Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki szavazók mikor...

Az ellenzéki szavazók mikor unják már meg ezt Fidesz-koronavírus összeesküvést?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom az ellenzéki böfögést:

"Nyárra biztos szabadságra megy a vírus, mer' Mészáros cégeinek üzemelnie kell"

"Meddig tűr még a birka nép, kitalálnak ezek 36-ik hullámot is, úgy hamisítják a statisztikát, ahogy nekik tetszik"

"Semmibe veszik az emberi jogokat, ez elnyomás, nem demokrácia"

Nem tűnik fel nektek, hogy ez egy globális probléma? De minimum Európai. Egesz Europaban ugyanez megy, nyáron visszaszorul a vírus, ugyanolyan kijarasi korlátozások. Hogy lehet még erre a helyzetre reflektálva is diktatúrázni, meg statisztika hamisításról beszélni? Az egész EU diktatúra ezek szerint, hisz ugyanez az agybaj megy ott is.

2021. febr. 28. 11:47
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 A kérdező kommentje:

"Ez a hivatalos verzió. Vajon, ha csak 300.000-en regisztráltak volna, azt is elmondanák?"

Tehát sem azt nem hiszed el, hogy emelkedik a fertozottek száma, sem azt, hogy 2 millióan regisztráltak a védooltásra. :D Akkor azt miért hiszed el, hogy 500ezer kínai vakcina érkezett, amire az egész konteód épül? Lehet, hogy csak 100ezer jött. Vagy 0. Van egy rakás szám te meg fogod egy részét, amire rámondod, hogy félrevezetés, amelyik meg szimpatikus, azt meg beilleszted az összeesküvéselméletedbe.

Miért kell eleve azért harmadik hullámot kamuzni annak érdekében, hogy azt az 500ezer (netalán 100ezer?)kínai vakcinát felhasználják? Mi lesz akkor, ha nem használják fel? Semmi, elrakják későbbre. Az oltás ingyenes az emberek számára, a kormány meg már fizetett érte. Vagy a közvélemény miatt kell felhasználni, hogy megmutassuk, hogy mi nem EU-ssal oltunk? Akkor meg egyszerűen bekamuzhatnák, hogy kínai lett adva azoknak is, akik egyébként Pfizert kaptak.

Miért kell oltási hajlandóságot növelni eleve egy hanyatlóban lévő (ne felejtsük, hanyatlik, hisz szerinted a harmadik hullám kamu) járvány esetén? Hisz oltás nélkül is nyerünk, a vakcinát meg félrerakjuk télre.

"Akkor miért is nem november-december tájékán tört ki a harmadik hullám?"

Miért kellett volna november-december tájékán kitörnie? Akkor még második hullám tartott. Tudod egyáltalán, hogy mi az a hullám?

2021. márc. 1. 00:04
 32/71 anonim ***** válasza:
Az ellenzéki szavazók már rég megunták a Fideszt és a covidiktatúrát. Pont ezért ellenzéki szavazók!
2021. márc. 1. 01:05
 33/71 anonim ***** válasza:

"Tehát sem azt nem hiszed el, hogy emelkedik a fertozottek száma, sem azt, hogy 2 millióan regisztráltak a védooltásra. :D "

Nézd, lehet itt belekötni a szavakba, de nem biztos, hogy érdemes. Említettem, hogy nekem erre nincs közvetlen bizonyítékom.

Hülye következtetésekre pedig nem fogok reagálni, ez a te baromságod, hogy én mit hiszek el, meg mit nem.

"Miért kell eleve azért harmadik hullámot kamuzni annak érdekében, hogy azt az 500ezer (netalán 100ezer?)kínai vakcinát felhasználják? "

Nem tudom észrevetted-e, de a csapból is az folyik hogy oltassad be magad. Ha szerinted véletlenül tört ki pont most a 3. hullám, ám legyen.

"Akkor meg egyszerűen bekamuzhatnák, hogy kínai lett adva azoknak is, akik egyébként Pfizert kaptak."

A Pfizert és a kínait teljesen máshogy kell tárolni, ne játszd már el a hülyét.

"(ne felejtsük, hanyatlik, hisz szerinted a harmadik hullám kamu)"

Itt szállt el az agyam.Azt se tudod megmondani, hogy mi a különbség a második és a 3. hullám között.

"Miért kellett volna november-december tájékán kitörnie? Akkor még második hullám tartott. Tudod egyáltalán, hogy mi az a hullám?"

Akkor most miért nem a második hullám tart? Továbbra sem tudod megmondani, hogy mi az az éles határ, hogy hol ért véget a második, és kezdődött a harmadik hullám. Mert ilyen egész egyszerűen nincs.

"Semmi, elrakják későbbre."

Lejáratról nem hallottál még? Ha nem használják fel, akkor megy szépen a kukába. Az influenza elleni sem szokták elrakni a következő télre.

"Hisz oltás nélkül is nyerünk,"

Mindenképpen nyerünk, hiszen ennek a járványnak télen van a szezonja. Szerintem ezt egyszer már megbeszéltük, nem?

"Az oltás ingyenes az emberek számára, a kormány meg már fizetett érte."

Közpénzből vették meg, tehát nem ingyenes.

Javaslom, hogy itt váljon ketté az utunk. Tőlem egész nyugodtan hiheted, hogy csak spontán kitört a harmadik hullám pont miután nagy mennyiségben érkezett meg a vakcina( bár hogy hol a második és a 3. hullám határa, és hogy miért kell harmadik hullámnak hívni azt te sem tudtad megmondani), nekem ezzel nincs is bajom, mindenki azt hisz amit akar. Ha te a kormánynak hiszel a józan ész helyett, ám legyen.

2021. márc. 1. 12:45
 34/71 A kérdező kommentje:

“Hülye következtetésekre pedig nem fogok reagálni, ez a te baromságod, hogy én mit hiszek el, meg mit nem.”

Az én baromságom? Most meghazudtolod magad? :D Te magad mondtad, hogy kötve hiszed, mondtak egy jó magas számot. De akkor most tisztázd magad, mit hiszel. Van 2 millió körüli oltásra regisztrált, vagy nem? Ha igen, akkor értelmetlenné válik a konteód, hogy a kíniai vakcinák miatt kell növelni az oltási hajlandóságot, hisz eleve van elég jelentkező, ha pedig nem, akkor meg min akadsz fenn?

A baromság az, amivel te itt erőlködsz. Miért ennyire érdeke a kormánynak hogy belenyomja a kínai vakcinát az emberekbe, hogy még a fertőzöttek számát is meghamisítja?

1. Ha oltás nélkül is elmúlóban a járvány, akkor mi értelme növelni az oltási kedvet, hisz oltás nélkül is leküzdjük a járványt, és elpazarlunk egy csomó oltóanyagot, kb. mintha influenza szezonon kívül kezdenénk influenzát oltani.

2. Ha presztízskérdés, hogy a kormány fitogtassa, hogy a kínai vakcina mentett meg minket, akkor miért nem hazudják egyszerűen, hogy beoltottak több millió embert a kínai vakcinával? Ha képesek egy harmadik hullámot hamisítani, akkor képesek azt is bekamuzni, hogy több millió embert beoltottak a kínaival – akár anélkül is, hogy ennyien regisztráltak volna. Bekamuzzák az oltásra regisztráltak számát is, és a kínaival beoltottak számát, a vakcinát meg kidobják a kukába.

Hogyan képesek a növekvő fertőzöttek számát behazudni, ha egymástól független szervek is képesek igazolni ezt? Koronavírus-koncentráció növekedése a szennyvízben, tesztelést végző állomásokon a tesztek megnövekedett találati értéke, egyre több kórházi ellátásra/lélegeztető szoruló beteg az ország különböző kórházaiban. Minden egyes embert, aki az adatok kimutatásában részt vesz lefizettek, hogy a járvány erősödését mutassa? Hogy nem köpött közülük senki? Még mindig nem tudtál magyarázatot adni, hogy mi érdeke a kormánynak egy ilyen oltári hülyeséget megkockáztatni, aminek hatalmas a lebukási esélye, mikor már az embereknek tele a töke, is nyitna mindenki. Nonszensz az egész.

“Nem tudom észrevetted-e, de a csapból is az folyik hogy oltassad be magad. Ha szerinted véletlenül tört ki pont most a 3. hullám, ám legyen.”

Nem tudom észrevetted-e, de az Unio minden országában hónapok óta az folyik a csapból, hogy oltasd be magad. A számok törvénye alapján az lenne a meglepő, ha az utóbbi hónapban ezeknek az országoknak az egyikében sem kezdett volna emelkedni az esetszám. Némelyikben hamarabb, mint mi nálunk, némelyikben később. Szerinted ezekben a (kínai vakcina-mentes) országokban mind hamisítják a statisztikát?

“A Pfizert és a kínait teljesen máshogy kell tárolni, ne játszd már el a hülyét.”

Ja, mert a vakcina tárolási módja lenne az akadálya, hogy a nap végén mit hazudnak, hogy melyikből mennyit adtak be. :D Mucsaröcsögén beadnak 3000 Pfizert, 1000 Sinopharm-t, megy a jelentés az Operatív Törzsnek, ők meg inkább nem hamisítják át 3000 Sinopharm-ra, és 1000 Pfizer-re, merthát a Pfizert -70 fokon kell tárolni a Sinopharm-ot meg nem! :D

“Itt szállt el az agyam. Azt se tudod megmondani, hogy mi a különbség a második és a 3. hullám között.”

A második a harmadik előtt volt, az első után. A harmadik meg a második után. Tudom, bonyolult. :D

“Akkor most miért nem a második hullám tart? Továbbra sem tudod megmondani, hogy mi az az éles határ, hogy hol ért véget a második, és kezdődött a harmadik hullám. Mert ilyen egész egyszerűen nincs.”

Súgtam neked, hogy a worldometeren hol keresd, gondoltam ragad rád valami, de mégse. Nem tudom számodra mi olyan érthetetlen ebben. Hullám kedzetének azt hívják, amikor emelkedni kezd az aktív fertőzöttek száma. Ez alapján a második hullám kezdete valamikor augusztus legvégére tehető, a csúcspontja december 19. Dec 19-től Feb 16-ig az esetek száma a csúcs kb 40%-ára csökkent, majd innentől beállt egy fordulópont, eszerint kb Feb 17-től beszélhetünk harmadik hullámról.

“hogy hol a második és a 3. hullám határa…”

Neked nagyon beakadt valami ezzel a hullámhatárral, már 3-jára jössz egy kommenten belül ezzel.

“…és hogy miért kell harmadik hullámnak hívni azt te sem tudtad megmondani)”

Figyelj, ha te erre háklis vagy, hívd kettőésfeledik hullámnak, legfeljebb hülyének néznek. :) Növekedett a lélegeztetőgépen lévők száma, tesztek találati aránya, stb. Ez a grafikonokon egy hullámszerű alakzatot eredményez. Te minek hívnád ezt a jelenséget, ha nem hullámnak?

“Lejáratról nem hallottál még? Ha nem használják fel, akkor megy szépen a kukába. Az influenza elleni sem szokták elrakni a következő télre.”

A kínai lejárata 2 év. Ki ne mondd, biztos átverés ez is! :D

“Mindenképpen nyerünk, hiszen ennek a járványnak télen van a szezonja. Szerintem ezt egyszer már megbeszéltük, nem?”

Meg, kösz, hogy igazolod, hogy semi értelme a kormánynak az oltási hajlandóságot ilyen barom konteókkal növelni, mikor anélkül is el el fog múlni a járvány.

“Közpénzből vették meg, tehát nem ingyenes.”

Az közpénz, amit kötelezően le kellett adóznod, már nem a te pénzed. Neked Jóska Pistának nem kell fizetned a saját leadózott jövedelmedből a vakcináért, amikor elmész az oltópontra, és a kormányt sem fogja anyagi haszon érni azzal, hogy oltást kapsz.

“Javaslom, hogy itt váljon ketté az utunk.”

Mintha rajtam múlna, te jöttél a kérdésem alá, mi tart vissza?

Én nem szeretném, nagyon szórakoztató a sok butaság, amit összehordasz.

“Ha te a kormánynak hiszel a józan ész helyett, ám legyen.”

Ha sikerült értelmes magyarázatot adnod, hogy miért érdeke a kormánynak harmadik hullámot kamuzni, majd akkor beszélhetünk józan észről. Én elmondtam hol vannak a buktatók az elméletedben, de higyj csak tovább benne, bár ez érvek nélkül csak hit marad.

2021. márc. 1. 23:21
 35/71 anonim ***** válasza:

"Az én baromságom? Most meghazudtolod magad? :D Te magad mondtad, hogy kötve hiszed, mondtak egy jó magas számot. De akkor most tisztázd magad, mit hiszel. Van 2 millió körüli oltásra regisztrált, vagy nem? Ha igen, akkor értelmetlenné válik a konteód, hogy a kíniai vakcinák miatt kell növelni az oltási hajlandóságot, hisz eleve van elég jelentkező, ha pedig nem, akkor meg min akadsz fenn?"

Hülyeségekkel jössz, miszerint én nem hiszem el, hogy emelkedik a fertőzöttek száma. Ilyet én hol írtam?

"Ha oltás nélkül is elmúlóban a járvány, akkor mi értelme növelni az oltási kedvet, hisz oltás nélkül is leküzdjük a járványt, és elpazarlunk egy csomó oltóanyagot, kb. mintha influenza szezonon kívül kezdenénk influenzát oltani."

Politikai haszonszerzésből?

"Ha presztízskérdés, hogy a kormány fitogtassa, hogy a kínai vakcina mentett meg minket, akkor miért nem hazudják egyszerűen, hogy beoltottak több millió embert a kínai vakcinával? Ha képesek egy harmadik hullámot hamisítani, akkor képesek azt is bekamuzni, hogy több millió embert beoltottak a kínaival – akár anélkül is, hogy ennyien regisztráltak volna. Bekamuzzák az oltásra regisztráltak számát is, és a kínaival beoltottak számát, a vakcinát meg kidobják a kukába."

Már megint hülyeségeket beszélsz. Ki mondta, hogy hamisították a harmadik hullámot? Azt mondtam, hogy a harmadik hullámot nem lehet elválasztani a másodiktól, de azt nem mondtam, hogy a fertőzöttek száma nem emelkedett volna. Egyébként a mai napig adós vagy azzal, hogy hol van a 2. és a 3. hullám határa.

"Hogyan képesek a növekvő fertőzöttek számát behazudni, ha egymástól független szervek is képesek igazolni ezt?"

Erre az előbb reagáltam. Sehol nem írtam, hogy ne emelkedett volna a fertőzöttek száma.

"Nem tudom észrevetted-e, de az Unio minden országában hónapok óta az folyik a csapból, hogy oltasd be magad. A számok törvénye alapján az lenne a meglepő, ha az utóbbi hónapban ezeknek az országoknak az egyikében sem kezdett volna emelkedni az esetszám. Némelyikben hamarabb, mint mi nálunk, némelyikben később. Szerinted ezekben a (kínai vakcina-mentes) országokban mind hamisítják a statisztikát?"

Én ezt nem is vitattam. Igen, az Unió minden országában tömény oltás-propaganda folyik. Ha naponta egy milliószor nem hallom, hogy így oltassam, meg úgy oltassam be magam, akkor egyszer sem.

"Súgtam neked, hogy a worldometeren hol keresd, gondoltam ragad rád valami, de mégse. Nem tudom számodra mi olyan érthetetlen ebben. Hullám kedzetének azt hívják, amikor emelkedni kezd az aktív fertőzöttek száma. Ez alapján a második hullám kezdete valamikor augusztus legvégére tehető, a csúcspontja december 19. Dec 19-től Feb 16-ig az esetek száma a csúcs kb 40%-ára csökkent, majd innentől beállt egy fordulópont, eszerint kb Feb 17-től beszélhetünk harmadik hullámról."

Hivatalosan szeptemberben kezdődött a 2. hullám. Ha megnézted a worldometeren, akkor láthatod, hogy többször volt csökkenő és emelkedő tendencia is.

Egyébként: február 17-én +1548 növekedés volt az eset számokban, míg február 13-án +2020. Tehát miért is február 17-től számítjuk a 3. hullám kitörését? A kérdés költői, nem kell rá válaszolni.

"Meg, kösz, hogy igazolod, hogy semi értelme a kormánynak az oltási hajlandóságot ilyen barom konteókkal növelni, mikor anélkül is el el fog múlni a járvány."

Ha megnézed a worldometeren, akkor láthatod, hogy tavaly tavasszal, illetve nyáron szinte nem is voltak esetek. Pont a jó idő miatt.

"Az közpénz, amit kötelezően le kellett adóznod, már nem a te pénzed. Neked Jóska Pistának nem kell fizetned a saját leadózott jövedelmedből a vakcináért, amikor elmész az oltópontra, és a kormányt sem fogja anyagi haszon érni azzal, hogy oltást kapsz."

Na mindjárt kilyukadunk oda, hogy nekem igazából semmi közöm nincs az általam befizetett adóhoz.

"Ha sikerült értelmes magyarázatot adnod, hogy miért érdeke a kormánynak harmadik hullámot kamuzni, majd akkor beszélhetünk józan észről. Én elmondtam hol vannak a buktatók az elméletedben, de higyj csak tovább benne, bár ez érvek nélkül csak hit marad."

Már elmondtam: hogy a félelem keltés által növeljék az oltási hajlandóságot.

DE akkor visszakérdezek: szerinted miért "oltatta be magát" Áder és Orbán is? Illetve miért folyik a csapból is, hogy oltassam be magam? Csak nem azért, hogy növeljék az oltási hajlandóságot?

Ugye megegyeztünk korábban abban, hogy a jó idő beköszöntével a járvány elköszön.

2021. márc. 2. 10:42
 36/71 A kérdező kommentje:

“Hülyeségekkel jössz, miszerint én nem hiszem el, hogy emelkedik a fertőzöttek száma. Ilyet én hol írtam?”

“Már megint hülyeségeket beszélsz. Ki mondta, hogy hamisították a harmadik hullámot? Azt mondtam, hogy a harmadik hullámot nem lehet elválasztani a másodiktól, de azt nem mondtam, hogy a fertőzöttek száma nem emelkedett volna.”

“Erre az előbb reagáltam. Sehol nem írtam, hogy ne emelkedett volna a fertőzöttek száma.”

Te azt amúgy vágod, hogy egy hullám alatt azt értjük, amikor elkezd emelkedni az aktív fertőzöttek száma? Ha azt állítod, hogy a harmadik hullám a kormány manipulációja, akkor az azt jelenti, hogy fertőzöttek számának emelkedése is a kormány manipulációja, ergo csak kitaláció.

De ha meg azt mondod, hogy nem is kamu a fertőzöttek számának emelkedésre, akkor voltaképp hol is van itt a kamu? Mivel van problémád? Ezek után már csak azzal lehet, hogy “harmadik hullám” elnevezéssel illetik ezt a jelenséget! :D

Hát akkor megkérdezem ismét, mert úgy látom elkerülte a figyelmedet a kérdésem:

-> Hogyan kellene nevezni ezt a jelenséget, amikor több, mint két hónap hanyatlás után ismét elkezd emelkedni az aktív fertőzöttek, kórházi kezelésre szorulók száma, a pozitív tesztek aránya? <-

Ha ez a “harmadik hullám” kifejezés neked nem elég PC, akkor hogyan kellene nevezni? “Második hullám újbóli erőre kapása”, “Ismét emelkedő fertőzöttszám”, vagy mi?

“Politikai haszonszerzésből?”

Ha az politikai haszonszerzésnek számít, hogy azt szeretnék, hogy a lakosság minél védettebb legyen, és emiatt minél kevesebb korlátozásra legyen szükség, akkor mindenképp. Mekkora szemetek ezek, hogy azt akarják, hogy a gazdaság működjön! :D

“Egyébként a mai napig adós vagy azzal, hogy hol van a 2. és a 3. hullám határa.”

Leírtam neked, hogy Feb. 17. Nem mintha azon múlna a harmadik hullám megléte, hogy a kezdete egzakt napra tehető-e. Írd te is napra pontosan, hogy hol kezdődik a második hullám. Sőt, a második meg az első hullám pontos határát is. Ha erre nem vagy képes, akkor nincs is második hullám.

“Én ezt nem is vitattam. Igen, az Unió minden országában tömény oltás-propaganda folyik. Ha naponta egy milliószor nem hallom, hogy így oltassam, meg úgy oltassam be magam, akkor egyszer sem.”

És mi azzal a baj, hogy a kormányok ösztönözni szeretnék a lakosságot az oltásra?

“Ha megnézted a worldometeren, akkor láthatod, hogy többször volt csökkenő és emelkedő tendencia is.”

Nem, (1-2 kivételtől eltekintve) nem volt, végig emelkedett az AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA, majd utána végig csökkent, ahogyan most is folyamatosan emelkedik. Már írtam korábban, hogy listázd ki azokat a napokat, de nem voltál rá képes.

“Egyébként: február 17-én +1548 növekedés volt az eset számokban, míg február 13-án +2020”

Volt egy sejtésem, ami beigazolódott; még mindig nem jutottál el worldometeren az aktív fertőzöttek grafikonjáig. Elképesztő butaság egy-egy nap esetszám-növekedéséből bármi következtetést levonni, mivel nem is egységes számú tesztet végeznek egy-egy napon. Az 1548 lehet, hogy 3000 tesztből jött össze, a 2020 meg 5000-ből.

“Tehát miért is február 17-től számítjuk a 3. hullám kitörését?”

Azért, mert ez az a nap ahonnan kezdve elkezdett ismét növekedni az aktív ertőzöttek száma. Dec 19.: 198.785, Dec 20.: 197.477… >>>> … Feb 15.: 77.039, Feb 16.: 77.012, Feb 17.: 77.250, Feb 18.: 78.625… >>>> … Mar 1.: 94.911.

Dec 19-től Feb 16-ig folyamatosan csökkent az aktív fertőzöttek száma, Feb 17-től a mai napig folyamtosan nő.

“Ha megnézed a worldometeren, akkor láthatod, hogy tavaly tavasszal, illetve nyáron szinte nem is voltak esetek. Pont a jó idő miatt.”

Ezt a hülye is látja, ez nem is volt vita téma eddig sem, nem tudom minek írod le 3-jára.

“Na mindjárt kilyukadunk oda, hogy nekem igazából semmi közöm nincs az általam befizetett adóhoz.”

Nem, oda lyukadunk ki, hogy a kormányt nem éri közvetlen anyagi haszon azáltal, hogy téged beoltanak, mivel nem kell fizetned a beoltásodért.

“Már elmondtam: hogy a félelem keltés által növeljék az oltási hajlandóságot.

DE akkor visszakérdezek: szerinted miért "oltatta be magát" Áder és Orbán is? Illetve miért folyik a csapból is, hogy oltassam be magam? Csak nem azért, hogy növeljék az oltási hajlandóságot?

Ugye megegyeztünk korábban abban, hogy a jó idő beköszöntével a járvány elköszön.”

Miért raktad idézőjelbe, hogy beoltatta magát? Miért gondolod ennyire biztosan, hogy ez is kamu volt? Miért kellene színlelniük a beoltást, mi félni való van a vakcinától? Mi lenne az a helyzet, ami kétséget kizáróan elhiteti veled, hogy be lettek oltva a kínaival?

Igen, azért oltották be magukat, hogy az oltási kedvet növeljék, és megmutassák, hogy nincs ok félni a vakcinától. Attól függetlenül, hogy a jó idővel elmúlik a járvány, még érdemes oltakozni; tavaly tavasszal láthattuk, hogy a járvány még március-áprilisban terjed, és akár lehet, hogy ennek a pár százezer, millió embernek a beoltása teszi lehetővé, hogy pár héttel hamarabb nyissunk, vagy akár a most tavasszal beoltottakra majd télen nem lesz gondunk, mert a védettségük még tart.

De nem értem ezt az okoskodó rákérdezést: “csak nem azért, hogy növeljék az oltási hajlandóságot?” Te aztán nagyon tudsz, hogy erre a nyilvánvaló következtetésre jutottál!, :D És terelsz az eredeti hülyeségről, hogy harmadik hullámot kamuzzák, hogy pánikoltassák az embereket. Tény, hogy emelkedik a fertőzöttek száma. Az, hogy erről beszámol az Operatív Törzs és erre a dologra harmadik hullámként hivatkoznak, az miért oltakozási pánikkeltés szerinted, számomra rejtély. Hogyan kellene beszámolnia az Operatív Törzsnek, ami nem merítené ki a pánikkeltés fogalmát a te mércéd szerint?

Mit gondolsz, ha nem lenne vakcina, ezáltal oltás sem, véletlenül sem harmadik hullámként hivatkoznának a jelenlegi helyzetre?

2021. márc. 2. 21:34
 37/71 anonim ***** válasza:

"tavaly tavasszal láthattuk, hogy a járvány még március-áprilisban terjed"

Vedd már a fáradtságot, hogy megnézd a worldometeren a daily new cases-ek számát tavaly tavasszal.

A grafikonon nem is látszik szinte semmi. Ha meg azt akarják, hogy működjön az a gazdaság, akkor Svéd-modellt kellett volna alkalmazni.

A másik:

Emelkedő és csökkenő tendenciák a második hullámon belül is voltak. Hiába nézed az aktív fertőzöttekét, február 17-én az aktív fertőzöttek száma 77.250 volt, ezzel szemben február 13-án 78.577. Február 11: 81.297.

Február 14: 77.583.Majd visszajövök, ha megtudod mondani hol a határa a második és harmadik hullámnak, és miért pont 17-én, miért nem 13-án kezdődött. Kisebb- nagyobb csökkenések növekedések minden "hullámban" voltak.

"És terelsz az eredeti hülyeségről, hogy harmadik hullámot kamuzzák, hogy pánikoltassák az embereket."

De ki mondta hogy kamuzzák? Átcímkézték a második hullámot harmadik hullámra, ennyi történt. Miért? Hogy elindítsanak egy félelemkampányt, hogy rávegyék az embereket az oltásra. Ez miért olyan elképzelhetetlen?

Ennyire nem lehet elképzelni, hogy így akarják növelni az oltási hajlandóságot?

"pár százezer, millió embernek a beoltása teszi lehetővé, hogy pár héttel hamarabb nyissunk"

Na, ne menjünk bele abba, hogy hatékonyak-e a lezárások vagy nem, mert akkor örökre itt ragadunk.

"akár lehet, hogy ennek a pár százezer, millió embernek a beoltása teszi lehetővé, hogy pár héttel hamarabb nyissunk, vagy akár a most tavasszal beoltottakra majd télen nem lesz gondunk, mert a védettségük még tart."

Ha ilyen roppant jóindulatúak, akkor a D-vitamint miért nem propagálták?

[link]

Már tavaly tudni lehetett, hogy a D-vitamin segít a prevencióban, mégse indítottak "ingyenes" D-vitamint kapjon mindenki kampányt.

Ráadásul a D-vitamin (amúgy ez nem vitamin, hanem hormon valójában) nem csak a koronavírus ellen jó, hanem ha fel kellene sorolnom hány betegséget lehet vele megelőzni, akkor reggelig itt ülnénk.

2021. márc. 2. 22:37
 38/71 anonim ***** válasza:

"Az 1548 lehet, hogy 3000 tesztből jött össze, a 2020 meg 5000-ből."

Ilyen alapon akkor ez fordítva is működik. Egyébként ha van erről valami adat, hogy melyik nap mennyi tesztet végeznek, az segíthetne a tisztánlátásban.

2021. márc. 2. 22:39
 39/71 A kérdező kommentje:

“Vedd már a fáradtságot, hogy megnézd a worldometeren a daily new cases-ek számát tavaly tavasszal.”

Vedd már a fáradtságot, hogy megnézed olyan országoknál a daily new cases-t amit komolyabban elért tavasszal a hullám. Ha csak a tavalyi magyar daily new cases-t nézed, akkor nyugodtan le vonhatod azt a következtetést, hogy januárban sem képes terjedeni.

“Emelkedő és csökkenő tendenciák a második hullámon belül is voltak… ….Kisebb- nagyobb csökkenések növekedések minden "hullámban" voltak.”

Te nagyon kész vagy. :D Próbálod bizonygatni a növekvő, meg emelkedő tendenciákat, erre csak nem sikerül jó példát hozni.

Február 11: 81.297 > Február 13: 78.577 > Február 14: 77.583 > Február 17: 77.250.

Ez végig csökkenő tendencia. Remélem általános isi matek óráról még megvan, hogy miért. Február 17 után meg végig növekvő tendencia.

“Majd visszajövök, ha megtudod mondani hol a határa a második és harmadik hullámnak, és miért pont 17-én, miért nem 13-án kezdődött.”

Nem tudom hanyadjára írom le: mert 17-én kezdett el növekedni az aktív fertőzöttek száma, nem 13-ikán. :) 17-től balra a csökkenő sorrend, jobbra tőle meg növekvő. Ezt mindenki látja, aki rátartja az egeret napokra, leolvassa a számokat, és mellé még nem retardált.

Remélem kielégító volt a válaszom, te nem kevéssel vagy adósom.

Neked mikor sikerül megmondanod, hogy melyik napon kezdődött a második hullám?

Hol a határ az 1. és 2. hullám között?

Minek neveznéd, ezt az utóbbi két hétben tartó jelenséget, hogy növekszik a fertőzöttek száma?

Elhiszed, hogy 2 millió oltásra regisztrált van?

“De ki mondta hogy kamuzzák? Átcímkézték a második hullámot harmadik hullámra, ennyi történt.”

Azt mondja Müller Cecília: “A járvány harmadik hulláma zajlik Magyarorszgágon.” Szerinted ez a kijelentés kamu, vagy nem?

“Miért? Hogy elindítsanak egy félelemkampányt, hogy rávegyék az embereket az oltásra. Ez miért olyan elképzelhetetlen?”

Mert fszság az egész. Az embereknek nagy része felfújt hisztinek tartja az egész járványt, és legyintenek arra, hogy harmadik hullám. Akiket meg beijeszt "a harmadik hullám" kifejezés annyira, hogy oltásra jelentkezzen, az már megtette korábban. Aki pedig az utóbbi hetekben jelentkezett, az amiatt teszi, mert hallja a hírekben, hogy emelkedik a fertőzöttek száma, nem tudunk nyitni megint, és leszarja minek hívják az egészet. Ez a “harmadik hullám” nem egy varázskifejezés, amitől összeszarják magukat és rohannak oltakozni, csak téged triggerel ez a szópáros. Sokkal félelmetesebb a többségnek az, hogy “hosszabbítjuk a korlátozásokat”.

“Na, ne menjünk bele abba, hogy hatékonyak-e a lezárások vagy nem, mert akkor örökre itt ragadunk.”

Szerintem nem sokat érnek, ezt már sok helyen elmondtam, de a kormány úgy gondolja, hogy hatékonyak, és úgy gondolják az oltás kíválhatja.

“Ha ilyen roppant jóindulatúak, akkor a D-vitamint miért nem propagálták?”

Mert ők nem így gondolják, vagy mert a többi ország sem csinálja, akiket másolnak, vagy nem akarnak rá pénzt áldozni. A propagálással meg nem érnének el semmit. Az emberek nem rohannának D-vitaminért a boltba.

“Egyébként ha van erről valami adat, hogy melyik nap mennyi tesztet végeznek, az segíthetne a tisztánlátásban.”

Van, meg se lep, hogy nem tudsz róla. Pandemia.hu oldalon fent van, hogy melyik nap hány tesztet végeztek. Sokra nem mész vele, persze megpróbálhatsz kiokoskodni belőle valamit, majd legfeljebb megmondom miért tévedsz. :)

2021. márc. 3. 00:05
 40/71 anonim ***** válasza:

"Nem tudom hanyadjára írom le: mert 17-én kezdett el növekedni az aktív fertőzöttek száma, nem 13-ikán. :) 17-től balra a csökkenő sorrend, jobbra tőle meg növekvő. Ezt mindenki látja, aki rátartja az egeret napokra, leolvassa a számokat, és mellé még nem retardált."

Javaslom, hogy lépjünk egy kicsit hátra. Az influenzánál sem számolunk hullámokat, amikor tömeges megbetegedés van (talán amikor heti 20 ezren fordulnak orvoshoz?), azt hívjuk influenza szezonnak. Most szeptemberben elkezdődött a második hullám (ennek a megállapítása is egyébként teljesen szubjektív), felesleges volt kitalálni február végén hogy itt a harmadik hullám. Ez csak marketing szempontjából jó. Helyesebb volna inkább koronavírus-szezonnak hívni.

Ugyanakkor azt is leírtam már, hogy erre nincs közvetlen bizonyítékom, de nem lehet nem észrevenni, hogy pont miután megérkeztek a vakcinák, akkor jelentették be, hogy itt a harmadik hullám...

Ha majd március végén, április elején beesik majd a fertőzöttek száma (mert befog) a február 17-én mért állapot alá, akkor mi lesz? Tartott fél hónapig a második hullám?

"Remélem kielégító volt a válaszom, te nem kevéssel vagy adósom.

Neked mikor sikerül megmondanod, hogy melyik napon kezdődött a második hullám?"

Amikor elkezdődött a legújabb korona szezon.

"Hol a határ az 1. és 2. hullám között?"

Lsd. az előző válaszomat.

"Minek neveznéd, ezt az utóbbi két hétben tartó jelenséget, hogy növekszik a fertőzöttek szám"

Annak, hogy még benne vagyunk a korona-szezonban, de hamarosan kifelé tartunk majd belőle.

"Elhiszed, hogy 2 millió oltásra regisztrált van?"

Nem mondom, hogy nem hiszem el, de azt se hogy elhiszem. Ők látják az adatbázisukat, nem én.

"Szerintem nem sokat érnek, ezt már sok helyen elmondtam, de a kormány úgy gondolja, hogy hatékonyak, és úgy gondolják az oltás kíválhatja."

Biztos vagy ebben? Nem rég Fehéroroszország államfője, Lukashenko elnök arra panaszkodott, hogy a lezárások feltételek voltak, hogy hitelt kapjon az országa: "In June, Alexander Lukashenko said that the IMF continued to demand that Belarus introduce “quarantine, isolation, curfew” to receive a loan."

[link]

Azt pedig tudjuk, hogy Magyarország államadóssága is megnőtt az utóbbi időszakban: [link]

Én nem mondom, hogy ez biztos így történt itt is, mint Fehéroroszországban, de nem zárnám ki az esélyét.

"A propagálással meg nem érnének el semmit. Az emberek nem rohannának D-vitaminért a boltba."

Hát, azért egy jelentős részüket rá lehetne venni, ha abból indulok ki, hogy a társadalom legalább 20-30%-a felvenné ezt az oltást, akkor D-vitamin szedésre is rá lehetne bírni legalább ennyi embert.

"Sokkal félelmetesebb a többségnek az, hogy “hosszabbítjuk a korlátozásokat”."

Pont ezért mennek el, mert azt hiszik, hogy ha beoltatják magukat, akkor vége lesz ennek a terror-hadjáratnak, amit a média folytat.

2021. márc. 3. 12:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!