Dobrev hogy képzeli majd az európai minimálbér mutyit? Majd szépen rákényszeríti a vállalkozókat, multikat, hogy fizessenek többet?
A béremelések, jelenelg is pont így zajlanak, csak szólok, az állam megmondjam ekkora béremelést szeretne, és vagy elfogadják vagy tárgyalnak, a minimálbért pont így alakítják ki, hogy egy egyeztetés zajlik.
ui. amúgy miért van ennyire a bögyötökben pont ez az eus minimálbér Ha nincs róla napi három kérdés, akkor egy sem.
Magyarországon törvényileg van meghatározva a minimálbér. Ezek után nem értem a kérdést.
Ha érdekel, akkor az erre vonatkozó jogszabályt itt megtalálod:
Teljesen jogos a kritika Dobrevvel szemben, szerintem Bokrosnak van igaza, aki szerint úgy egyáltalán nem kellene léteznie minimálbérnek, mert a minimálbér nem más, mint a bizonyos értékteremtési képesség alatti potenciális munkavállalók kiszorítása a munkaerőpiacról.
Mondom ezt úgy, hogy amúgy legutóbb a DK-ra szavaztam, de az ilyen butaságok eltántorítanak, igaz ezekben a DK kispályás, lásd pl. PM - alapjövedelem, Fidesz - rezsicsökkentés, államosítások, CSOK, stb., Jobbik - Európai bérunió. Meg szerintem a DK ezt nem gondolja komolyan, ez szimpla kampányfogás, legalábbis remélem. Az európai minimálbér ugyanis bedöntené a kelet-európai gazdaságokat
A multi képes lenne magasabb bért fizetni, mert lengyelországban szlovákiában és sok más országban is magasabb bért fizet ugyanazért a munkáért. Pl. Lidl, Audi.
Miért nem fizet többet ? Mert nincs rá igény.
A magyar vállalkozó meg mondjuk nem venne három évente új bmw-t és csak kétszer menne nyaralni a bahamákra évente. Aztán rögtön lenne pénz a magasabb bérre.
Szóval nincs itt semmi probléma Dobrev elképzelésével csak hát meg kell engedni a németeknek hogy extra profitot szivattyúzzanak ki az országból kü1önben hátsón rúgják a fideszt a szabadságharcával együtt. Na ezért van ez a nagy tiltakozás a bérszínvonal emelkedéssel szemben.
Szerintem ő sem tudja.Ursula azt nyilatkozta,hogy erről szó sincs.
Szavazatgyűjtésnek jó,de max.ennyi
Én meghallgattam a felszólalását az EP-ben.
Elég halovány volt.
Még 2 képviselő is hallgatta, a kb 800-ból. Ebből nem lesz többség.
De itthon van, aki beveszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!