XY kromoszómáim vannak, de nőként anyakönyveztek és nőként nevelkedtem. Én mi lehetek az alaptörvény-módosítás értelmében? Apa vagy anya?
Interszexuális vagyok, annak is egy AIS nevű altípusa. A testalkatom, hangom nőies, a nemi szerveim viszont anatómiailag sokkal inkább a férfi nemi szervre hasonlítanak, mint a nőire. Nemi identitásom (személyes, nem hivatalos) tulajdonképpen nincs, se nőnek, se férfinak nem éreztem magam soha életemben. Már a korábbi 33-as paragrafus is kicsit összezavart, mert aszerint a születési nemet a kromoszómák és a nemi jellegek alapján kell meghatározni, nálam pedig ezek elég vegyesek, de igazából nem zavar, hogy papíron nő vagyok, csak a logikát nem látom benne, hogy miért pont az, amikor ha csak ebből a kettőből lehet választani, akkor a férfihoz sokkal közelebb állok biológiailag, mint a nőhöz.
Biológiai úton nem lehet gyerekem, de kicsi korom óta vágyom rá, hogy egyszer szülő lehessek, úgyhogy nagyon szeretnék majd örökbe fogadni, ha lesz párkapcsolatom. Melyik szülő lehetek a magyar törvény szerint, apa vagy anya?
Ha biológiai úton nem lehet gyereked akkor nem lehetsz anya, ilyen egyszerű.
Miért olyan nehéz felfogni liberális aggyal ezeket az egyszerű következtetéseket ahogy a világ működött ezer éveken át és most a gender hisztivel próbáljátok felborítani a rendet?!
Apa a férfi aki tud csinálni gyereket
Anya a nő aki megszüli a gyereket amit apa "tett" belé
Örökbefogadásnál meg a férfi az apa és a nő az anya.
Egy XX kromoszómákkal rendelkező nem interszex nőnek, aki egyszerűen csak meddő, miért lenne több joga anyának lenni, mint nekem?
Senki sem mondta, hogy liberális vagyok, nem tudom, honnan szűrted ezt le. Egyszerűen csak egy születési rendellenesség következtében olyan testi adottságokkal rendelkezem, amik alapján nem tudom, pontosan hogyan, milyen formában vonatkoznak rám a mostanában bevezetett törvények. Eddig az egész életemet úgy éltem le, hogy nem kellett ezzel foglalkoznom. Most kell, ezek miatt a törvények miatt.
Sose érezted magad se nőnek, se férfinek, nőies hang de férfias nemiszerv.
Férfit vagy nőt akarsz párodnak? Sok kérdés áll itt fent és igazából elég kamunak tűnik a kérdés, csak provokálásra a jelenlegi szabályzás miatt.
Anya = nő aki saját gyereket szült vagy nő aki férfivel él együtt és örökbe fogad gyereket
Apa = férfi aki nemzeni tud gyereket vagy férfi aki nővel él együtt és örökbe fogad gyereket
Az ezen kivül eső fogalom leginkább libernyák és gender szakokon fejtegetett dolog.
Én meg traktorszexuális vok,MTZ 50 zetornak képzelem magam,mégsem lehetek hivatalosan mezőgazdasági vontató.
Amúgy segíts magadon,isten is megsegít.
Döntsd el hogy most mi is vagy (férfi vagy nő) és megoldódott a probléma.
Ha kamunak gondolod, nézz utána az androgén-inszenzitivitási szindrómának! Az interszexualitás nem liberális meg genderes fogalom, hanem orvosi szakkifejezés.
Nem igazán van olyan téren preferenciám, hogy férfit vagy nőt akarok páromnak. De alapból is nagyon nehéz ismerkedni ilyen szettel, amit nekem osztott ki a természet, a legtöbb embert már az ismerkedés elején elriasztja az, hogy interszex vagyok, titkolni meg nem akarom, mert előbb-utóbb úgyis kiderül. Eddig úgy terveztem, ha egy bizonyos életkorig nem lesz párom, vagy ha olyan párom lesz, akivel hivatalosan nem köthetek házasságot, akkor egyedülállóként fogadok majd örökbe. Csak ugye ha ez a törvénymódosítás érvénybe lép, akkor csak házaspároknak lehet majd.
Akkor még is hogyan szeretnél gyereket ha azt se tudod nő vagy férfi vagy és azt se tudod, nőt vagy férfit keresel? Ez vagy troll kérdés vagy teljesen ki vagy szakadva a valóságból..
De leginkább csak egy troll kérdés pont most a törvénymódosítás után jutott ez eszedbe, úgy, hogy azt se tudod te ki vagy, azt se tudod kit akarsz de már gyereket szeretnél.. na persze..
Nem értem miért liberazistázzák a kérdezőt stb amikor nem is pártokhoz füződő kérdést tett fel. És volt képes ésszel le reagálni.. nekem nem lenne :D
Na de kedves kérdező, nemtudom, probáld újra vizsgálni magad pesten hátha...
Probáld meg, ne hagyd hogy az országunk jeles tyúkeszű képviselő emberei eltántoritsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!