Mégis csak lesz Európai minimálbér és nyugdíj?
Esélytelen, ki van csukva.
Megnézném hogy mondjuk pl. 1 svájci hogy élne meg nettó 107 ezer forintnak megfelelő fizetésből vagy 62 ezer forintnak megfelelő nyugdíjból.
4#
Az Eu pénzeket lehetne arra költeni,hogy Kelet-Európában kipótolják a béreket.
Lehetne erről egy 5 éves ciklus.Minden évben csökkentenék a kipótlás összegét.
:DD
A kérdező csak egy unatkozó komcsi nyugger,szóra sem érdemes.
#2, ott éppen semmi tény nincs.
Én láttam az ülést, ahol előterjesztett, nem tudom, más is nezte-e, de volt még két másik képviselő is.
Ebből soká lesz 51%, ahhoz közel 400 kellene.
De hajrá!
Értelmezés kérdése. Az EP megszavazott egy jelentést, miszerint ilyen meg ilyen dolgokat jó lenne tenni, konkrétumok nélkül. Most a konkrétumokon van a sor, és igazából az dönti el, hogy van-e bármilyen értelme ennek. Na meg, a konkrétumokat tartalmazót, amiből már jogszabály lehetne már egyáltalán nem biztos, hogy meg fogják szavazni, ha az túl sokaknak fájna.
Pl nettó vagy bruttó bért tartalmaz-e majd az előírás, egyáltalán milyen bért tartalmaz az előírás, most nálunk a bruttó átlagbér kb 40 %-a a bruttó minimálbér, ha 40-50%-nál magasabbra nem teszik az előírást, akkor nem sokat változtat.
(itt nem egységes EU-s minimálbérről van szó, a tervezet az adott tagországok átlagbérének x százalékát írná elő, vagy valamilyen úton-módon számított létminimumnál x százalékkal nagyobb minimálbért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!