kormányoknak meg el kell játszaniuk a felelősségteljes, emberéleteket pénz elé helyező gazdát. Minél kevesebb emberéletért akarnak felelősek lenni, erre megy ki az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!