XY kromoszómáim vannak, de nőként anyakönyveztek és nőként nevelkedtem. Én mi lehetek az alaptörvény-módosítás értelmében? Apa vagy anya?
Interszexuális vagyok, annak is egy AIS nevű altípusa. A testalkatom, hangom nőies, a nemi szerveim viszont anatómiailag sokkal inkább a férfi nemi szervre hasonlítanak, mint a nőire. Nemi identitásom (személyes, nem hivatalos) tulajdonképpen nincs, se nőnek, se férfinak nem éreztem magam soha életemben. Már a korábbi 33-as paragrafus is kicsit összezavart, mert aszerint a születési nemet a kromoszómák és a nemi jellegek alapján kell meghatározni, nálam pedig ezek elég vegyesek, de igazából nem zavar, hogy papíron nő vagyok, csak a logikát nem látom benne, hogy miért pont az, amikor ha csak ebből a kettőből lehet választani, akkor a férfihoz sokkal közelebb állok biológiailag, mint a nőhöz.
Biológiai úton nem lehet gyerekem, de kicsi korom óta vágyom rá, hogy egyszer szülő lehessek, úgyhogy nagyon szeretnék majd örökbe fogadni, ha lesz párkapcsolatom. Melyik szülő lehetek a magyar törvény szerint, apa vagy anya?
22. Nem látom hogy mivel gyülölködöm. Az más hoogy a viselkedési mintádból probálok következtetni a neveltetésedre ami lehet elmaradt.
Kedves kérdező. Amúgy ajánlom az egészség topicot. Lehet tényleg jobban illene oda.
#20 Kérdező
Te provokálsz itt másokat, azért nem kapsz választ.
A törvény egyértelmű. Egyedülállóként bárki fogadhat örökbe aki megfelel az örökbefogadás szabályainak, vagyis végigmegy az eljáráson és megfelelőnek találják. Az egyetlen dolog ami ilyenkor nem kérdés bizonyosan, hogy milyen a szexualitásod.
Pszichológiai felmérést végeznek és környezeti tanulmányt. Azt nézik meg hogy alkalmas vagy-e örökbefogadó szülőnek - nem anyának, szülőnek, mert férfiak is fogadhatnak örökbe.
A kérdésed és a hozzá fűzöd szövegeid alapján te nem vagy rá alkalmas és ennek semmi köze ahhoz hogy inteszexuális vagy. Egyszerűen emberileg nem vagy megfelelő ahhoz, hogy normális körülményeket, stabil életet tudj biztosítani egy gyereknek, mert ilyen a személyiséged.
18
ABSZOLÚT ALKALMATLAN vagy a gyereknevelésre, ha ilyet írsz, hogy " nem a nemük alapján szeretek bele az emberekbe".
A "melyik szülő lehetek" kérdés NEM elsősorban jogi kérdés örökbefogadás esetében. Lélektanilag nem vagy alkalmas, nyugodj bele.
Ha gyerekekkel akarsz törődni hivatásszerűen, még abban sem vagyok biztos, hogy a saját nemiségedben való zavarod miatt alkalmas lennél-e. Esetleg olyan halmozottan sérült gyerekek esetében jöhetsz szóba, akik a csecsemőkorban ragadtak a fejlődésükben.
Köszönöm szépen az utolsó két válaszolónak, főleg az utolsónak, a hasznos választ! :)
A többit annyival kommentálnám, hogy kicsit tájékozódjatok, mielőtt butaságokat írtok és ismeretlen embereket ok nélkül bántanátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!