Szerintetek én vagyok a hülye, hogy véleményem szerint az egyik legjobb intézkedés a konditermek bezárása?
Megkaptam a nézetemért azt a baromságot egy gyúróstól, hogy nem szeretek edzeni. Ameddig nyitva voltak a termek lejártam, viszont lelkiismeret furdalással, hogy járványkor teszem. Így, hogy nem lehet eddzem otthon, vannak súlyzórudaim, tárcsáim, futni is járok (lelkiismeret furdalás nélkül). Szóval ez az a nagy "nem szeretsz edzeni", amit megkaptam. Szerintem nagyszerűen lehet edzeni és egészségesnek is lenni terem nélkül, csak így legalább nem tömegben edz az ember, ahol a járvány is terjed. Az is zavar, hogy tombol egy világjárvány, ami tömegben terjed mégis a legtöbben mintha az ég világon semmi baj nem lenne, tömegben edzenek és bele se gondolnak abba, hogy ez éppen tömegben terjed. Ráadásul az a hülye, aki szerint nem kéne tömegbe menni járványkor, ami tömegben terjed. LOL
Miért ne lehetne egészségesnek lenni? Miért ne lehetne edzeni? Miért nem veszélyes tömegben lenni? Konkrétan a bevásárlással teszik egy szintre a konditerem fontosságát az emberek (nem mindenki).
Ahogyan elnézem itt a sok kérdést a korlátozások óta, leginkább az jellemző, hogy az 95% egyetért az intézkedésekkel kapcsolatban, csak legyen már az ő kis hobbija kivétel.
Az, aki pedig csak konditerembe tud edzeni ott nem is az edzés a lényeg, hanem lássák, elmondhassa, kiposztolhassa, hogy ott van.
Konditerem valóban indokoltnak tűnik: egymás után fogdossák az eszközöket az emberek, izzadtan fekszenek a padokra (ok, van törülköző, de akkor is), gondolom nem fertőtlenek minden ember után...
De pl. egy színház, ahol 2 m-re simán szét lehet ültetni az embereket nem tűnik veszélyesebbnek, mint egy átlag reggel buszon.
Mi az, hogy tömegben edzeni? Lehet, hogy én járok valami nagyon különleges helyre, de soha nem edzettem még tömegben. A távolságtartás is abszolút betartható, tekintve, hogy a gépek eleve akkorák, hogy nem tudsz másfél méternél közelebb kerülni a másikhoz. Már csak azért sem, mert jól orrbavágna a gyakorlat végzése közben. A kardiórészleget érzem csak problémásnak, ahol ugye fokozott lihegés jellemző, de maszkkal az is megelőzhető. A gépek, súlyzók, kéz fertőtlenítése használat előtt és után meg értelmes embereknél már covid előtt is alap volt, jobb helyeken az edzők is figyelmeztettek rá.
Egyébként meg ne tegyünk már úgy, mintha bármiféle tudományos indok lenne az edzőtermek, mozik, színházak bezárása mögött, mert nincsen. Egyszerűen a kormány két hete bepánikolt mert elkezdtek megtelni a kórházak és gyorsan lépni kellett valami drasztikusat, hogy aztán elmondhassák, ők mindent megtettek. Adhoc intézkedések mindenfajta indoklás nélkül. Tavasszal miért nem záratták be a termeket? A legtöbb ugyan bezárt magától, de nem volt előírva. Most előírták, de semmi extra infót nem adtak mellé, hogy mi változott tavasz óta amikor még nem voltak veszélyesek az edzőtermek.
Hülyeség. Én a hiszti összes hulláma alatt jártam terembe, általában váltogattam is a termeket, mégsem voltam még náthás sem. Orbán bezáratta a termeket, és rá 1 hétre lebetegedtem. Csinaltattam tesztet, sajnos nem korona.
Érdekes, hogy egy olyan vírus alatt, ami elvileg a dagadtakra, cukorbetegekre, szív- érrendszeri betegekre, tüdőproblémákkal rendelkezőkre veszélyes bezáratni a sportközpontokat, és elvenni a szabad sport lehetőségét télen.
Én elszánt vagyok, kijárok mínuszban is futni, hogy több év munkája ne vesszen kárba emiatt a hiszti miatt, és itthon is van súlyzóm, de töredékét nem éri ez az edzés semmilyen téren, mint az edzőtermi edzés.
Ha a csoportos órákat limitálták volna, akkor a személyes interakciókat alacsonyabb szintre lehetne csökkenteni, mint ami most a futópályákon van.
Egyébként egyetlen olyan ismerősömről sem tudok, aki edzőteremben fertőződött volna meg.
"gondolom nem fertőtlenek minden ember után"
De. Én még olyan edzőteremben nem voltam, ahol nem volt kirakva fertőtlenítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!