Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen érveket, illetve...

Milyen érveket, illetve ellenérveket tudtok mondani?

Figyelt kérdés
Arra vonatkoztatva, hogy az azonos neműek nevelhessenek gyermeket, illetve ne nevelhessenek? Mik az érveitek mellette, illetve ellene?
2020. dec. 16. 19:54
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:
47-es: Mire gondoltam? Arra amit már kifejtettem: hogy az identitására (nem a szexuális orientaciojara) hogyan hat ez egy gyerekre, felnőttként milyen hatása lesz?
2020. dec. 16. 23:14
 52/58 anonim ***** válasza:
0%
#49 Ne égesd magad tovább ezzel az elképesztő matematikai műveletlenséggel inkább. Meg hogy jön ide a biológiai nem tudomásul vétele? A melegek is ugyanúgy férfiak és nők, a szexuális orientáció és a nemi identitás nem ugyanaz.
2020. dec. 17. 02:10
 53/58 anonim ***** válasza:
35%
Mert a természetben is így van, hogy két külön neműnek lehet gyereke.
2020. dec. 17. 04:39
 54/58 anonim ***** válasza:
59%
Egyetlen érv van. A teremtés. A természet törvénye. Ember nem változtathatja meg. Ha igen, annak a jövőre nézve súlyos pszichés következményei lehetnek.
2020. dec. 17. 07:57
 55/58 anonim ***** válasza:
65%

"Erről kérdezd meg azokat a gyerekeket, akik apa/anya nélkül nőnek fel. Nagyon konnyű beszélni róla, ha megélni nem nekünk kell."

Egyrészt megéltem, másrészt pedig nem azt mondtam, hogy így komfortos, hanem hogy szociológiailag nem tragédia.

"És azt sem fogja megérteni, hogy neki most fiúkkal vagy lányokkal kell "úgy" barátkozni, mert otthon ezt látja, máshol meg azt."

A nemi érésre a gyerek bőven megtanulja a klasszikus párkapcsolatok sémáját. Nincs elzárva a világtól, a női-férfi párkapcsolatok a meséktől kezdve az utcán lévő reklámplakátokig mindenhol visszaköszön + még mindig ott vannak a szülők is, akik el tudják magyarázni a különbséget, ha a gyerek belső iránytűje el is bizonytalanodna.

"Ennyivel elintézni a gyerekek lelki terrorizálásának kérdését... szerinted hány ember lett depressziós iskolai bántalmazás alatt?... "

Nagyon sokan, de a ti hozzáállásotokból, hogy már jó előre sajnáljátok a gyereket nekem nem az jön le, hogy az iskolai terrorizálásnak akartok véget vetni, hanem csak annyival elintézni, hogy "ne legyél b"zi és akkor nem nevezhetnek b"zinak". Ami szintén ökörség, mert nem kell igaznak lennie ahhoz, hogy lehessen vele csúfolni a másikat.

El akarod kerülni, hogy a gyerekek bántsák az iskolákban? Akkor tanítsd és neveld őket normálisan. Az a megközelítés, hogy elvesszük az örökbefogadás jogát másoktól ehhez hasonló okok miatt, kb. azzal egyenértékű, hogy dobjuk ki a házból az összes bútort, mert gyúlékonyak és így nincs minek lángra kapnia.

"A lelki betegek listáján szintén ilyen jól szerepelhetnének, pontosan amiatt, amit leírtál."

És szerinted ez miattam van, aki megadná nekik a jogokat és igazából nem érdekel, hogy milyenek, ugyanúgy emberként tekintek rájuk, vaaaaagy esetleg mások miatt? Ha érted a célzást.

"Miért lenne elcseszett? Mi az értéktelen szerinted egy fogyatékos életében?"

Mondtam volna valami olyasmit, hogy értéktelen? Nem rémlik, mutass rá. Én azt mondtam, hogy elcseszett és az is. Tolószékesként csak minden harmadik buszra tudsz felszállni, amelyiknek van erre rámpája, vagy hidraulikája. A sportok 90%-át csak nézheted, hogy játszák a barátaid. Még nem láttam szórakozóhelyen tolószékest, ahogyan volán mögött sem. A párkeresési lehetőségek is beszűkülnek, ahogyan a munkalehetőségek is.

És persze, ezeket mind lehet valahogyan kompenzálni, de a kompenzáció ténye bizonyítja, hogy ezek valós hátrányok. És most még csak sima kerekesszékes esetről beszéltem, mi van azzal, akinek az izületei nem fejlődnek ki rendesen az egész testében? Vagy akinek az arccsontozata fejlődik ki rendellenesen?

Ezek egész életükben elkísérik őket, míg ha nekem 2 anyám, vagy apám lenne max. csak az érettségiig kellene kihúznom, ha esetleg (mert ez sem kőbevésett) csúfolnának, utána viszont minden adott a számomra az életben. És elég szomorú, hogy ez neked még magyarázni kell, de gondolom csak kötekedni akartál.

2020. dec. 17. 09:22
 56/58 anonim ***** válasza:
Mondjuk leszbikus párnak nem kell örökbefogadnia. Még férfi nélkül is megoldják a terhességet ... :)
2020. dec. 17. 11:05
 57/58 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel a gyermekotthon is természetellenes. Sőt, nagyságrendekkel természetellenesebb.

2020. dec. 17. 11:40
 58/58 anonim ***** válasza:
47%
És ez még csak a világméretű erkölcsi hanyatlás kezdete...
2020. dec. 17. 12:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!