Milyen büntetést adnál a Gödény-féle járványügyi kuruzslóknak?
53: Tudományos tények tagadása nem "véleménynyilvánítás".
Ennyi erővel árulok akkor egy árucikket 3000 forintért. Valaki fizet nekem 5000-essel. Én meg csak 1000 forintot adok neki vissza, mert "nekem az a véleményem", hogy 3000+1000=5000.
A te logikád szerint ezt szabadon megtehetem, mert hát jogom van ahhoz, hogy saját véleményem legyen a "témában".
Remélem érted, hogy hol bukik meg a logikád.
A közlekedésbiztonságon nagyjából azóta dolgoznak, amióta van közlekedés. Párezer év alatt kiderült, hogy az emberek szeretnek A pontból B pontba menni és viszont, megtiltani nem lehet, legfeljebb a kockázatokat kezelni. Az autók csak egy újabb fejezet volt ebben. A közlekedési balesetek száma és súlyossága csökken, a 60-as években sokkal rosszabb volt a helyzet. A rendőrségnek egyik részlege csak azért van, hogy a közlekedés biztonságára ügyeljen. Nem lehet autót vezetni orvosilag jóváhagyott kormányzati engedély nélkül. (Minő fasizmus!) Biztonsági övet kötelező bekapcsolni. Végtelenségig sorolhatnám, de akinek van autója, vagy csak nem direkt értetlenkedik, az úgy is tudja mindezt.
Ezzel szemben a koronavírus olyan egy éves, az autóbalesettel szemben tüsszentéssel is el lehet kapni, menet közben próbáljuk kitalálni, mi hatékony ellene, s mi nem. Ráadásul már van rá oltás, amivel van remény, hogy végleg felszámolható, de legalább is a jelenleginél jóval kevésbé lesz veszélyes.
Szóval a jelenlegi intézkedések nagyon is indokoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!