Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután fognak törődni a betegekkel?
Ha több pénzt kapnak az orvosok, akkor ezután nem fognak sz@rni a betegekre?
Meg félvállról venni a problémáikat?
Meg az ápolónővel csináltatni az orvosi feladatokat is?
Meg kitolni az időpontokat, h a magán praxisba menjenek az emberek, így az államiból kiszedik a milliókat és a magánba tolják azt aki csak tud fizetni?
A bérfeszültség meg megalázás. Ha az orvos 2,8 milliót keres, akkor az ápoló legalább 1,4 milliót keressen, ne negyed annyit.
Ugyan úgy ahogy a diplomás gyógypedagógus, szociális munkás se 200ezret keressen, mikor ha ők nem gondoznák a rászorulókat, sérülteket akkor mi lenne? Ezek a sérültek meg rászorulók, akiknek pl. a szoc munkás segít mindenben a társadalom elég nagy %-a.
Éltem 2 nyugatiborszagban is és mindkettőben volt orvos a társaságunkban és ki voltak égve.
A nagy számú török és arab beteg megalázta őket. Sőt saját társaságon belül is volt egy agresszív srác, aki nem volt elégedett a felírt paracetamollal és rommá üvöltötte az orvost.
A társaságba lévő orvosok meg ugyan úgy rosszul voltak a honvágytól, nem voltak elégedettek a kinti kollégákkal vagyis ugyan annyira nem voltak azok, mint amennyire Magyarországon voltak. Az volt a téma, h meglesz a házra való és húznak haza meg ilyenek.
Ha tönkremegy a kocsid amivel éppen mész külföldre, akkor te nem leszel rászorulva az autószerelőre?
Ha tönkremegy a villanyórád és nem lesz áram a házban, akkor nem leszel rászorulva a villanyszerelőre?
Ha beteg leszel és gyógyszer kell, akkor nem leszel rászorulva a gyógyszereszre?
Ha tanóttani akarod a gyereked, akkor nem leszel rászorulva a tanárra?
Ha beszédhibás lesz az unokád akkor nem leszel rászorulva a logopédusra?
Ennyi idősen nem fogod fel, hba társadalom tagjai egymásra vannak utalva. Meg azt se, h Magyarországon is van sok orvos aki nem égett ki, elvan és jó színvonalon él.
Ez nem így megy, h ug@tsz, h rád vannak szorulva a betegek. Mert olyan nem lesz, h nem lesz orvos, akkor hoznak egy rendelkezést, h akinek az állam fizette a diplomát első 10évbe nem mehet ki dolgozni vagy vissza kell fizetni. Amúgy van már ilyen törvény, ezt bármikor szigoríthatják. Amúgy ami vicc még, h van háziorvos rokonom és ő nem panaszkodik, szeret bejárni pedig már 55 éves, lánya is orvos, felesége is.
Az orvosok közt is van olyan, mint te meg van akinek nem sz@r az élete. Te ha 30év alatt nem tudtad úgy összehozni az életed, h kényszerből ne kelljen külföldre menni és ennyi idősen is egy idealizált képed van a Nyugatról akkor jobb is ha kimennél és megtapasztalnád, h egy angol vagy német vagy muzulmán ha elkezdesz neki ilyeneket magyarázni, h rád van szorulva lehet még a fejedbe is beleverdes.
Ez egész egyszerűen nem igaz. Jártam Németországban 2 hónapot gyakorlatra, Ausztriában is majdnem egy hónapot, kint az orvos nyugodt körülmények között dolgozik, a betegek normálisán beszélnek vele, megbecsülik. Tisztességes bérezést kap és mellette nem kötik gúzsba a kezét, hogy márpedig oda mész, ahova mi mondjuk.
Igen, szükség van a gyógyszerészre, a tanárra, mindenkire, de ők béremelés címen nem kapnak ilyen törvényt a kezükbe, hogy 2 évre kiküldünk Tápiójózsára, mert nincs elég villanyszerelő. Ha kapnának, ők is fel lennének háborodva.
Azt meg hagyjuk, h az orvos tud gyógyítani, mert a háziorvos 80%ban arra van, h felírja a gyógyszert. A beteg a tünetei alapján a neten utána néz, h milyen gyógyszer kéne neki, elmondja az orvosnak az meg felírja.
Jelenleg telefonon keresztül.
Ha meg komolyabb baja van, akkor is maximum addig kell a háziorvos, amíg szakorvoshoz el nem jut.
Az én házorvos rokonom és orvos ismerőseim nem panaszkodtak eddig se, most se.
Ha meg tényleg orvos lennél akkor tudnád, h az a törvény, h diploma utáni 20 éven belül kötelező 6 évet Magyarországon dolgozni egy orvosnak is vagy visszafizeti a tandíjat. Ez már jó ideje így van. Ezt lehet szigorítani.
Amúgy az olyan depresszív, sz@r életűekkel felesleges vitatkozni, mint amilyen embert te is előadsz itt. Fingod nincs az életről, de osztod az észt.
Az olyan orvost aki úgy éli meg, h a beteg van rászorulva, meg uralmi helyzetbe van az orvos, mert tud gyógyítani, nem szabadna beteg közelébe engedni, Hitler gondolkozott így... Éltembe ilyen flegma, kiégett orvossal nem találkoztam, se külföldön, se Magyarországon ott ha ilyen vagy még sz@jba is vernek a kedves muzulmán vagy angol, német betegek... Vagyis de 1 öreg féllábú, kiéget orvos volt aki hasonlóan dumált, de a betegek fellázadtak és eltávolították. Majd ha baleseted lesz és beszorulsz az autó vagy a busz alá és jön a tűzoltó, h leszedje rólad, akkor mondjad neki, h én nem vagyok magára rászorulva, nem kell segítség, én orvos vagyok, mindenki rám van szorulva, nem én másokra. Nevetséges, ilyen butának lenni...
"az egyetemen ösztöndíjat kapnak, de cserébe az első X évbe átvezényelhetőek bárhova az országban"
ÖSZTÖNDÍJ. Te tényleg nem érzed a különbséget egy önként vállalt dolog és egy kötelező érvényű törvény között? Mert akkor egészen konkrétan debil vagy.
Neked mi is a szakmád? Még nem tudtuk meg
Kíváncsi lennék, te mit szólnál hozzá, ha mondjuk villanyszerelő lennél és teszem azt Debrecenben élnél és dolgoznál. Ott lenne a családod, gyerekeid, házad (amin esetleg van egy hiteled is), rokonaid, barátaid.
Majd hoznának egy törvényt, hogy mivel villanyszerelőből kevés van az országban, innentől kezdve MINDEN villanyszerelő oda megy, ahová a kormány mondja. Nem a munkahelyed mondja, hogy most át kellene menni inkább Budapestre, te meg dönthetnél úgy, hogy átmész egy másik céghez Debrecenen belül, hanem az ÁLLAM mondaná meg. Azaz hiába mennél más céghez, semmi nem változna, MINDENHONNAN kirendelhető lennél.
Ha szerinted ez elfogadható, akkor belé annyi empátia nem szorult, mint egy darab szarba.
Full proli.
1.5-2x fizetésért ha 1-2 évre elküldenének valahova , ahol tényleg nagy szükség van rám , akkor ellemennék.
Nem kell ilyen önző állatnak lenni.
Többet is megtesz az ember a többi emberért. Nem csak a családjáért, pláne sokkal több pènzért.
De ezen a törvényen sokat fognak még módosítani, a szakszervezet nyomására. Nem kell sírni.
Ha meg 30 év alatt nem tudtad összehozni, h ilyeneket ne tudj megoldani csak úgy ha külföldre mész, akkor menj ki ott is csicska leszel és abba eléd majd ki magad ha 1-2 beteget meg tudsz szivatni, aztán ott is sz@rul fogod magad érezni.
"1.5-2x fizetésért ha 1-2 évre elküldenének valahova , ahol tényleg nagy szükség van rám , akkor ellemennék."
Akkor hajrá, tedd ezt. Menj el az orvosira, tárt karokkal bárnak, aztán menjél dolgozni oda, ahova kirendelnek.
Addig van a pofád, amíg téged ez nem fenyeget. Ahogy kijönne egy ilyen törvény, ami rád vonatkozik, bizony nyüszítenél te is és rögtön nem lenne hozzá kedved.
Sokkal komolyabb dolgok miatt nem nyüszitettem. Neked emberek közelébe nem szabadna menned.
Gondolhatsz amit akarsz, megmutattam a kommentjeidet haláziorvos rokonomnak is. Maradjunk annyiban, h aki be van torzulva az irkál így, ahogy te.
Menj kezelj félre pár embert, aztán vedd fel a közszférában lévő egyik legmagasabb fizetést, aztán gyere vissza ugatni, h 30 év alatt nem tudtad összehozni az életet.
De inkább menj ki külföldre, aztán ha az osztrák küld el az @nyadba akkor az jobban fog esni, mint ha a Magyar küldene, aztán akkor még a honvagyról és a befogadni nem akaró külföldiekről panaszkodhatsz, mert mindig kell nyavíkolni valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!