XY kromoszómáim vannak, de nőként anyakönyveztek és nőként nevelkedtem. Én mi lehetek az alaptörvény-módosítás értelmében? Apa vagy anya?
Interszexuális vagyok, annak is egy AIS nevű altípusa. A testalkatom, hangom nőies, a nemi szerveim viszont anatómiailag sokkal inkább a férfi nemi szervre hasonlítanak, mint a nőire. Nemi identitásom (személyes, nem hivatalos) tulajdonképpen nincs, se nőnek, se férfinak nem éreztem magam soha életemben. Már a korábbi 33-as paragrafus is kicsit összezavart, mert aszerint a születési nemet a kromoszómák és a nemi jellegek alapján kell meghatározni, nálam pedig ezek elég vegyesek, de igazából nem zavar, hogy papíron nő vagyok, csak a logikát nem látom benne, hogy miért pont az, amikor ha csak ebből a kettőből lehet választani, akkor a férfihoz sokkal közelebb állok biológiailag, mint a nőhöz.
Biológiai úton nem lehet gyerekem, de kicsi korom óta vágyom rá, hogy egyszer szülő lehessek, úgyhogy nagyon szeretnék majd örökbe fogadni, ha lesz párkapcsolatom. Melyik szülő lehetek a magyar törvény szerint, apa vagy anya?
"egyrészt léteznek nembináris neműek, olyanok is akik nem interszexek. Miért ne lehetne akkor egy interszex is nembináris? Másrészt nem csak heteró párok fogadhatnak örökbe, hanem olyan párok akik egy férfiból és egy nőből állnak. Ebbe beleférhetnek biszexuális, pánszexuális, aszexuális párok is amennyiben ellentétes nemű partnerrel vannak együtt. A kérdező a kommentje alapján pánszexuális lehet"
Szóval sem mondtam, hogy nem lehet, csak leegyszerűsítettem a történetet, amennyire lehet. Mégpedig azért, mert a kormányzati kommunikációból és intézkedésekből egyértelműen világos, hogy a kormány egy hetero férfi és egy hetero nő házasságát tekinti "igazi" házasságnak. Szerinted ennek tükrében mekkora az esélye, hogy valaki nem bináris, pánszexuális, egyedülálló emberként örökbefogadhat? Mert a kérdés alapvetően erről szól.
41
Elolvastam a cikket, szóról szóra, NEM VOLT benne az általad "idézett" mondat.
A forrásmegjelölés csak azért van, hogy a cikkben leírt számok onnan jönnek. De a cikkben írt számok között nincs 1%, se pedig "1 a százból".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!