Mit szólnátok, ha a lengyelhez hasonló abortusztövényt hoznának itt is?
én, mint konzervatív katolikus túlzásnak tartom amit ott vezettek be, de az egészséges abortálást tiltanám én is, vagy legalábbis nem olyan intervallumban, mint most van
tegnap kétezres szolidaritás tüntetés volt itt is, szóval biztos nem lenne egyszerű helyzet
persze az más kérdés, hogy nálunk az egyház hatalma nulla az ottanihoz képest
Ha egy kormány célja az abortuszok számának csökkentése, akkor azt elsősorban átfogó szexuális oktatással éri el, valamint azzal, hogy a különböző fogamzásgátló módszereket elérhetővé teszi. Közhiedelemmel ellentétben az emberek többsége nem hobbiból jár abortuszra, illetve nem tekint rá fogamzásgátlóként. Számtalan okból szorulhat rá valaki abortuszra, felesleges ecsetelni, és az azt igénylők túlnyomó többsége (értsd: kvázi az összes, de mindig vannak kívülállók) nem jókedvből megy oda, és még a "felelőtlenek" sem bőven annyira felelőtlenek, mint amennyire azt szeretik hinni az emberek (az már csak részlet-kérdés, hogy ha egy országban sokan "felelőtlenek" ott megint csak az oktatás színvonala a kérdéses)
Az, hogy mind a lengyel, mind a magyar kormány szereti a különböző emberjogi kérdéseket egy kvázi középkori keresztény-moralizáló piedesztálra állítani, nem jelenti azt, hogy helyesen teszik (azt sem, hogy esetleg komolyan is gondolják, amit mondanak, hányszor hallottam már "keresztény dumát" politikustól pusztán azért, hogy több ember azonosuljon vele)
Az abortusz-törvények elérhetetlenné tevése nem jelenti azt, hogy kevesebb abortusz lesz, pusztán kevesebb biztonságos abortusz lesz. Na már, ha az emberi élet védelme a cél, akkor elsősorban miért is nem azokat az életeket védik/védjük, amik már itt vannak, és teszünk meg mindent azért, hogy az ő életük legyen emberhez méltó? Miért fontosabb a még meg-nem-született "élet" (bocsánat, de egy megtermékenyített petesejt aligha külön élet) mint a már élő nőé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!