Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fertőz jobban a COVID–19...

Miért fertőz jobban a COVID–19 20:00 és 5:00 (éjszaka), mint 5:00 és 20:00 között (nappal)?

Figyelt kérdés

Nem találtam erre tudományosan vagy empirikus alátámasztott indoklást. Ráadásul a világvégi falvakban miért fertőz jobban éjjel, amikor alig néhány fő szokott kint sétálni...?

Este és éjszaka szeretek keginkább a friss levegőn sétálni, akkor kevés az ember az utcán. (1-2 óra alatt szinte csak az autóval járőröző polgárőrséget szoktam látni.)

Kénytelen vagyok nappal sétálni, amikor nagy a tömeg. :-/

2021. jan. 11. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 Wadmalac ***** válasza:
88%

"Egyébként, ha megnézzük a 19/-est, teljesen ahogy van, akkor egyáltalán nem igaz amit írt :)"

Pontosan.

Az ausztráliai alacsonyabb esetszámhoz viszonyítási példának mondjuk ott van Izland.

Szigetország. Forgalom kontrollálható, karanténnal, teszttel erősítve. Most még viszonylag alacsony esetszám, viszont heti szinten 50%-kal emelkedik.

Jan 15-től részleges beutazási tiltás lesz.

Amúgy szerintem az alacsony ausztrál esetszám simán annak a jele, hogy a felfutás a sűrűbb és kontrollálhatatlanabb forgalmú országokhoz képest KÉSIK, nem pedig nincs, nem lesz.

2021. jan. 12. 11:59
 32/74 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Meg dereng, de nem tudom biztosan, mintha ők gyorsan korlátozták volna a beutazást. De a hírek dzsungelében ... ? :)
2021. jan. 12. 12:19
 33/74 Wadmalac ***** válasza:
88%

Hát ezt most én sem tudom.

Mindenesetre egy szigetország számára ez elvben egyszerűbben megvalósítható.

Nagy-Britanniának annyira nem jött össze.

2021. jan. 12. 12:32
 34/74 anonim ***** válasza:
91%
Mert a Nagy Testvér nem lát olyan jól éjszaka, mint nappal.
2021. jan. 12. 16:10
 35/74 anonim ***** válasza:
68%
Na kérdező, itt aztán összefújta a szemetet a szél :) Amúgy egyetértek a kérdezővel.
2021. jan. 14. 00:21
 36/74 Wadmalac ***** válasza:
35%

Ja, az az összefújt szemét, aki azt mondja, vírus- és járványszakértők jobban tudják, mit kell ilyenkor tenni, mint te. Nem az, aki csakazértis okosabbnak gondolja magát nulla szakirányú ismerettel.

Én is szeretek éjjel bringázni például. És hiányzik az esti kimozdulás is.

De aki nem képes ezt a pár hónap korlátozást ilyen idióta lázadozás nélkül kibírni, az pszichiátriai eset.

2021. jan. 14. 08:35
 37/74 anonim ***** válasza:
85%
Te mégis honnan tudod itt kinek milyen szakirányú ismerete van?
2021. jan. 14. 08:37
 38/74 Wadmalac ***** válasza:
39%

"Te mégis honnan tudod itt kinek milyen szakirányú ismerete van?"

Nem tudom. De nem is kell. Mert senkinek sem lehet itt elég képzettsége megmondani, mi a jó.

Itt az optimális döntéshez járványügyi, gazdasági, logisztikai stb. szakértők EGYÜTTES munkája kell, mert olyan sok szempontot kel figyelembe venni.

Ennél EGY ember önmagában mindenképpen rosszabb döntést hoz, mert nem érthet mindhez.

Az itt véleményt mondok 99,9999..%-a meg egyik területnek sem szakértője.

2021. jan. 14. 09:01
 39/74 anonim ***** válasza:
85%

Kezdjük ott, hogy a boltokban nem 5% vásárol este 7 és este 9 között hanem inkább 10 %.

Különben miért is tartanának nyitva.

Ha ez a 10 % (vagy akár csak 5% is) nem tud este 7 után vásárolni, nem fog eloszlani napközben, hanem késő délután fog vásárolni 7-ig. Ezért ebben az időszakban a forgalom növekedés 30-60 %, ami sok.

2021. jan. 14. 09:21
 40/74 Wadmalac ***** válasza:
89%
Mondom, egyetlen szempontot nézve minden intézkedésre lehet mondani, hogy rossz.
2021. jan. 14. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!