Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A lakótelepeken élő fideszes...

A lakótelepeken élő fideszes szavazók! Miért szavaztok egy olyan pártra, amely lemondott a panelházak felújításáról, élhetőbbé tételéről?

Figyelt kérdés

Az tény, hogy látványosan kivonult a kormány erről a területről, ahogy a Fidesz hatalomra került 10 éve egyből le is állította a panelprogramot. Mondanom se kell mennyire jó dolog volt ez, szerintem sokat javított az életminőségen,rezsiköltségen, és látványra is teljesen más egy ilyen szépen felújított lakótelep, sokat dob rajta a régi depressziós betonszürke kinézethez képest, higgyétek el sokat számít annak aki ott él és ezt bámulja minden nap. Ahhoz képest hogy ez milyen nagy hatással volt milliók mindennapi életére, nem volt olyan iszonyatosan megterhelő a

költségvetésre,(+ egy részét amúgy is a lakók fizették) szóval ez sem lehet indok, Miskolcon ahol én élek, pl csak a stadion + Diósgyőri vár felújítási költségeiből meg lehetett volna csinálni a panelek nagy részét, de ez láthatóan nem fontos a kormánynak. Szóval a kérdésem adott, hogyan éli meg ezt a fájó cserbenhagyást egy panelben élő, aki Fidesz szavazó? Csak érzékeltetésképpen: [link] helyett [link]

2020. dec. 22. 09:39
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Szigetelnek, mert nem néznek utána. Nálunk is akartak szigetelni. Teli van öregekkel, sokan bele is mentek volna, de aztán lelettek beszélve, mert már az ajánlat is gyanús volt. Nem volt benne semmi konkrét, de valami iszonyatos ár volt. 20 millió volt a tervezési költség ha jól emlékszem. Hát 20 millió 1 milliárdos beruházásnál volt az üzembe, és nem 120 milliónál, úgyhogy eléggé gyanús beugratás volt ez is.... Úgy húzzák fel az árakat és úgy próbálnak minél többet kizsigerelni belőlük, hogy az hihetetlen.
2020. dec. 30. 19:33
 22/45 anonim ***** válasza:

#19 " 6 millió amúgy is horribilis összeg, senki se venne fel annyit. Felvehetsz 500 ezret is amúgy gondolom. 6 millióból felújítani eléggé durva."

Ilyen amikor valaki tudás nélkül írogat butaságokat.

6 millió forint nem sok felújításra. Csak a munkaköltségekhez nézd meg ezeket - méterben vagy négyzetméterben vannak megadva, vagyis egy 3x4m-es kis szoba kifestéséhez 40-42 nm fal festését kell kifizetni+ a festéket. Egy tetőcsere simán elvisz többet is, mint 6 millió, de egy fűtés korszerűsítés is.

[link]

[link]

2020. dec. 30. 21:54
 23/45 anonim ***** válasza:

"Most nyújt 6 millió forint hitelt felújítűsra amiből 3-at INGYEN ad a többire meg 3% maximált kamat van."

Aha... korábban meg 30%-os vissza nem térítendő állami támogatást adtak a lakáskasszához, amit a társasházak is köthettek gyerek nélkül is. Tudod, társasházak ritkán szülnek gyereket.

Ezen kívül is volt panelprogram és panel plusz program.

2020. dec. 31. 11:16
 24/45 anonim ***** válasza:

"Saját szememmel látom, hogy 3. és 4. kerületben folyamatosan szigetelnek házakat. És nem 1-1 panelházról beszélek, de biztos a sok fideszes le van fizetve (ahogy én is, ezért a kommentért) az ellenzék, meg mindent jól csinál mindig. Ja bocs Feri..."

Okostojás, a Lakáskassza szerződés 4-8 éves dolog, tehát amit 4-8 éve kötöttek. A Lakáskassza állami támogatásának megszűntetése csak az új szerződésekre vonatkozik, a régiek a szerződés lejártáig tovább kapják az állami támogatást. Szóval nem kell itt játszani a hülyét, és azt hazudni, hogy mivel látsz a környezetedben házfelújítást, Orbán a császár, és mindenki hazudik, aki azt mondja, hogy keresztbe tesz a társasházak tulajdonosainak. Egyszerűen amit most látsz felújítás, az a most lejáró szerződésekből fedezett felújítások. Néhány évig lesznek még ilyenek, de egyre kevesebb.

2020. dec. 31. 17:12
 25/45 anonim ***** válasza:
40%

"Miért szavaztok egy olyan pártra, amely lemondott a panelházak felújításáról, élhetőbbé tételéről?"

Bizonyíték, hogy tényleg lemondott róla?

2021. jan. 3. 23:41
 26/45 anonim ***** válasza:

#23 "korábban meg 30%-os vissza nem térítendő állami támogatást adtak a lakáskasszához, amit a társasházak is köthettek gyerek nélkül is. Tudod, társasházak ritkán szülnek gyereket."

Segítek kicsit mert látom tudásod az nincsen.

A Lakáskassza állami támogatása MAXIMUM ÉVI 72000Ft lehetett. Ennél többet akkor sem adott az állam ha milliókat raktál be havonta. Vagyis havi 20 ezer Ft megtakarítással a maximum állami támogatást kaptad meg. Tudom, mert nekem volt korábban Lakáskasszám.

Akkor jöjjön a valódi matek és nem a ballibes matek ami szerint a 3 milliónál több a Lakáskasszás támogatás.

Évi 72000Ft támogatás a 3 millióból 42 év alatt jön össze. Vagyis MOST meg lehet kapni EGYSZERRE a korábbi állami támogatás 42-szeresét, vagy másképpen 42 évnyi megtakarításhoz adott állami támogatást.

A valódi matek szerint ez sokkal több, mint a lakáskassza támogatása volt. És akkor még nem is beszéltünk a babaváró 5 milliójáról vagy a CSOK-ról.

2021. jan. 4. 00:09
 27/45 A kérdező kommentje:
#25 Ha nem látnád a saját szemeddel: [link]
2021. jan. 4. 07:21
 28/45 anonim ***** válasza:

#25 "Bizonyíték, hogy tényleg lemondott róla?"

Tényleg... lehet, hogy hazudunk... Akkor lécci mutasd a lehetőségeket. Mivel nem mondtak le róla, bizonyára jobb, kedvezőbb lehetőségek is adódnak, mint régen voltak.

Biztos most is vannak vissza nem térítendő panelház felújítási lehetőségek, csak a mocskos ellenzékiek elhallgatják...

2021. jan. 4. 08:02
 29/45 anonim válasza:
60%

Megilletném Önt is ezzel a szóval....

Szóval Okostojás, Ön belelát az összes panel felújítási szerződéseibe, hogy ezeket ilyen jól tudja... Gondolom azt is tudja, hogy a Szegeden épülő Mariska néni kerítése milyen pénzből és támogatásból épül...

Leállhat velem vitázni, engem nem érdekel... Ha tovább olvasta volna, amit írtam és nem vakon gyűlölködne, akkor a sorok között észrevette volna, hogy pártatlan vagyok.

De minden bizonnyal, ahogy írtam, Ön biztos belelát az összes pénzmozgásba... Nyílván Ön is csak egy oldalról közelíti meg a dolgokat...

2021. jan. 4. 10:02
 30/45 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Csak egy kérdés, hogy jól értem-e a helyzetet.

Tehát korábban az állam támogatást nyújtott a panelházak felújítására, most pedig nem?

De miért kéne, hogy nyújtson? Erre van a felújítása számla, a lakásszövetkezet kemény pénzeket nyúlnak le az ott lakóktól. Úgy gondolom, ha ezzel felelősen gazdálkodnak, akkor a lakóknak közösen lesz annyi pénzük, hogy felújítsák az épületet.

2021. jan. 4. 17:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!