Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután fognak törődni a betegekkel?
Figyelt kérdés
Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután nem fognak sz@rni a betegekre?
Meg félvállról venni a problémáikat?
Meg az ápolónővel csináltatni az orvosi feladatokat is?
Meg kitolni az időpontokat, h a magán praxisba menjenek az emberek, így az államiból kiszedik a milliókat és a magánba tolják azt aki csak tud fizetni?
A bérfeszültség meg megalázás. Ha az orvos 2,8 milliót keres, akkor az ápoló legalább 1,4 milliót keressen, ne negyed annyit.
Ugyan úgy ahogy a diplomás gyógypedagógus, szociális munkás se 200ezret keressen, mikor ha ők nem gondoznák a rászorulókat, sérülteket akkor mi lenne? Ezek a sérültek meg rászorulók, akiknek pl. a szoc munkás segít mindenben a társadalom elég nagy %-a.
2020. okt. 8. 13:36
51/53 A kérdező kommentje:
Én ha meglátok egy orvost, akkor térdre borulok és megcsókolom a lábát. Aztán mindig van nálam boríték, belerakom az összes pénzt ami nálam van és a köpenye zsebébe teszem. Volt már olyan is, h nem volt nálam pénz, nagyon szégyelltem magam, nem keresek sokat 180nettó, az orvosnak meg az a 400ezer nettó meg a magánrendelésből és 800-1millió havonta, az semmi, hát egyetemet végzett, mint a tanár, meg a szociális munkás stb, de ez hosszabb idő volt legalább 1 évvel és még utána is tanult, minimum az, h 5x annyi pénzt érdemel mint egy tanár vagy szociális munkás. Szóval nagyon resteltem magam, h nincs nálam pénz, amikor megláttam az orvost, leborultam és mondtam, h Drága Dokor úr mély tiszteletem, köszönöm szépen, h a 12-kor kezdődő rendelésre bejött 13.30-ra, az ápoló már kiadta recepteket, aláírta az őn nevében, lepecsételte, de remélem jut majd pár perce rám is, ha megitta a kávéját, mert tudom, h 12-es rendelés , amit 13.30 kor kezdett meg csak 4ig tart és még 30 perc elmegy a kávézásra, beszélgetésre, telefonálásra és rendelés vége előtt 30 percel szeretne is elmenni, szóval megértem, h nehéz feladata van, h a 4 órás rendelési időt 1,5 óra alatt le kell zavarnia, sajnos pénz nincs nálam, de beleraktam a borítékba a bankkártyámat és egy papírra ráírtam a kódot használja nyugodtan, meg majd jövök kontrollra, ha kegyeskedik, méltóztatik visszahívni akkor majd hozok készpénzt is, meg ajándék kosarat. Nem baj, h a múltkor félre kezelt, mert elfelejtett elküldeni a megfelelő diagnosztikai vizsgálatokra és csak felírta az anti biotikumot, ami nem hatott a problémámra, de legalább a szervezetem legyengítette és most még betegebb vagy, de utána néztem az interneten, h mi lehet a bajom és milyen gyógyszer jó rá, majd mondom az ápolónak és felírja, csak kérem tegye rá a pecsétet és az aláírást. Tudom, h az orvosok közt is van rendes, csak éppen, minden ismerősöm és minden ismerősömnek az ismerőseim és egyáltalán akit csak ismerek és valaha volt tapasztalata az egészségüggyel, mint beteg, tele van megalázó, félrekezelt, lesz@rt, kiszolgáltatott történetekkel. De hát ennyi belefér, mert az orvos dönt ki élhet és kinek kell szenvednie, így a lakásomat is önre íratom tisztelt orvos úr.
2020. okt. 14. 11:27
52/53 anonim válasza:
Én csak annyit mondanék az anyagi részéhez, hogy eddig sem sajnálta tőletek senki a többszörös fizetésemelést (egyébként ilyet még senki nem kapott ebben az országban), senki nem ágált, hogy hat-hét számjegyű összegeket adott az orvosnak, mikor daganata volt, műtötték, szült. Senki nem ágált, hogy miért csak az orvosok kapnak. Senki sem ágált, hogy miért mennek külföldre, általában elfogadja az átlagember az érvet, hogy a jobb fizetés miatt mennek el az orvosok. Akkor az orvosok miért nem tudnak kultúráltan, érvekkel alátámasztva véleményt alkotni, miért szidják az egyetlen megkötést - a kivezényelhetőséget - miközben arról hallgatnak, hogy emellé azért nagyon szép összeget kinálnak fel nekik fizetés gyanánt . És még mindig választhatja a magáneü-t is, ha ennyire nem akarja a közeü-t. Miért nem lehet elfogadni, legalább részben, hogy ha szükség van rájuk valahol ,akkor menni kell, mert baj van. Legalább rövidtávra. A gyakorlatban ez úgy is úgy fog kinézni, hogy ahol adottak egyáltalán a feltételek (szolgálati lakás), meg akik szivesebben mennek , azokat fogják küldeni.
53/53 anonim válasza:
Én minden nap végignézem, hogy mit művelnek a COVID részlegeken az orvosok és az ápolók. Olyan embertelen mennyiségű a munka, hogy hihetetlen, súlyos állapotúak a betegek. De mindent megkapnak, a dolgozók pedig nem nyavalyognak. Hiába a törvény, hiába a nagy bérkülönbség, csinálják, mint egy team. Nem tudom már mit lehetne erre a rengeteg hálapénzezéses, meg be se megy az orvos rendelni, meg nekünk semmi nem jó, meg hasonló kommentekre reagálni, hova cáfoljam még 6 ezerszer a hamis vádakat. Komolyan be kéne jönni, és meg kéne nézni, hogy mi zajlik most az elsődleges ellátóhelyeken. Hogy senkihez nem szólnak bunkón, hogy törődnek a betegekkel, hogy mindenki maradéktalanul el van látva, ha koronás ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!