Melyik az az ország, ahol a romákat sikerült integrálni a többségi társadalomba?
15.33
Én arra emlékszem, hogy húsz éve minden cigánytelepen volt élelmiszerbolt, az elé hajnali 2-3-kor kirakták örizetlenül a friss kenyeret és tejet, tejtermékeket.
A boltos meg odament 5-kor nyitni, és hiánytalanul megtalált mindent. Ha pedig valaki elvett valamit, akkor otthagyta az árát.
Igy volt ez máshol is, az egész ország összes élelmiszerboltjában.
Kiváncsi vagyok ma meg mernék-e ezt csinálni akár egy teljesen cigánymentes településen.
Gondolkozz e rajta, van benne bőven tanulság, tisztességről, biztonságról, szegénységről
Ha nem hinnéd el amit irtam, kérdezd meg a szüleidet.
Ha esetleg mást mond, akkor hazudik
Nem kell megkérdeznem a szüleimtől, mert a Kádár rendszerben nőttem fel, sajnos nem vagyok már mai csirke. Néztem rendszeresen a Kék fényt, és olvastam újságokat is. Az tény, hogy nem voltak ennyire szabadjára engedve, de akkor is belőlük termelődött ki a legtöbb bűnöző. Egy akkori rendőr is mondta a TV-ben (nemrég), hogy a rendőrségen volt kifejezetten "cigányvonal". Ez azt jelentette, hogy külön csapatot kellett létrehozni, mert biza annyian voltak.
Ezt a wiki írja a cigánybűnözésről:
A szó a Kádár-rendszerben a rendőri, hatósági, kriminológiai szókincs részét képezte, a rendszerváltás óta használatát általában kerülik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!