XY kromoszómáim vannak, de nőként anyakönyveztek és nőként nevelkedtem. Én mi lehetek az alaptörvény-módosítás értelmében? Apa vagy anya?
Interszexuális vagyok, annak is egy AIS nevű altípusa. A testalkatom, hangom nőies, a nemi szerveim viszont anatómiailag sokkal inkább a férfi nemi szervre hasonlítanak, mint a nőire. Nemi identitásom (személyes, nem hivatalos) tulajdonképpen nincs, se nőnek, se férfinak nem éreztem magam soha életemben. Már a korábbi 33-as paragrafus is kicsit összezavart, mert aszerint a születési nemet a kromoszómák és a nemi jellegek alapján kell meghatározni, nálam pedig ezek elég vegyesek, de igazából nem zavar, hogy papíron nő vagyok, csak a logikát nem látom benne, hogy miért pont az, amikor ha csak ebből a kettőből lehet választani, akkor a férfihoz sokkal közelebb állok biológiailag, mint a nőhöz.
Biológiai úton nem lehet gyerekem, de kicsi korom óta vágyom rá, hogy egyszer szülő lehessek, úgyhogy nagyon szeretnék majd örökbe fogadni, ha lesz párkapcsolatom. Melyik szülő lehetek a magyar törvény szerint, apa vagy anya?
Úgysem lesz párkapcsolatod, tehát a kérdés nem releváns az esetedben.
Amúgy meg a gyerek érdekeit kellene figyelembe venned örökbefogadásnál!
6-os, meg a többiek, akik ostobaságokat írtatok: miért kell úgy írogatni egy kérdéshez, hogy nem is tudod, miről van szó? Fogalmad sincs, mi az az interszexualitás. Ez nem egy képzelt dolog, hanem egy születési, testi rendellenesség. SZEMMEL LÁTHATÓ a testemen, hogy nem vagyok se nő, se férfi, mert ÍGY SZÜLETTEM. Nézz már utána legalább minimálisan a témának, mielőtt nekiállsz bántani olyan embereket, akikről semmit sem tudsz!
8-as, eddig abban a reményben éltem, hogy egyedülállóként is örökbe fogadhatok majd, ha arra kerül a sor. Ahhoz meg teljesen mindegy lett volna, hogy nő vagy férfi vagyok, az se érdekelt volna, hogy anyaként vagy apaként szerepelek a gyerek papírjain. Ezért nem foglalkoztam vele eddig.
9-es, az interszexek nagy részét általában nőnek szokták anyakönyvezni. Ennek is utána tudsz nézni, a legalapvetőbb infóoldalakon is fent van. Azt hiszem, olyasmi oka van, hogy ha esetleg korrigáló műtétre kerülne a sor, női irányba könnyebb korrigálni egy szervet, mint férfi irányba, de ennyire nem értek hozzá, nem vagyok orvos.
14!
Tudod te azt jól, csak provokálsz.
Mindenki tudja, csak egyesek tagadják a nyilvánvalót is.
Most buktattad le magad azzal, hogy nem érdekelt volna minek neveznek
"8-as, eddig abban a reményben éltem, hogy egyedülállóként is örökbe fogadhatok majd, ha arra kerül a sor. Ahhoz meg teljesen mindegy lett volna, hogy nő vagy férfi vagyok, az se érdekelt volna, hogy anyaként vagy apaként szerepelek a gyerek papírjain. Ezért nem foglalkoztam vele eddig."
Hagyd abba a provokálást és a trollkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!