Szerintetek melyik jobb? Fidesz-Maffia és hazudozó kormány alatt élni, vagy végignézni ahogy az ellenzék adókat emel és csődbeviszi az országot?
#29/30
Már rég itt tartunk. Sok ellenzéki olyan, mint a szektatagok, ha te megemlíted, hogy inkább a Fideszt választod, mert az "ellenzékiség" távolabb áll töled annál, ami most van, akkor kígyót békát kiáltanak rád. A legtöbb Fideszes megérti azt, ha valaki nem szimpatizál a kormánnyal, viszont az ellenzékiek nem értik meg azt, ha valaki nem szimpatizál a DK-val, MSZP-vel, Momentummal, Jobbikkal.
hypno
Ezzel csak az ő igazát bizonyítod. Nem tudsz válaszolni, ellenérveket felhozni. Miért, te hol élsz?
Nos én ott élek, ahol pont az ellenkezőjét tapasztalom. Ahol a fideszesek szerint aki ellenzéki az gyurcsány és baloldal.
Én ott élek, ahol azt tapasztalom, hogy aki fanyalog az ellenzéken, annak mindegy milyen ellenzéki formáció, mert nincs olyan ami megfelelne nekik, de nem is tudják megmondani. ha egy új társaság feltűnik, azonnal csalhatalanul tudják, hogy ezek is csak olyanok, hogy vagy el sem megy szavazni, vagy fidesz.
Próbáljuk másként.
Milyen volna az az ellenzéki párt, akit fanyalgás nélkül elfogadnál, akinek bizalmat szavaznál?
Összeszedett és korrekt. Gondolok itt arra, hogy nem probálja aláásni a kormány azt a kevés jó cselekedetét sem amit bár megcsinálnak.
Ne legyenek hősök és szószátyárok (Jakab Péter krumplis esete a parlamentben)
Tudjanak mondani mást is kliséken kívül (Élhető országot teremtünk, elszámoltatások lesznek, Orbán egy visszamaradott)
Ne legyenek ellentmondóak (Karácsony: "Addig nem épül új stadion amíg nem lesz minden kerületben CT", erre nekifogtak az új stadionnak, és CT pedig sehol)
Ne vonják be a külső erőket (gondolok itt arra amikor, nem igazán emlékszem az indokra, hogy az ellenzéki EU-s parlamenti képviselők futtak beköpni Magyarországot az Eu-nak, valami okból kifolyólag.)
Gyurcsányt kihajítani az ablakon (Ez csak az én véleményem, unszimpatikus)
Ne vonják felelősségre a kormányt olyan tettekért amit ők is elkövetnek(gondolok itt arra hogy a Momentum elkezdett osztogatni szegény családoknak, mert hát lassan itt a választás. Borsodi időközi választáson szidták a fideszt a krumpli miatt, de állítólag a jobbikosok is kint voltak és osztogattak.)
Tudjanak bánni a pénzzel. Ez a mostani Karácsony-Lánchíd dráma kapcsán jutott eszembe.
És a legutolsó: Állítsanak egy olyan miniszterelnököt az élre, aki igenis helyt tudna állni és megtudja szólítani az embereket.(Jakab Péter szerintem ilyen lenne, bár kicsit túlságosan is drámakirály).Valamint úgyhogy Gurcsány a vezetője ennek az egésznek , azt mondom, hogy akárki is lenne a miniszterelnök, Gyurcsány fog diktálni.(Nem hiszem egyébként hogy tudna olyan álmokfutásba kezdeni mint 2008-ban, mert azért a többi párt csak megszólná, de ő lenne a középpontban).
Szóval igen, ilyen lenne a normális ellenzék az én szememben.Most nem írtam a fiatalok hülyítését, mert azt a kormány is nagyon erőteljesen nyomja (25 év alatt nincs adózás bla bla). Ha kiváncsi vagy írok egy ilyent kis listát a kormányról is. :D
Ez részleteiben és egészében is a fidesz narratívája.
A legutolsóhoz meg annyit, hogy még nincs is miniszterelnök jelölt, mert az ellenzék előválasztásson dönti el hogy ki legyen, de te már tényként közlöd, hogy Gyurcsány fog diktálni.
És pont erről beszéltem. A fanyalgók szerint eleve minden Gyurcsány, ami ellenzéki. Ha nem, akkor is.
Bejelentette, hogy nem jelölteti magát...akkor majd a háttérből irányít.
Bejelentené, hogy minden pozíciójáról lemond és külföldre költözik...akkor külföldről irányítana...
Ezzel nincs mit kezdeni. A kormány sunyi propagandája nagyon jól működik.
#38 Csavarhatod erre vagy arra, attól még a lényeg az marad, hogy ennek az összefogásnak a politikusai azok, akik benne voltak a 2002-2010 közötti kormányban - még a momentum hátterében is ott vannak azok a volt szdsz-es politikusok, megmondóemberek, üzleti körök akik akkor a kormányzatot támogatták, kiszolgálták. Tök mindegy hogy egy személyben gyurcsány ott lesz-e az élen, mikor az összefogásban ott van az mszp, dk és a liberálisok.
A "sunyi propaganda" pontosan az amivel megpróbálod elhazudni, hogy ugyanazok, ugyanazt akarják megtenni csak most másféle hazugságokkal etetik a választókat hogy megint hatalomra kerülhessenek.
Ja igen! Jó hogy szóba hoztad, mert teljesen el is feledkeztem róla.
Az SZDSZ mint a joker libsi ősgonosz. Amiben annyira nincs már fantázia, hogy a hivatalos kormány piár sem foglalkozik vele.
Pár éve még amikor alakult egy új párt, amiről még senki nem tudta, hogy milyenek, de látszott, hogy akár hosszabb távon is lehet velük számolni, a kormánypárt már nyomta is, hogy az szdsz tér velük vissza.
A MH-ra csak azért nem fogták rá, mert ők meg jók lesznek szélsőségesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!