Melyik az az ország, ahol a romákat sikerült integrálni a többségi társadalomba?
Lengyel. Auschwitzban anno sikerült őket integrálni.
"Melyik az az ország, ahol a romák nem lopnak, csalnak, hazudnak?" Ez egy utópia.
"A kormányunk miért teszi?" Nem teszi, ezzel a címszóval lopják ki a pénzt a K.O. és a H. A. segítségével.
Elértük, hogy letelepedjenek?
Hát barátom, ez egy óriási siker...
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem jobban tetszene, ha nem letelepedtek volna, hanem elvándoroltak volna a tetves p**sába.
Szánalmasak vagytok,hogy csak abban tudjátok kiélni magatokat,hogy álladóan a cigáényok ellen uszítototk! Ha nem teteszik,akkro adjatok nekik munkát,akkor nem fognak lopni! A Kádár-rendszerben volt munkájuk, a gyerekek jártak iskolába,és nem loptak!
Amúgy pedig a nem cigány politikusaink és nagyvállalkozóink sokkal többet lopnak az országtól,mint a cigányok együttvéve!
Kedves utolsó!
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy nem az volt a kérdés,hogy "szánalmas vagyok-e, mert nem szeretem a munkakerülő cigányokat?", hanem az, hogy melyik az az ország a Földön, ahol sikerült ezeket a csodálatos tisztalelkű, becsületes, dolgos embereket integrálni a többségi társadalomba? Nem kell túlbonyolítani a választ, elég, ha egy országnevet írsz.
az integrálódás egy nagyon rossz kép. legalábbis úgy, ahogy az ki szokták fejteni.
a II. világháború elött a cigányságnak volt helye a társadalomban. persze nem túl kiemelkedő hely, de volt helye. voltak tipikus cigány szakmák. pl. vándorzenész, mezőgazdasági idénymunkás, drótos, köszörűs stb. alapvetően vándorló életmódot éltek, oda mentek, ahol megélhetéshez jutottak (pl. idénymunkák, nagy építkezések)
azokban az országokban, ahol a cigányság együtt tudott változni a ársadalommal, a legtöbbjüknek most is meg van a helyük. ilyen pl. anglia ahol travellers gyüjtőcímke alatt kezelik őket a hasonlóan élő írekkel együtt. (ott pl. a gettósodott fekete és arab bevándorlók a mumusok nem a cigányok)
a gond minálunk és szerte a keleti blokkban abból származik, hogy a kommunizmus erővel belenyult a cigányság életébe, letelepítették őket, bezavarták őket a gyárakba és aztán a rendszerváltás után kirántották a lábuk alól a talajt. maradtak letelepedve, mert a régi életmódjukhoz nem tudnak visszatérni, de a jelenlegiben meg nem lehet létezni.
amit az újságokban olvasol, hogy itt és ott baj van a cigányokkal, azok mind-mind tőlünk és a többi volt kommunista országból kivándorolt cigányokról szól. kimennek a jobb élet reményében, aztán ott gettósodnak. ez a mi exportunk európának.
azokkal a cigányokkal, akik ott éltek évtizedek, évszázadok óta, ott nincsen gond.
Félreértettétek a kérdést. Nem kértem, hogy oldalakon át írjatok mindenféle cigány sajnáltató, fajvédő szövegeket.
Elég, ha egy országnevet írtok. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!