Csak szerintem rémisztő, hogy a kormány a rendkívüli jogrendre hivatkozva kvázi teljhatalomra tört? Visszaélnek a hatalmukkal: átírják az alaptörvényt, a választási törvényt, a közpénz foglmát. Olyan, mint a kommunizmus, 100%-ban uralkodnak rajtunk.
Szerintem olyan ez, mint Orwell 1984 c. regényében. A "Párt" bármit megtehet velünk jelenleg. Vagy mint egy sci-fi/horror film.
Ti nem találjátok rémisztőnek ezt a helyzetet? Mert nekem rémképek jutnak eszembe a szocializmusból.
2022-ben ha senki nem szavaz rájuk azzal nem tudnak mit kezdeni.
És ennyi.
Addig ameddig olyan emberek szavaznak rájuk,akiknek hiába magyarázod hogy 1000 milliárdok mentek eddig a magánba és okénak tartják a dolgot,mert "miért van más?" alapon gondolkodnak,addig maradnak.
"átírják az alaptörvényt, a választási törvényt, a közpénz foglmát."
Ennek semmi köze a felhatalmazási törvényhez, a nélkül is átírhatnák, ilyen a 2/3. '22-ben le lehet választani a Fideszt. Orwell ilyenről nem írt, se olyanról, hogy az EU baxogatja a hatalmat, meg hogy demokratikusan leválasztják a párt embereit (lásd Budapest). Illetve olyanról sem írt, hogy 100 000-ek tüntetnek következmények nélkül a hatalom ellen.
Ami az Orwelli ebben az egészben, az Kína, ahogy a vírusra hivatkozva minden lakóssát megfigyelte és kontroll alatt tartotta és ezt 1 milliárd emberrel meg tudták csinálni (a bizonyíték erre az ottani vírushelyzet, amit pár hónap alatt legyürtek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!