Azt hallottam 2030-ban nyugdíjkatasztrófa várható Magyarországon. Szerintetek? Mi lesz a jelenlegi nyugdíjasokkal,mi lesz velünk? Mi lesz veletek?
Milyen nyugdíjkatasztrófa?
Pár év és nyugdíjas se lesz, nem hogy karasztrófa...xD
Mire én már oda kerülök feltehetően oly mértékben ki lesz tolva a korhatár, hogy csak nagyon kevesen fogják azt megélni.
Tehát nagyon sokan úgy fogják leélni az életüket, hogy egy forint nyugdíjat nem kaptak.
Ergo, lesz nyugdíj, de csak papíron...
#25, ha be nem fuccsol addig az adott nyugdíjalap.
5 évente van ilyen, hatalmas tőkékkel, olyan 40 mrd $ volt a legnagyobb, ami tudok.
1981 óta fogy a magyar népesség, akkor kezdődött a szisztéma megroggyanása, de csak Fekete György szépíró foglalkozott vele, egyik kormány sem, pedig volt egy pár.
Tudom, hogy nem vígasztal senkit, de Németországban is vagy 70 körül van/lesz a korhatár.
"Hozzá kell inlfálni a várható élettartam hoz", mondta egy uniós köcsög.
Igen, a matematikai modellek azt mutatják, hogy befog következni. Az időzítés kérdéses. Sajnos sokan nem tudnak róla, vagy nem foglalkoznak vele.
A több pilléres rendszer létezik, de sajnos megölik az adókkal.
Önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket több 10% adó terheli, másrészről az emberek nem tudnak félretenni , megtakarítani az elszállt élelmiszer árak miatt többek között.
A probléma valós megoldás nincs.
Valóban várható nyugdíjkatasztrófa örök hála a Fidesznek.
A régi nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságára már kb. a rendszerváltás után nem sokkal rájöttek.
A probléma abból áll, hogy egyre több az inaktív személy nyugdíját egyre kevesebb aktív személy nyugdíjjárulékából kell fizetni, ezért vezették be a MANYUP-rendszert, hiszen ott az ember maga takarítja meg a saját nyugdíját előre.
Az átállás során még volt átfedés a két rendszer között.
A Fidesz viszont gyakorlatilag kinyírta a MANYUP rendszert, és visszaállította a régi rendszert előidézve a régi problémát.
Valószínűleg az lesz, hogy lesz állami nyugdíj, de semmit se fog érni. Erre részmegoldás a tehetősebbeknek az önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!