Miért fertőz jobban a COVID–19 20:00 és 5:00 (éjszaka), mint 5:00 és 20:00 között (nappal)?
Nem találtam erre tudományosan vagy empirikus alátámasztott indoklást. Ráadásul a világvégi falvakban miért fertőz jobban éjjel, amikor alig néhány fő szokott kint sétálni...?
Este és éjszaka szeretek keginkább a friss levegőn sétálni, akkor kevés az ember az utcán. (1-2 óra alatt szinte csak az autóval járőröző polgárőrséget szoktam látni.)
Kénytelen vagyok nappal sétálni, amikor nagy a tömeg. :-/
"Ha ez a 10 % (vagy akár csak 5% is) nem tud este 7 után vásárolni, nem fog eloszlani napközben, hanem késő délután fog vásárolni 7-ig."
Egy részük biztos, hogy lemond a vásárlás egy részéről - és ez sok szempontból jó.
pl franciák:
"A franciák december 15-ig továbbra is csak előre kitöltött igazolással hagyhatják el az otthonaikat, de a levegőzés és a szabadtéri sportolás szombattól már nem csak egy kilométeres körzetben és egy órára, hanem a lakóhely 20 kilométeres körzetében három órán át engedélyezett.
December 15-én ez a korlátozás is megszűnik, viszont január 20-ig este 9 órától reggel 7 óráig kijárási tilalom lesz érvényben, amelyet az ünnepek idején, december 24-én és 31-én felold a kormány."
Most épp bevezetnek náluk egy korlátozást, de valószínű abban is lesz szabadtéri lehetőség.
Na igen, ha tovább van nyitva a bolt, a délután/este vásárló tömeg is jobban eloszlik.
Egy-két budapesti belvárosi Lidl, Aldi, Spar úgy tele van délután, hogy az összes pénztár működés mellett is kígyóznak a sorok a bolt végéig.
Amíg nyitva voltak 9-ig/10-ig, észrevehetően jobban eloszlott a tömeg.
És engem nem tart vissza, mert ha elfogy a tej, kenyér, bármi, azt meg kell venni, nincs mese.
"Spar úgy tele van délután, hogy az összes pénztár működés mellett is kígyóznak a sorok a bolt végéig"
Ehhez a sparnak nem kellett világjárvány, előtte is pont ugyanígy volt. Cba dettó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!