Melyik az az ország, ahol a romákat sikerült integrálni a többségi társadalomba?
Figyelt kérdés
Ha tudtok ilyen helyről írjátok meg! Ha pedig nincs ilyen ország, akkor mi miért költünk akár egy forintot is rájuk? Én nem szoktam pénzt lehúzni a wc-n. A kormányunk miért teszi?2010. aug. 12. 15:03
11/52 anonim válasza:
Nincs ilyen ország.
Ahogy írták a többiek vándorolnak, mert előbb utóbb mindenhonnan kiutálják őket.
13/52 anonim válasza:
A többiek között is van elég tolvaj és léhűtő. Én nem védem őket, de hasonló a probléma velük, mint régebben az indiánokkal, belenyúltak az életükbe, az indiánokat is rezervátumba küldték, rengeteg harc volt emiatt is az adott helyeken. Integrálni nem biztos, hogy úgy helyes, hogy olyanná változtatjuk, amilyenek mi vagyunk, inkább azt kéne jelentenie, hogy lehetőséget adunk neki abban, amihez ért. Csak az a helyzet, hogy a munkáltatók is nagyon figyelik, kit vesznek fel, ha van papírod, az a baj, ha nincs papírod, az a baj, cigány sokaknak már papírral se kell, csak ránéznek a képre, és be se hívják, nő azért nem kell, mert elmegy szülni, idősebb azért nem kell, mert már nem formálható, a fiatal meg azért nem kell, mert tapasztalatlan... Pedig lehet, hogy mind tehetséges, szorgalmas, azért jelentkezik, mert dolgozni akar, de inkább beültetik az x-edik rokon hozzá nem értő kisfiát-kislányát, mert az protekciós, de lehet, hogy gőze sincs arról, mit kell csinálni...
15/52 anonim válasza:
Nincs ilyen ország.Még ,hogy az előző rendszerben nem loptak.....naja....akkor is állandóan balhéztak és bűnöztek,mint most...
16/52 anonim válasza:
Én májusban voltam Romániába ott egy kis városban ,úgy élnek a cigányok a magyarok között ,mint bármelyik család,tiszták szorgalmasak ,van munkájuk , virágos utcák látszik hogy törődnek velük is ,nem történnek lopások ,kerékpárt kint haggyja valaki a kapu előtt reggel ott találja de van a rendőrnek tekintélye ,nem úgy mint itt betudnak illeszkedni ,ha van kenyerük munkájuk , ha nem látom else hiszem !üdv Zsóka
17/52 clint válasza:
ez igaz Zsóka, én is voltam románban sokszor, mert erdélyi magyarként születtem... Tény, hogy kint normálisabbak (valamivel), de nem azért mert van munkájuk, hane mert keményebben fellépnek ellenük. Ha én ott megütök egy cigányt önvédelemből akkor csak megmondom, hogy önvédelem volt.
Itthon megölnek, azt mondják önvédelemből öltek meg és még a halott lesz a szemét. (lsd permetező öreg esetét)
Itt is sok magyarnak nincs munkája mégsem öldököl, erőszakol, rabol. Nem kell mindent a munkahiányra kenni.
19/52 anonim válasza:
Kedves Clint !Köszönöm vÁlaszod,de azt nem kell elfelejteni, hogy az akinek van munkája ,tud gyermekeinek enni adni ,az nem érzi ,hiányát semminek ,de ha te is nem tudnál adni a gyerekednek enni és én sem ,az a szülö mindenre képes ,tudod az a baj hogy megszűntek a gyárak ,én valamikor ott kezdtem és voltak ott cigányok pakolták az autót ,szedték a szemetet ,mosták a hordókat,sorolhatnám hány féle embernek adott munkát egy gyár értelmiségének megfelelően ,ott ettek velünk ,ott fürödtek , dolgoztak soha nem volt baj 13 évig ,itt a baj hogy mindenki nem ülhet a számítógép elé ,megszűntek azok a fizikai munkák amiket az alacsonyabb értelmiséggel végeztettek el , én így látom ,hiányoznak a gyárak !üdv Zsóka
20/52 anonim válasza:
Mi a földből egészitjük ki a családi kasszát, és vannak olyan munkák, amikhez fogadnunk kell embereket, mert a család kevés lenne. A helyi szegény családok sorban jelentkeznek munkára, de cigányt csak akkor látok, mikor lopná a terményt, amiért mi keservesen megdolgozunk. De hát, mint tudjuk, a kapa nem való a cigány kezébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!