Az Európai Egyesült Államok és az európai minimálbér, mióta számít gyűlöletpolitikának?
Puzsér Róbert azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc gyűlöletpolitikát folytat:
https://www.youtube.com/watch?v=3FZIs6aQCSo 45:27
Azt értem, hogy orbán gyűlöletpolitikát folytat, de mégis milyen gyűlöletpolitikát folytat a DK?
DK-s szavazó vagyok.
1. Az Európai Egyesült Államok és az európai minimálbér nyilván nem gyűlöletpolitika. Bár utóbbi biztosan nem is gazdasági realitás, úgyhogy azt mindenképpen demagógiának gondolom. A Fidesz szeret mindent gyűlöletpolitikának hívni, amit a politikai ellenfelei művelnek. Puzsér, aki alapjában véve elég rossz véleménnyel van a Fideszről (sokat szidja, és biztos vagyok benne, hogy nem szavaz rá), szerintem nagyon mesterkélten úgy szeretné magát függetlennek beállítani, hogy egy-két fideszes kommunikációs panelt is átvesz. Meg kb. mindenhonnan vesz át kommunikációs paneleket, amivel bennem nem annyira független, inkább ál-értelmiségi benyomást kelt.
2. Nem hinném, hogy Gyurcsány Ferenc, illetve a DK, alapjában véve gyűlöletpolitikát folytatna. Viszont abban biztos vagyok, hogy a Fidesz (és a tőle már megkülönböztethetetlen KDNP) mögött, a második leggyűlölködőbb párt. Ha mondjuk arányaiban kellene belőnöm, azt mondanám, hogy a Fidesz kommunikációja mondjuk 30%-ban csak a gyűlöletről, az ellenségeskedésről szól (amikor a migránsozás csúcsra volt járatva, akkor volt ez 70% is), a DK-nál ez az arány mondjuk 5%, más fiatal ellenzéki pártok esetében, Momentum, LMP, (a szélsőségesektől megszabadult) Jobbik ez 1% alatti. A Mi Hazánkat ebbe most bele se vettem, ők most leginkább a Fidesz szélsőjobb tagozatának tűnnek (és a Fideszt is utcahosszal előzik a gyűlölőversenyben - de hát ők nettó holdkórosok).
3. Ha a 2. pontom felől (miszerint a DK is egy nagyságrenddel jobban szítaná a gyűlöletet, mint más fiatal ellenzéki pártok) kétségeid vannak, akkor ajánlom ezt a nem túl hosszú videót: [link] A fő témája más, de a benne szereplő agresszív idősek azért viselkednek úgy, ahogy, mert bizonyos vezető politikusok arra tanították őket, hogy a politikailag máshogy gondolkodó ember ellenség, akit meg kell alázni, akinek szidni kell az anyját, stb. Árulkodó, hogy a videóban szereplő összes ilyen fideszes vagy dk-s. [És hát van egy konkrét betét egy Gyurcsány-beszédből, ami nyíltan ellenségkereső: amikor ukrajnai nyugdíjasok ellen hergeli a népet, akik egyébként az emlegetett nyugdíjat egy jóval Orbán előtti, államközi megegyezés alapján kapják, Gyurcsány miniszterelnöksége alatt is ugyanígy kapták - de valamiért Gyurcsány helyesnek érzi belekeverni az állampolgárságot meg a Fideszre szavazást. Hergelődik is a közönség rendesen.]
4. Én egyébként nem akarlak meggyőzni, ha jónak látod, legyél DK-s szavazó (én aztán végképp nem tartom a politikailag máshogy gondolkodókat ellenségnek :)). Egyik ellenzéki párt sem gyűlöletkeltő (kivéve a nem is teljesen ellenzéki Mi Hazánkat). De nagyon úgy tűnik, hogy ha Puzsér vagy a fideszes propaganda valamelyik ellenzéki pártról azt akarja mondani, akkor a DK esetében hazudik a legkisebbet.
#6 Ahogy #7 is írta.
Mellé tehetjük még azt a tényt is, hogy Portugália 1986 óta, Görögország meg már 1981 óta tagjai az uniónak, a minimálbér náluk még mindig csak a fele annak ami Belgiumban és nem érik el még a szlovénekét sem. Ráadásul a görögöknél 2010-hez képest nem is nőtt, hanem csökkent és még akkor sem érte el a francia minimálbér kétharmadát.
Ha 40 év alatt nem sikerült egy tagállamban elérni a minimálbér emelkedését a németekhez hasonló szintre, akkor mitől tudná ezt megtenni gyurcsányné csapata pár év alatt az egész unióban? Pedig a Portugálok a csatlakozásuk után sokkal nagyobb segítséget kaptak, mint mi 2004-ben, hiszen akkor nem 10 új taggal bővült a közösség egyszerre.
"Az Európai Egyesült Államok és az európai minimálbér, mióta számít gyűlöletpolitikának?"
Nem számít annak és nem is erről volt szó. Csak te összemosod a dolgokat.
Ha pörköltet teszek eléd az asztalra, az nem számít gyűlölködésnek, azt úgy hívják, hogy megvendégellek.
Ellenben ha odavágom az asztalra eléd, hogy freccsen a szaftja körbe, az arcodba is, közben azt mondom mindenki füle hallatára, hogy zabálj te mocsok, gyerekmegrontó gazember - na az már gyűlöletkeltés.
A dk-nál nem ez a gyűlöletkeltés, hogy EEÁ-t akarnak meg európai minimálbért. Ez szimplán butaság, de akarhatják nyugodtan. AHOGY kommunikálnak, AHOGY másokról megnyilvánulnak ha azok nem velük értenek egyet, nem rájuk szavaznának, AZ a gyűlöletkeltés!
#9: "(...) másokról megnyilvánulnak ha azok nem velük értenek egyet, nem rájuk szavaznának (...)"
- Jaja. Nekem is ez a gondom. Körülbelül bármilyen politikai ideológiájú emberrel el tudok beszélgetni. Amelyikkel nem értek egyet, azzal is meg tudjuk egymást érteni, még azt is, hogy a másik miért gondolkodik másképp (más életút, más családi hagyományok, más tanulmányok, másféle disznóságokkal való napi szintű találkozás stb.). Két kivétel van: az elvakult fideszes, illetve az elvakult dékás: ezek az embert egy pillanat alatt lehazaárulózzák, illetve leorbánistázzák, amint önálló véleményt fogalmaz meg, ami történetesen nem illik az adott párt által szajkózott narratívába. Természetesen Fidesz- és DK-szavazóból is a többség nem elvakult. De valahogy nagyon zavaró, hogy ebben a két szavazóbázisban komolyan megjelenik a félőrült, fröcsögő szavazó kategóriája is - és szerintem ennek oka a két párt kommunikációjában keresendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!