Mi az oka annak, hogy manapság szakmunkásként sokkal jobban lehet keresni, mint diplomával? Ez nyugaton is így van vagy csak Magyarországra jellemző?
#71-nek:
Látom a válaszodból, hogy éppen hogy TE vagy az, aki a kínai xarokat részesíti előnyben. XD
Ha hallgattál volna, ...
70! Tudod azért inkább az érdekel itt sokakat, hogy miért vagy ilyen kib***ott frusztrált, mert az vagy. Meg az is érdekes, hogy ahhoz képest, hogy napi tíz órákat dolgozol most is ráérsz jó hosszan írogatni. Na mindegy...
rendőrt csak az utál, akinek van oka rá.
#72, szépen sorban mindenkinek: (XD)
#73:
Én a frusztrálttól qrva messze állok! :)
Egyébként pedig tegnap és ma épp nem melóztunk mert amikor napközben is tartósan fagypont alatt van a hőmérséklet, nem igazán tanácsos víztartalmú anyaggal dolgozni. Ha nem enged ki az idő, akkor kötésgyorsítóval fogjuk fojtatni. Nem olcsó, csak akkor használjuk ha muszáj.
A rendőröket pedig (helyesen szóltál) azért utálom, mert okom van rá! Azaz arra, hogy utáljam őket! Nem a saját kicsinyes okaim miatt, hanem azért mert túl jól ismerem őket! Amikor az volt a dolguk hogy elkapjanak, akkor csak a munkájukat végezték. Amikor sikerült nekik, az az én hibámból történt. Viszont egy becsületes ember szemszögéből az erkölcsi hozzáállásuk a dolgokhoz, rangtól és beosztástól függetlenül kritikán aluli. Egy tolvaj simlis banda. Órákig mesélhetnék róluk. Ugyanott lenne a helyük, ahová az elkapottakat rakják. A sitten!
Csak egy egyszerű példa: ha egy betörőt szajréval menekülve elkapnak a járőrök, és a bevitele, kihallgatása, és a jegyzőkönyv elolvasása után nem firtatja hogy a jegyzőkönyvi felsorolásból miért hiányzik a szajré fele, akkor szabadlábon védekezhet. Ez íratlan szabály, konkrétan nevesíteni TABU! Mindenki tudja, senki nem mondja. Szerintem ne is kérdezz erről, mert úgysem fogsz hitelt adni a szavaimnak. Akkor meg minek?
74-nek:
Csak nem fogadtad meg a tanácsom!
Te egy akkora prosztó, igénytelen valaki vagy, aki életében még sohasem használt tudatosan minőségi ruhát! (legfeljebb a turkálóból)
Amíg te a harmadik-negyedik kínai cipőt taposod szét, én még mindig ugyanazt a hibátlan állapotú bőrcipőt fogom viselni! Ja! Hogy a kínai eldobós ezerötccá, én a Martens-t viszont 18.000-ért, a Caterpillart pedig 22.000-ért vettem?
Ugyanez a helyzet a viccnek is beillő kínai nadrágokkal.
Én utcára leggyakrabban Levi's-t hordok.
Csináljam amihez értek, és fogadjam el hogy mások gondolkodnak helyettem?
Ez tisztán tükrözi a felfogásod. Én soha nem elégszem meg sem a tudásommal, sem azzal amit már elértem! Ez a kispolgári felfogás inkább neked való!
#75-nek:
Terelsz. Nem szorulsz rá havi 200 órára. Ezt el is hiszem.Viszont a 370-et nem utasítanád vissza, igaz? És itt jön a leglényegesebb különbség a diplomások, és a melósok között!
Neked büdös a munka, és inkább választod a kényelmet és az alacsony fizetést, majd hátradőlve eltelsz magadtól hogy te milyen magasan képzett értelmiségi vagy. Eközben azzal is hitegeted magad hogy te mennyire meg vagy becsülve. Ezt már részleteztem korábban. XD
Az építőiparban pedig nincs olyan módon, konkrétan meghatározott fizetés mint ahogy azt te a saját közeged alapján hiszed! Legalábbis a szakmunkásoknak!
Ha például burkolási munka van, akkor alapeset a teljesítmény-bér. Lehet hogy nem hiszed, de egy burkoló általában 2000/nm-be dolgozik mint alkalmazott. A lapok legtöbbje 25x40 környéki mérettel jellemezhető, általában 10 lap megy 1nm-re. Szerinted mennyi idő alatt rakok fel 10 darab lapot? XD
A laikusoknak fogalmuk sincs hogy mennyire át vannak qrva a vállalkozók által a 7-10.000/nm-el! Egy-egy munkánál gond nélkül megkeresem a napi 20-25-öt, 8 órában! És ha úgy döntök hogy aznap elég egy tízes, akkor dében elhúzok haza! Hát igen. Ez az építő-ipar kisipari részének a szépsége!
A
Kezd összeállni a kép, szóval a "parazita diplomás" a Rendőrtiszti főiskolát -ma NKE Rendvédelmi- végzett, mert főhősünknek meggyűlt a baja a törvénnyel, és a zsaruk lekapcsolták, ezért utálja őket, ergo ők a "paraziták". Már értjük miért ilyen frusztr...akarom mondani hmm. sajátos hozzállású egyén, és aki nem ért vele egyet az rendőr. :-DD
A többire most nem reagálok, majd ha lesz időm rá...vagy akkor sem jobb lesz ezt felejteni.
#76, #77-nek:
Próbálok rájönni hogy te alapból vagy gyenge szellemi képességű, vagy csak rájátszol?
Világosan leírtam hogy nem az a bajom a rendőrökkel, hogy alkalmanként elkaptak. Az minden esetben az én hibázásom, vagy inkább a túlzott pofátlanságom következménye volt! Mindig szerettem kipróbálni, hogy meddig tudom a h'lyeséget túltolni. Ha nem teszem, akkor soha nem fognak meg. De megérte. Olyasmiket tudtam/tapasztaltam meg róluk, amit kevesek.
És ezen ismeretek birtokában mondom neked, hogy a zsaruk 80%-ának a sitten lenne a helye. A maradék 20% meg nem rendőrnek való. Túl naivak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!