Milyen érveket, illetve ellenérveket tudtok mondani?
Érv: nem érdekel
Ellenérv: leszarom
2020. dec. 16. 20:52
22/58 A kérdező kommentje:
20-as válaszoló: pedig életszerű helyzetet vázoltam. A gyereknek azt mondják pl az iskolában, hogy szeretnék beszélni anyukáddal. Mit mond? Nekem olyan nincs, nekem 2 apám
vagy 2 anyám van? Honnan fogja tudni hogy a saját neméhez milyen viselkedés illik? A többivel amit mondtál, egyet értek.
Nos megy itt a vita, hogy nem tudnak gyereket csinálni. De tudnak. Béranyaság a férfi pároknak, a női pároknak meg lombik program. Parancsolj. Minden megoldható.
2020. dec. 16. 21:16
22: A tanár tudja mi a helyzet és nem fog ítélkezni. Már nem 50 évvel ezelőtt vagyunk. Sajnos vannak még néhányan akik a másságot ennyire gyűlölik, mint a 133 bátor képviselő és egyes emberek. Nekem az egyik legjobb barátom meleg szülök örökbefogadott gyermeke. Hetero. Családja van. Semmilyen problémája nem volt az életben emiatt. Nem tudom mi a bajotok. Ha megkérdezném, hogy hányszor láttátok már meleg párt, akkor az lenne a válasz, hogy még soha.
2020. dec. 16. 21:20
Ezeket a gyerekeket folyamatosan szekálnák az iskolában, nagyon könnyen traumába, depresszióba esnének. Másrészt károkat okozna a gyermeknek a nemi identitásában is ez az egész.
2020. dec. 16. 21:34
22: és ugyanez nem érvényes azokra, akiket egy szülő nevel, mert a másik meghalt, elhagyta vagy bármi egyéb? Vagy aki intézetben nő fel? Én anno egy egész elit suliba jártam, mégis az osztálytársaim kb felét egy szülő nevelte, volt aki nem is tartotta a kapcsolatot a másikkal...
2020. dec. 16. 21:37
27/58 A kérdező kommentje:
Érdekes meglátások. Viszont engem nem az érdekel hogy a tanár miit gondol, hanem hogy a gyerek mit gondol? Hova azonosítja be saját magát? Engem kizárólag a gyerek szemszögéből nézve érdekel ez.
A melegség nem újdonság. Már jelen van évezredek óta. Attól nem lesz meleg a gyermek, hogy két meleg szülő neveli ... Nem is értem a logikátok.
2020. dec. 16. 21:46
29/58 A kérdező kommentje:
Én pl nem is arra gondoltam hogy meleg lesz a gyerek! Hanem hogy magát viselkedésben hova fogja rakni? Ez nem azonos a szexuális orientációval. Amit én mondok az az identitás.
Nézd, régen pl az volt a jellemző, hogy a nők nevelték a gyerekeket, a férfiak meg kizárólag a munkára koncentráltak. Ez bizonyos mesterségek vagy háború esetén azt jelentette, hogy rendszeresen hónapokig, vagy akár évekig nem volt férfi a háznál. A fiú gyerekek mégis identitásra találtak.
Vagy miben más a szitu ahhoz képest, amikor az egyedülálló anya neveli a fiát?
Szerintem a gyerek identitása szempontból még mindig jobb, mintha egy intézetben nőne fel.
2020. dec. 16. 22:04
Kapcsolódó kérdések: