Mit szólnátok, ha a lengyelhez hasonló abortusztövényt hoznának itt is?
én, mint konzervatív katolikus túlzásnak tartom amit ott vezettek be, de az egészséges abortálást tiltanám én is, vagy legalábbis nem olyan intervallumban, mint most van
tegnap kétezres szolidaritás tüntetés volt itt is, szóval biztos nem lenne egyszerű helyzet
persze az más kérdés, hogy nálunk az egyház hatalma nulla az ottanihoz képest
A kérdés LENGYELORSZÁGRÓL szól, ugye láttad?
Amúgy a lengyeleknél is totális baromság, majd maximum átjárnak cseh, szlovák vagy osztrák magánklinikákra, ahogy a magyar nők is teszik, mert pl. ausztriában kevésbé invazív, gyógyszeres terhességmegszakítás is legális és sokan inkább azt válasszák.
Elmennék tüntetésekre, aláírnék peticiokat, kiszavaznam a p icsaba a jobbosokat a parlamentből a következő választásokkor, és a létező legtöbb gyűlöletet mutatnám azoknak a személyeknek akik úgy gondolkodnak mint a lengyelek, vagy akár te. Pláne azoknak akiknek nincs is méhük, és úgy próbálnak véleményt mondani a témában.
NINCS JOGA SENKINEK egy másik ember testéhez. Ha egészséges az embrió, ha nem, nem fontos. Az a fontos hogy nem kényszeríthető rá senki, hogy feladja a saját testét, még akkor sem, ha ebbe a másik belehal. Nem tudom hogy milyen mentális hendikepp kell ahhoz hogy ezt ne lehessen felfogni.
#11 Nehezen megy az olvasás? Ott van a fejlécben a kérdés: "Mit szólnátok, ha a lengyelhez hasonló abortusztövényt hoznának itt is?"
Segítek, pont azt kérdezi hogy ITT, azaz ebben az országban ha bevezetnének egy ugyanolyan törvényt ahhoz mit szólnánk.
#14 ha még nem késő szerintem keress fel egy pszichiátert, meg ha szükséges orvost is. A nőknél gyakoribb ugyan a frigiditás, mint a férfiaknál, de cseppet sem természetes és sokszor szervi vagy pszichológiai probléma áll a hátterében.
Bocsi, de nőként mondom aki már javában túl van szexuális élete virágzásán, ha soha nem tudod megtapasztalni milyen jó is a szex, akkor ott valami súlyos gond van.
Legalább addig el kellene jutnod hogy ezt nem vetíted ki általánosságban más nőkre és nem hiszed azt, hogy a nők - így általánosságban - ne vágynának ugyanúgy a szexre, a jó és gyakori szexre mint a pasik. Csak több eszünk van náluk és a szexuális vággyal nem megy az összes vér az agyunkból az alsóbb szerveinkbe, ezért vagyunk képesek jobban irányítani ezt a vágyat. Ennyi.
15
Te férfi vagy ha nő lennél akkor legalább minimálisan egyetérteni el azzal amit írtam, bár még az is elképzelhető hogy külsőre nőnek születtél de mégis a tesztoszteron dominál benned Ha valóban így gondolod és nő vagy
Az, hogy az abortusz gyilkosság-e, vagy nem, irreleváns. Mint ahogy az a kérdés is irreleváns, hogy mikortól számít egy magzat emberi életnek.
Az abortusz kérdésében két alapvető emberi jog ütközik egymással: a magzat joga az élethez, és az anya joga a teste feletti önrendelkezéshez. Nem lehet egyiket sem félredobni a másik védelme érdekében. Ezért született a legtöbb civilizált országban egy kompromisszum: egy bizonyos időintervallumban lehetséges az abortusz, tehát az anya élhet a teste feletti önrendelkezés jogával, viszont amint lejár ez az időintervallum, a magzat jogai érvényesülnek.
Egy ideális világban nem lenne szükség a magzat megölésére ahhoz, hogy az anya élhessen az alapvető emberi jogaival. De nem ideális világban élünk. Amíg nincs más módszer a magzat eltávolítására, addig kénytelenek vagyunk ezzel a kompromisszummal élni.
Ezt a pozíciót amúgy Magyarország Alaptörvénye is képviseli. Idézem:
"I. cikk
(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.
(2) Magyarország elismeri az ember alapvető egyéni és közösségi jogait.
[...]
II. cikk
Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg."
Ugyanerről éír egy szintén férfi orvos.
A nők kompromisszumól szexelnek, a férfiak pedig kompromisszumból hajlandók felvállalni a felelősséget és a házasságkötést egy nővel.
Persze egy kicsit finomkódva fogalmazza meg a dolgokat, de a lényeg ugyanaz, amit írtam.
#18 Na, szerintem fuss neki még egyszer ennek az írásnak. NEM a nőkről és a nők szexuális vágyának nemlétéről beszél ez az orvos, hanem a VÁLTOZÓ KORBAN LEVŐ, emiatt csökkent hormonszintű nőkről.
Segítek: azt mondja hogy amikor a nő már öregszik és lecsökken a hormonjainak mennyisége akkor ELVESZTI azt a TERMÉSZETES NEMI VÁGYÁT ami addig volt neki. Nem arról beszél hogy a nők soha nem is kívánják a szexet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!