Miért vezet ekkora fölénnyel a Fidesz?
Ha csak a Facebookon a kormány posztjait nézem (főleg ezekben az időkben) a reakciók 80%-a kormányellenes. Az középiskolámban a tanárok 80%-a ugyanez, az ismerőseim jelentősebb része is. A mostani iskolába (felnőttoktatás) ahova járok mindenki kivétel nélkül ellenzékpárti. A családomban is hasonlóak az arányok és az ismerőseimnél is.
Azt is tudom hogy a Fidesz szavazók jelentős része nyugdíjas vagy a körül mozog és nem használ pl Facebookot.
De ha arányaiban nézem még így sem értem ezt a nagy fölényt a kormány részéről, legalább megközelítőleg kellene lennie egy ellenzéki pártnak
Az orszag nyugati fele azert fideszes mert ők kicsivel másabban élnek mint a keleten lévők. Most nem akarom mondani hogy a balaton 80%a a gázszerelő kezében van, azt a kezet meg nem harapod ami enni ad ugye? :)
Sokaknak meg csúrran cseppen valami, így hát jó az a fidesz, az osztrákokhoz meg lehet menni dolgozni barmelyik part is van hatalmon.
A leggusztustalanabb hogy sok magyar leszrja a masikkal mi van, őseink forognak a sírban hogy ezért kellett meghalni nekik...
33, akkor tehát érdekből fideszesek, nem meggyőződésből?
Köszönöm, ezt akartam hallani.
A Fidesz fő szavazótábora a nyugdíjasok, vidéken élő alacsony iskolai végzettségűek. Ők mivel rá vannak utalva a kormányra el fognak menni szavazni, míg aki fideszellenes nem biztos hogy szavaz mert hát nincs alternatíva, illetve nem függ a politikától és letojja.
Lehet, hogy modern városi emberként nehéz elhinni, de ismerek olyan falusi embereket, akik a fenti feltételeknek megfelelnek: idősek, nem használnak internetet, csak Kossuth rádió, meg az M1 megy egész nap. Nekik csak a Fidesz létezik.
Érdekes. Az én ismerőseim közül, aki Fidesz szavazó és vidéki, az diplomás.
Aki nyugdíjas Fidesz szavazó, az is diplomás. Olvasnak, néznek, hallgatnak midnenféle csatornát.
Ezzel szemben a ballib szavazó ismerőseim mindig kijelentik, hogy ők csak a ballib propagandát hajlandüak nézni, olvasni, hallgatni. Félnek, hogy rés keletkezik a buborékjukon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!